Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Club prea zgomotos


IAndras
 Share

Question

Buna ziua

 

Foarte recent s-a deschis in zona un club cu program prelungit de functionare la sfarsit de saptamana. Este la cativa sute de metri distanta, insa muzica este prea intensa pe timp de noapte si in special basul bubuitor se aude foarte deranjant in casa.

Problema este ca patronul este un soi de craisor in orasel, persoana cu care cica nu e bine sa te pui, plus cu tatic consilier local care este in relatii bune cu primarul. Degeaba se fac reclamatii la primarie ca nu se intervine.

 

Ar fi mai multe optiuni ca 112, reclamatie la unitatea de politie din oras, reclamatie la IPJ - au pe site chiar si o adresa de mail pentru reclamatii, repetarea reclamatiei telefonice la 112 in fiecare noapte cand urla muzica la club, repetarea reclamatiei la nivel local respectiv la IPJ.

Nu stiu care ar fi varianta cea mai eficienta pentru rezolvarea problemei, primele doua variante se rezolva la nivel local, presupun ca si la varianta cu IPJ practic se rezolva tot local, IPJ trimite reclamatia la politia din oras si ei se ocupa mai departe de caz, eventual comunica la IPJ rezultatul. Avand in vedere persoana patronului, banuiesc ca o singura reclamatie n-ar fi de ajuns pentru rezolvarea situatiei. Nu doresc inchiderea clubului, doar ca sa fie redus sonorul la un nivel acceptabil in exteriorul localului.

 

Daca depun reclamatie impotriva clubului respectiv, patronul poate afla identitatea reclamantului sau asta este confidential ?

Ce ma sfatuiti sa fac ? Alta optiune decat reclamatia la politie si eventual mediatizarea cazului, nu prea am, la primarie degeaba as face reclamatii in continuare.

 

Alta chestie pe marginea problemelor de acest gen cu sonor prea puternic, politistii care patruleaza noaptea nu intervin "din oficiu" cand la un loc de distractie asa de intens urla muzica ca se aude si de la distanta, ci doar cand cineva sesizeaza asta la 112 ?

 

 

Multumesc anticipat pentru ajutor si Sarbatori Fericite !

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Trebuie să depuneţi sesizări la Garda Naţională de Mediu, la Direcţia de Sănătate Publică şi la Primărie - Comunitarii locali, pentru că astfel de probleme nu sunt în sfera de competenţă a Poliţiei Române. Chiar şi dacă ar vrea poliţiştii, nu au cum să vă ajute în acest caz, doar instituţiile ce eliberează autorizaţiile de funcţionare şi avizele de mediu au autoritatea şi instrumentele legale necesare să soluţioneze astfel de probleme.
O discuţie similară:

 

Instituţia cu atribuţii în domeniul protejării dreptului la un mediu sănătos în România, sub aspectul poluării fonice (poluarii sonore, zgomote), este Garda Naţională de Mediu. Acest organism are, printre alte atribuţii şi următoarele competenţe:

 •     verifică sesizările cu privire la încălcarea legislaţiei în vigoare în domeniul protecţiei mediului;
 •     controlează activităţile cu impact asupra mediului înconjurător;
 •     controleaza modul în care sunt respectate prevederile actelor de reglementare privind protecţia mediului;
 •     propune organului emitent suspendarea şi/sau anularea actelor de reglementare emise cu nerespectarea prevederilor legale;
 •     aplică sancţiuni contravenţionale prevazute de legislaţia în domeniul protecţiei mediului
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Multumesc !

 

Am inteles cum se pune problema. Nu schimba la incadrare faptul ca nivelul sonor deranjant este doar la sfarsit de saptamana ?

 

Aici in oras nu exista politie comunitara sau locala, doar cei care tin de MAI si asa-numitii gardieni publici care activeaza mai mult doar in cadrul manifestarilor organizate in oras, dansii nici nu stiu daca momentan sunt in subordinea primariei. In mod normal problemele cu localurile zgomotoase ar fi in sarcina administratiei locale, asa cum ati mentionat, insa intervine sistemul de pile-cunostinte relatii, mai ales in cazul oraselelor.

DSP avea  un "punct de lucru" in oras care s-a desfiintat cu ani in urma si parca doar la resedinta de judet sunt, deci prea putin probabil ca o sa trimita pe cineva care sa verifice situatia din timpul noptii, mai ales ca ar fi si sfarsit de saptamana.

 

Cu Garda de Mediu iar ar fi cu cantec avand in vedere ca la sfarsit de saptamana este problema respectiv corectitudinea la masuratoare cat si nivelul sonor masurat - daca acesta este intr-adevar intre limitele admise si totusi este deranjant iar nu se rezolva nimic. Patronul primeste eventual amenda si bine mersi isi vede de treaba in continuare. Mentionez inca o data ca nu se doreste inchiderea acelui club, doar atat ca sa fie redus nivelul sonor in exteriorul cladirii, adica sa functioneze intre limitele bunului simt si nimic mai mult.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.