Jump to content
POLITISTI.ro

O amendă afectează candidatura la admitere în politie?


MadMan

Recommended Posts

Buna seara!...am si eu o intrebare...Stiu ca pentru dosarul de admitere la Academie trebuie sa ai cazierul curat...As dori sa stiu daca o amenda luata in trecut pentru deranjarea linistii publice(pe nedrept dar asta nu conteaza) ma poate impiedica in vederea depunerii dosarului.Cu alte cuvinte vreau sa stiu daca mai pot sa dau examenul de admitere daca am aceasta amenda.Stiu ca amenda se va prescrie atunci cand voi implini 18 ani dar atunci cand o sa fac dosarul pentru Academie nu o sa am 18 ani impliniti.In fine,astept un raspuns edificator din partea dumneavoastra si va multumesc anticipat!

Revin cu o precizare .....in amenda scrie ca am savarsit fapte ilicite si nu ca am deranjat linistea publica(desi ar putea fi unul si acelasi lucru pentru ca eu nu stiu la ce anume se refera faptele ilicite dar am vrut ca lucrurile sa fie clare).Va doresc o seara buna!

Link to comment
 • Moderator

În condiţiile pentru recrutarea candidaţilor este precizat:

"să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni"

CONTRAVENŢIE, contravenţi,- Abatere de la o lege care, are un grad redus de pericol social şi este pedepsită numai prin aplicarea de amenzi sau alte pedepse uşoare.

INFRACŢIUNE, infracţiuni, - Faptă care prezintă pericol social, constând în încălcarea unei legi penale, cu vinovăţie şi care este sancţionată de lege drastic, în general cu pedepse privative de libertate.

Link to comment

Poti sa dai examenul de admitere chiar daca ai aceasta amenda. Contraventiile nu se adauga la cazier. Doar infractiunile. Acestea din urma fiind fapte cu pericol social mai ridicat si sunt prevazute de legea penala dar,definitiile le ai mai sus.

Succes.

Link to comment

In concluzie pot sta linistit...am voie sa dau...va multumesc mult pentru lamuriri....apropo, am inteles ca trebuie sa scriu totusi despre amenda in autobiografia de la dosar.Asa este?

Link to comment
 • 1 month later...

Asa ca mai bine sa scrii despre ea!

Verificarile se fac si cu privire la comportamentul tau in societate, cerc de relatii, anturaj, in general despre cum esti cunoscut!

Daca incepi din prima cu minciunile.....nu cred ca vei face o impresie prea buna!

Edited by Catalin
Nu mai cita postul anterior. Citeste regulamentul forumului.
Link to comment
 • 4 weeks later...
 • 1 year later...

Buna ziua! Anul acesta termin clasa a 12-a si doresc sa merg pe acest drum al carierei de politist. 

Am citit si am recitit conditiile admiterii la Academia de politie. Am ramas totusi cu o nelamurire. Eu nu am fost niciodata cercetata penal si nu am comis alte infractiuni, insa acum doi ani am primit o amenda admimistrativa deoarece calatoream cu ratp-ul fara bilet. Poate acest lucru sa imi pericliteze posibilitatea de a fi admisa?

Link to comment
 • 1 year later...

Căpșunico! este chiar atât de greu să citești?! BGeorge a dat un răspuns chiar înaite să pui întrebarea, răspunzând unei întrebări asemănătoare a lui Addaw. Ia fă mătăluță un efort și citește. Sau poate vrei răspuns personalizat.

 

Link to comment

Păi dacă acum te panichezi, ce vei face în cazul în care ajungi polițistă și vezi în fața ta pe unul de 1,90 m, 90 kg și cu ditamai maceta ?! dai cu fuga, leșini?!

Link to comment

Poate ea vrea sa lucreze într-un birou, cu aer condiționat și încălzire, cu tot confortul. Cine sa o atace în birou? 

 • Upvote 1
Link to comment
 • 1 year later...

Acum cateva saptamani am primit o amenda contraventionala pentru consumul de alcool in locuri publice si acum ma intreb daca pe baza acestei sanctiuni imi poate fi respins dosarul la scoala de agenti de politie, in vederea acelui criteriu de admitere referitor la buna conduita in societate

Link to comment
 • Marius changed the title to O amendă afectează candidatura la admitere în politie?
 • 2 months later...

Bună ziua,

 

Recent am primit un avertisment, deoarece fumam într-o gură de metrou, afara fiind foarte frig.

Acest avertisment, mă poate încurca în vreun fel, la admiterea la academia de politie? Si prin admitere fac referire la dosarul de înscriere si verificările in prealabil.

Imi pare rau, daca s-a mai dezbătut acest subiect, research-ul meu nu a dat mari rezultate.

Multumesc anticipat!

 

Edit: Tin sa mentionez, ca nu ma refer la neincadrarea in cerințele impuse.

Edited by Bhow
Link to comment
 • 2 years later...

Bună ziua! Am fost admis sesiunea aceasta la școală de politie și am o nelămurire care ma tot macină. Un membru de gradul 1 din familie are un dosar civil (de executare silita) și nu am scris de el în autobibliografie, iar în trecut a avut și un accident în care a fost rănit cineva dar nu a ajuns niciodată în instanță. Credeți că mă poate afecta cu ceva de acum?

Link to comment
 • 1 month later...

Buna seara!

Urmeaza sa imi scriu bibliografia, si vreau sa stiu daca trebuie sa mentionez un avertisment primit de la politia locala de acum un an.

Stiu ca in modelul de bibliografie sunt mentionate doar infractiunile, dar stiu un caz in care cineva a aplicat prin sursa externa si a fost respins pe motiv ca nu a mentionat confiscarea permisului in urma nerespectarii limitei de viteza, iar un profesor de pregatire mi-a spus sa includ acest avertisment in bibliografie.

 

Motivul profesorului este faptul ca nespecificarea unui astfel de avertisment ar insemna ca "ascund ceva" fata de examinatori.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.