Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Cum trebuie să procedez pentru a reclama un viol

florinaaa

Question

BUNA ZIUA VA ROG OAMENI DRAGI AM NEVOIE DE AJUTOR ,mama mea a fost violata sambata seara de frica teama rusine  ea nu nea spus abia azi dimineata suntem 10 frati suntem necajiti si fara sprijin precizez ca mama are probleme cu alcoolul am sunat azi la politie sai spun nustiu cat de mult o va baga in seama daca stie ca era ametita in acel timp cat a fost violata dar oare va baga in seama durerea noastra a copiilor ?oare va face ceva sa dea de acel animal?ce trebuie sa fac ca politia sa ajute si familile defaVORIZATE SA NE BAGE IN SEAMA DUREREA NOASTRA ?SUNT SOCATA TREMUR SI IMI VINE SA URLU

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Victima infracţiunii de viol trebuie să depună o plângere penală la Poliţie sau la Parchet. După sau înainte (nu contează când, dar trebuie cât mai recent de la consumarea actului sexual), e necesar să meargă şi să fie consultată de medicul legist.

• Upvote 2

• 0

DACA NU DEPUNE VICTIMA PLANGERE SI DEPUNEM NOI COPII NU NE AJUTA CU NIMIC?II ESTE FRICA SA NU VINA PESTE NOI SPUNE CAR CUNOASTE SUSPECTUL IAR DIN CAUZA CA EI SUNT OAMENI SCANDALOSI  ESTE TEAMA.Va multumesc pentru raspuns conteaza mult pentru noi avem nevoie de ajutor suntem foarte amarati noi asa mai avem si necazuri de genu de aceea avem nevoie sa ne intindeti o mana de ajutor pentruca poate veni si peste noi cand ramanem singure

• 0
  • Moderator

Plângerea se poate face şi de către copilul major pentru părinţi, însă persoana vătămată pentru care s-a depus plângerea poate ulterior să declare că nu-şi însuşeşte conţinutul acesteia.

Mai mute detalii găsesti aici:

• Upvote 1

• 0
  • Moderator

Oricum, trebuie sa ai in vedere ca la acest gen de infractiuni, cu cat se scurge timpul, cu atat este mai greu de strans probe, mai ales cele biologice sau urmele de agresiune! Am vazut cazuri in care victima a depus plangere dupa numai o saptamana si nu mai existau nici un fel de indicii despre agresiune... Si practic imposibil de demonstrat violul de catre anchetatori!

Probabil ca ar trebui folosit argumentul ca un violator in libertate mai mult ca sigur ca va repeta fapta si victima ar putea sa fie o adolescenta sau o tanara, la care traumele psihice sunt foarte profunde... Banuiesc ca mama voastra - o femeie trecuta prin multe in viata, daca a reusit sa creasca o familie numeroasa - gaseste puterea de a-si reveni dupa aceasta agresiune!

Din nefericire, in Romania, parerea comunitatii si eventualul oprobiu pe care-l atrage o astfel de imprejurare sunt mai puternice decat simtul de auto-conservare...

Edited by CITADELA
  • Upvote 1
  • Downvote 1