MadMan Posted December 21, 2014 Share Posted December 21, 2014 Buna seara!...am si eu o intrebare...Stiu ca pentru dosarul de admitere la Academie trebuie sa ai cazierul curat...As dori sa stiu daca o amenda luata in trecut pentru deranjarea linistii publice(pe nedrept dar asta nu conteaza) ma poate impiedica in vederea depunerii dosarului.Cu alte cuvinte vreau sa stiu daca mai pot sa dau examenul de admitere daca am aceasta amenda.Stiu ca amenda se va prescrie atunci cand voi implini 18 ani dar atunci cand o sa fac dosarul pentru Academie nu o sa am 18 ani impliniti.In fine,astept un raspuns edificator din partea dumneavoastra si va multumesc anticipat! Revin cu o precizare .....in amenda scrie ca am savarsit fapte ilicite si nu ca am deranjat linistea publica(desi ar putea fi unul si acelasi lucru pentru ca eu nu stiu la ce anume se refera faptele ilicite dar am vrut ca lucrurile sa fie clare).Va doresc o seara buna! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted December 21, 2014 Moderator Share Posted December 21, 2014 În condiţiile pentru recrutarea candidaţilor este precizat: "să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni" CONTRAVENŢIE, contravenţi,- Abatere de la o lege care, are un grad redus de pericol social şi este pedepsită numai prin aplicarea de amenzi sau alte pedepse uşoare. INFRACŢIUNE, infracţiuni, - Faptă care prezintă pericol social, constând în încălcarea unei legi penale, cu vinovăţie şi care este sancţionată de lege drastic, în general cu pedepse privative de libertate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taio Posted December 22, 2014 Share Posted December 22, 2014 Poti sa dai examenul de admitere chiar daca ai aceasta amenda. Contraventiile nu se adauga la cazier. Doar infractiunile. Acestea din urma fiind fapte cu pericol social mai ridicat si sunt prevazute de legea penala dar,definitiile le ai mai sus. Succes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadMan Posted December 28, 2014 Author Share Posted December 28, 2014 In concluzie pot sta linistit...am voie sa dau...va multumesc mult pentru lamuriri....apropo, am inteles ca trebuie sa scriu totusi despre amenda in autobiografia de la dosar.Asa este? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted December 28, 2014 Moderator Share Posted December 28, 2014 Nu, nu trebuie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadMan Posted December 28, 2014 Author Share Posted December 28, 2014 Mi-a spus cineva ca daca nu scriu despre ea si descopera ei apoi ca am primit-o pot sa am probleme. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duke Posted February 16, 2015 Share Posted February 16, 2015 (edited) Asa ca mai bine sa scrii despre ea! Verificarile se fac si cu privire la comportamentul tau in societate, cerc de relatii, anturaj, in general despre cum esti cunoscut! Daca incepi din prima cu minciunile.....nu cred ca vei face o impresie prea buna! Edited February 16, 2015 by Catalin Nu mai cita postul anterior. Citeste regulamentul forumului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Taio Posted February 17, 2015 Share Posted February 17, 2015 (edited) Amenda contraventionala nu are nicio relevanta in cuprinsul autobiografiei ! Edited February 17, 2015 by Taio Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadMan Posted March 16, 2015 Author Share Posted March 16, 2015 Am inteles.Va mulumesc mult pentru raspunsuri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Addaw Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Buna ziua! Anul acesta termin clasa a 12-a si doresc sa merg pe acest drum al carierei de politist. Am citit si am recitit conditiile admiterii la Academia de politie. Am ramas totusi cu o nelamurire. Eu nu am fost niciodata cercetata penal si nu am comis alte infractiuni, insa acum doi ani am primit o amenda admimistrativa deoarece calatoream cu ratp-ul fara bilet. Poate acest lucru sa imi pericliteze posibilitatea de a fi admisa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru BGeorge Posted September 13, 2016 Membru Share Posted September 13, 2016 (edited) Nu. Sanctiunea primita de tine este o suprataxa pentru ca ai calatorit fara bilet. Edited September 13, 2016 by BGeorge 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capsunica28 Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Buna ziua! Daca am luat doua amenzi pe rtb si le-am platit, mai pot da la politie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
iav Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Căpșunico! este chiar atât de greu să citești?! BGeorge a dat un răspuns chiar înaite să pui întrebarea, răspunzând unei întrebări asemănătoare a lui Addaw. Ia fă mătăluță un efort și citește. Sau poate vrei răspuns personalizat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Capsunica28 Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Scuze! Am fost atât de panicată:)) incat nu am vazut. Multumesc frumos! Link to comment Share on other sites More sharing options...
iav Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Păi dacă acum te panichezi, ce vei face în cazul în care ajungi polițistă și vezi în fața ta pe unul de 1,90 m, 90 kg și cu ditamai maceta ?! dai cu fuga, leșini?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sache Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Poate ea vrea sa lucreze într-un birou, cu aer condiționat și încălzire, cu tot confortul. Cine sa o atace în birou? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
iav Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Lasă, că mai nou și cei de la financiar au condiții speciale de muncă. Așa că o să fie mare înghesuială acolo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiRas Posted September 1, 2019 Share Posted September 1, 2019 Acum cateva saptamani am primit o amenda contraventionala pentru consumul de alcool in locuri publice si acum ma intreb daca pe baza acestei sanctiuni imi poate fi respins dosarul la scoala de agenti de politie, in vederea acelui criteriu de admitere referitor la buna conduita in societate Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted September 2, 2019 Moderator Share Posted September 2, 2019 Posibil ca da, posibil ca nu. Încercarea moarte nu are. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bhow Posted November 27, 2019 Share Posted November 27, 2019 (edited) Bună ziua, Recent am primit un avertisment, deoarece fumam într-o gură de metrou, afara fiind foarte frig. Acest avertisment, mă poate încurca în vreun fel, la admiterea la academia de politie? Si prin admitere fac referire la dosarul de înscriere si verificările in prealabil. Imi pare rau, daca s-a mai dezbătut acest subiect, research-ul meu nu a dat mari rezultate. Multumesc anticipat! Edit: Tin sa mentionez, ca nu ma refer la neincadrarea in cerințele impuse. Edited November 27, 2019 by Bhow Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru BGeorge Posted November 27, 2019 Membru Share Posted November 27, 2019 Poti sa stai linistit ca nu te afecteaza cu nimic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angel27 Posted May 17, 2022 Share Posted May 17, 2022 Bună ziua! Am fost admis sesiunea aceasta la școală de politie și am o nelămurire care ma tot macină. Un membru de gradul 1 din familie are un dosar civil (de executare silita) și nu am scris de el în autobibliografie, iar în trecut a avut și un accident în care a fost rănit cineva dar nu a ajuns niciodată în instanță. Credeți că mă poate afecta cu ceva de acum? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Roby Posted May 18, 2022 Membru Share Posted May 18, 2022 Nu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NamIdee12 Posted June 28, 2022 Share Posted June 28, 2022 Buna seara! Urmeaza sa imi scriu bibliografia, si vreau sa stiu daca trebuie sa mentionez un avertisment primit de la politia locala de acum un an. Stiu ca in modelul de bibliografie sunt mentionate doar infractiunile, dar stiu un caz in care cineva a aplicat prin sursa externa si a fost respins pe motiv ca nu a mentionat confiscarea permisului in urma nerespectarii limitei de viteza, iar un profesor de pregatire mi-a spus sa includ acest avertisment in bibliografie. Motivul profesorului este faptul ca nespecificarea unui astfel de avertisment ar insemna ca "ascund ceva" fata de examinatori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Membru Roby Posted June 28, 2022 Membru Share Posted June 28, 2022 Nu are nicio treaba avertismentul ala, cu candidatura ta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts