Jump to content
POLITISTI.ro

Acţiunea sărbători de iarnă


NewsBot
 Share

Recommended Posts

ACŢIUNEA SĂRBĂTORI DE IARNĂ 2014

 

530 de infracţiuni au fost constatate şi peste 5.700 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 8.200.000 de lei, au fost aplicate de poliţişti, în urma acţiunilor pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat sau ridicat în vederea confiscării produse alimentare, legume, fructe, obiecte ornamentale, ţigări şi alcool, în valoare de peste 4.750.000 de lei.

 

În perioada 1-17 decembrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R., poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au efectuat 1.793 de acţiuni şi controale, verificând 6.978 de societăţi comerciale şi 6.313 persoane fizice.

 

În urma acestor activităţi, poliţiştii au constatat 530 de infracţiuni, dintre care 176 de evaziune fiscală şi au aplicat 5.743 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.163.370 de lei.

 

Ca măsură complementară, poliţiştii au indisponibilizat sau ridicat în vederea confiscării 101.943 de kg. de produse alimentare, 217.730 de kg. de legume şi fructe, 47.585 de obiecte ornamentale, 2.360.067 de ţigări şi 15.882 de litri de alcool, în valoare totală de  4.751.747 de lei.

 

În perioada 1 decembrie 2014 – 5 ianuarie 2015, din dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, chestor general de poliţie Petre Tobă, poliţiştii acţionează, la nivel naţional, pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu produse specifice sărbătorilor de iarnă.

 

Exemple:

 

I.P.J. Buzău

 

La data de 16 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat, de 42 de ani, din Buzău, bănuit de nerespectarea prevederilor legale ce reglementează circuitul pomilor de Crăciun.

 

Activitatea s-a desfăşurat în baza mandatului de percheziţie emis de Judecătoria Buzău, cu sprijinul unui reprezentant al Ocolului Silvic de Stat Buzău.

 

Poliţiştii au descoperit în curte şi într-o anexă a imobilului 478 de pomi de Crăciun, care au fost ridicaţi în vederea stabilirii provenienţei.

 

În urma verificărilor efectuate împreună cu specialişti ai Ocolului Silvic de Stat Buzău, s-a stabilit că 279 dintre pomii respectivi erau deţinuţi în baza unor documente cu regim special întocmite fără respectarea prevederilor legale sau nu aveau aplicată amprenta dispozitivului dreptunghiular special de marcat.

 

Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe bărbatul respectiv cu amendă de 5.000 lei, conform Legii nr. 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, precum şi măsura complementară a confiscării celor 279 de Pomi de Crăciun, care au fost predaţi Ocolului Silvic de Stat Buzău, în vederea valorificării.

 

De asemenea, acesta a fost sancţionat contravenţional conform aceluiaşi act normativ, întrucât nu avea completat la zi registrul de evidenţă a intrărilor-ieşirilor de materiale lemnoase.

 

I.P.J. Galaţi

 

La data de 17 decembrie a.c., poliţiştii din Galaţi au efectuat 3 percheziţii la punctele de lucru ale unei societăţi comerciale având ca obiect de activitate comerţul cu animale şi produse din carne, precum şi la locuinţa administratorului acesteia.

 

Activităţile s-au desfăşurat într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

În urma percheziţiilor, la care au participat şi medici din cadrul D.S.V.S.A. Galaţi, au fost indisponibilizate 208,4 kg. de carne, descoperite la punctul de lucru al firmei, pentru care reprezentanţii societăţii nu deţineau documente sanitar – veterinare.

 

Din cercetări a reieşit că aceasta provenea din sacrificarea de animale, de către administratorul societăţii, într-un abator neautorizat din judeţul Galaţi. Societatea comercială a fost sancţionată de către medicii D.S.V.S.A. Galaţi cu amendă de 20.000 de lei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

ACŢIUNE NAŢIONALĂ PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA COMERŢULUI ILEGAL CU PRODUSE VITICOLE

 

În această dimineaţă, sub directa coordonare a Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii acţionează, la nivel naţional, pentru verificarea agenţilor economici care produc sau comercializează produse viniviticole ori alte produse specifice sărbătorilor de iarnă.

 

La data de 22 decembrie a.c., peste 300 de poliţişti de investigare a criminalităţii  economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi ai structurilor teritoriale efectuează controale la agenţi economici care produc sau comercializează produse viniviticole ori alte produse specifice sărbătorilor de iarnă.

 

Acţiunea vizează descoperirea şi investigarea ilegalităţilor de natură economico-financiară, precum şi verificarea modului în care sunt respectate reglementările referitoare la sacrificarea animalelor şi comercializarea produselor din carne.

 

Vor fi verificaţi peste 850 de agenţi economici în vederea prevenirii şi combaterii ilegalităţilor de natură economico-financiară şi vor fi efectuate verificări cu privire la modul în care sunt respectate reglementările referitoare la producerea, transportul sau comercializarea  produselor  viniviticole ori alte produse specifice sărbătorilor de iarnă.

 

Alături de poliţişti, la acţiune participă comisari din cadrul  Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi specialişti din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Activitățile se desfășoară în cadrul planului de măsuri SĂRBĂTORI DE IARNĂ, 2014, dispus de șeful Poliției Române, chestor general de poliţie Petre Tobă, pentru asigurarea ordiniii și liniștii publice și prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, sub toate formele în care s-ar putea produce în această perioadă.

Sursă: IGPR

Link to comment
Share on other sites

UPDATE / ACŢIUNE NAŢIONALĂ PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA COMERŢULUI ILEGAL CU PRODUSE VITICOLE

 

În urma acțiunii desfășurate ieri, sub coordonarea  Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice, polițiștii au întocmit 12 dosare penale pentru fapte de evaziune fiscală, au aplicat 204 amenzi contravenţionale şi au confiscat aproximativ 2.700 de litri de vin și 250 de litri de alcool. 

 

În cadrul activităților desfășurate, la data de 22 decembrie a.c., ce au vizat verificarea agenţilor economici, care produc sau comercializează produse viniviticole ori alte produse specifice sărbătorilor de iarnă, echipele de control au întocmit 12 dosare penale, în care sunt cercetate 12 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

 

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 176.000 de lei.

 

De asemenea, au fost aplicate 204 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 490.500 de lei.

 

Totodată, a fost luată măsura complementară de confiscare a 2.665,6 litri de vin și a 250 de litri de alcool. Au fost retrase de la comercializare bunuri în valoare de 16.045 de lei și indisponibilizate bunuri în valoare de 14.550 lei.

 

Reamintim faptul că, la acţiune au participat 346 de poliţişti din cadrul structurilor teritoriale de investigarea criminalităţii economice, 116 comisari din cadrul  Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi 85 de specialişti din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

 

În această perioadă, la nivelul Poliției Române, în cadrul planului de măsuri SĂRBĂTORI DE IARNĂ, 2014, dispus de șeful Poliției Române, chestor general de poliție Petre Tobă, polițiștii acționează pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, sub toate formele în care s-ar putea produce.

 

Scopul activităților desfășurate de polițiștii de investigare a criminalității economice este protejarea cetățenilor atât din punct de vedere financiar, cât și al sănătății, aceștia  acționând în colaborare cu specialiști din celelalte instituţii ale statului cu atribuții în domeniu.

 

Sursa: IGPR

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.