Jump to content
POLITISTI.ro

Operaţiunea "Blocada"


NewsBot

Recommended Posts

OPERAŢIUNEA „BLOCADA”
 
Din dispoziţia chestorului general Petre Tobă, Poliţia Română organizează acţiunea ,,Blocada” în zona frontierelor de vest, sud şi est ale României, cu participarea poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor de la graniţă, ale judeţelor limitrofe acestora, precum şi de la secţiile regionale de poliţie transporturi.
 
În perioada următoare, se preconizează un flux important de persoane, care vor intra sau ieşi din ţară, pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă.
 
Pentru evitarea unor situaţii care să afecteze fluxurile de intrare şi ieşire din ţară, în scopul asigurării fluenţei circulaţiei pe principalele căi rutiere şi preîntâmpinarea producerii de evenimente grave, au fost organizate acţiuni „în oglindă” ale poliţiştilor români şi bulgari, în zona frontierei de sud, cu poliţiştii maghiari, în zona frontierei de vest şi pentru prima dată, anul acesta, se vor desfăşura astfel de activităţi comune şi cu poliţiştii din Republica Moldova, în zona frontierei de est.
 
Poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie ale judeţelor Arad, Bihor, Satu Mare, Timiş, Hunedoara, Alba, Mureş, Cluj, Sălaj, Bistriţa, Neamţ, Maramureş, Suceava, Iaşi, Bacău, Vaslui, Galaţi, Dolj, Giurgiu, Constanţa, Călăraşi şi Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi Timiş, Cluj, Iaşi vor acţiona pe principalele drumuri naţionale şi europene pentru siguranța și fluența traficului rutier.
 
Acţiunea ,,BLOCADA” se organizează, având în vedere fluxul de vehicule şi călători care intră în România prin punctele de trecere situate în zona frontierei de vest, cu Ungaria şi tranzitează teritoriul naţional către frontiera de est, cu Republica Moldova, precum şi numărul însemnat de cetăţeni români, care se deplasează în staţiunile montane din Bulgaria.
 
De asemenea, se vor efectua activităţi de verificare în trafic a autovehiculelor înmatriculate în alte state (U.E. sau non-U.E.), sub aspectul legalităţii şi autenticităţii documentelor, precum şi al valabilităţii asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.
 
Poliţiştii vor acţiona prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
O atenţie deosebită este acordată magistralelor CF 300, 500 şi 600, în vederea prevenirii şi combaterii infracţiunilor de natură judiciară, precum şi verificarea, împreună cu structurile de poliţie rutieră, a legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim ,,TAXI”.
 
Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.
 
Sursa: IGPR
Link to comment
  • 7 months later...

ACŢIUNEA BLOCADA

Poliţia Română desfăşoară acţiunea Blocada, atât pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale, cât şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În perioada 25 iulie – 31 august a.c., sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel teritorial se desfăşoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În activităţile desfăşurate, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

Astfel, la nivel naţional, în perioada 25 – 29 iulie a.c., au participat în medie, zilnic, 3.084 de poliţişti, dintre care 1.695 de la ordine publică, 704 de la rutieră, 323 de la investigaţii criminale, 192 de la transporturi şi 37 de specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În urma a peste 2.000 de acţiuni punctuale desfăşurate în această perioadă, poliţiştii au constatat 1.186 de infracţiuni, dintre care 425 de natură judiciară, 491 la regimul circulaţiei rutiere, 74 la regimul armelor şi muniţiilor şi 196 de alte genuri de infracţiuni. Dintre infracţiunile descoperite, 636 au fost constatate în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 86 de persoane urmărite, dintre care 33 aveau emise pe numele lor mandate de executare a pedepsei închisorii, 21 aveau mandate de arestare preventivă și 11 aveau mandate europene de arestare emise de alte state.

Au fost instituite 1.020 de filtre rutiere, au fost identificate 17 autovehicule care fusesră sustrase şi au fost confiscate 66 de arme, dintre care 29 letale și 37 neletale, precum și 856 de muniţii.

De asemenea, au fost aplicate 32.822 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 7.221.958 de lei, dintre care 4.296 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică, prevăzute de Legea 61/1991, 635 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi 63 la Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, poliţiştii au aplicat 25.430 de contravenţii prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 214 pentru consum de alcool, 9.599 pentru viteză neregulamentară şi 474 pentru nerespectarea normelor legale privind depășirea.

Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscate bunuri în valoare de 368.458 de lei , au reţinut 1.415 permise de conducere, dintre care 249 pentru consum de alcool şi 292 pentru viteză și au retras 713 certificate de înmatriculare.

Exemple:

■ La data de 29 iulie a.c., poliţiştii din Mehedinţi au efectuat un control la o piaţă din Drobeta Turnu Severin.

În urma verificărilor, poliţiştii au identificat 2.218 kg. de legume şi fructe care fuseseră transportate, fără documente de însoţire, din municipiul Timişoara în municipiul Drobeta Turnu Severin, de un bărbat şi care urmau a fi valorificate de o societate comercială.

Poliţiştii au sancţionat firma cu amendă în valoare de 10.000 de lei şi au dispus confiscarea celor 2.218 kg. de legume şi fructe, în valoare de 2.793 de lei.

■ Poliţiştii din Teleorman au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 21 de ani, din localitatea Băbăiţa, judeţul Teleorman.

În urma controlului, în interiorul autoturismului, poliţiştii au descoperit un pistol, calibru 9 mm., ascuns în cotiera banchetei din spate, iar în portbagaj au găsit ascunse două recipiente din plastic, ce conţineau aproximativ 2 kg. de de substanţă cu reflexii metalice, ce pare a fi mercur.

Poliţiştii au ridicat bunurile găsite, urmând a le expertiza.

POLIŢIA ROMÂNĂ VĂ RECOMANDĂ :

Înainte de a pleca la drum mai lung, trebuie verificată întotdeauna starea tehnică a autovehiculului. De asemenea, este bine să vă interesaţi cu privire la starea traseului pe care urmează să îl parcurgeţi.

Puteţi obţine informaţii permanent cu privire la condiţiile de trafic rutier şi la eventualele rute ocolitoare, prin intermediul Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Circulaţi adaptând permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Autoturismul trebuie echipat corespunzător. Verificaţi farurile, nivelul uleiului, combustibilului, antigelului şi al lichidului de parbriz.

Pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, menţineţi o distanţă mai mare între maşina dumneavoastră şi cea din faţă.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

Pentru protecţia autovehiculului, poliţiştii vă recomandă ca atunci când vă parcaţi autoturismul să închideţi geamurile şi să vă asiguraţi apoi că l-aţi încuiat. Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.

Nu lăsaţi autoturismul pornit şi neasigurat nici atunci când îl părăsiţi timp de câteva momente pentru a face cumpărături mărunte sau în incinta staţiilor de alimentare.

POLIŢIA ROMÂNĂ vă urează DRUM BUN, fără evenimente rutiere!

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.