Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere necesar pentru moped

Postare recomandată

Publicat

Buna

A-s dorii sa stiu daca am nevoie de permis de conducere pentru un moped cu cc50 sau mai mica de 50 cc

Multumesc

Publicat

Am un dosar penal si sunt pus sub acuzatia de  ;     Obiectul cauzei: punerea în circulaţie sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat (art.334 NCP) conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoana careia exercit.dr.de a conduce i-a fost suspendat,art.335 NCP

Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioada de 30 de zile si dupa 15 zileam fost oprit cu mopedul

A-s dori sa stiu la ce sa ma astept

Multumesc

• Moderator
Publicat

Poţi să te aştepţi la o amendă penală ori o pedeapsă cu suspendare şi anularea permisului de conducere.

• 6 ani mai târziu...
Publicat

Am carnet pentru categoria B si as vrea sa-mi iau un moped. Am vazut pe OLX ca se vinde o motocicleta care are scris in talon AM cu 50cc, dar care merge cu vreo 100 km/h si are schimbator manual. 

Conform definiției scuter = moped și este un vehicul cu două sau trei roţi a cărui viteză maximă prin construcţie este mai mare de 25km/h, dar nu depăşeşte 45km/h şi care este echipat cu un motor cu ardere internă, cu aprindere prin scânteie, cu o capacitate cilindrică ce nu depăşeşte 50 cmc sau cu un motor electric a cărui putere nominală continuă maximă nu depăşeşte 4kw, iar masa proprie a vehiculului nu depăşeşte 350kg. 

Deci daca mi-as lua motocicleta asta imi trebue permis pentru categoria A1, desi in talon scrie AM? 

Multumesc pentru raspunsuri! 

• Marius a modificat titlul în Permis de conducere necesar pentru moped
  • 3 ani mai târziu...
Publicat

Salutare, tocmai ce mi-am cumparat un scuter electric dar care e incadrat la moped, este omologat de 2 persoane si prinde viteza maxima de 25km/h (limitat) cu motor de 2000 kw e incadrat  la categoria L1e-B , intrebarea mea e am nevoie de permis de conducere?  momentan astept sa ii ajunga si cartea CIV sa il pot inregistra la primarie. Casca este obligatorie ?

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.