Jump to content
POLITISTI.ro

Tepele de pe tocmai.ro si olx.ro


anotherboy

Recommended Posts

Buna ziua!  Să zicem că am cumpărat un produs de pe tocmai.ro, olx.ro etc, alte site-uri de anunturi un oarecare produs, de exemplu un telefon, il verific de față cu șoferul curierului și îl cumpăr iar după câteva ore constat ca nu merge ceva și nu era posibil să îl fi stricat eu , deci am luat țeapă. Dacă mă adresez oficiului de poliție local prin proces verbal sau alte modalități imi pot recăpăta dreptatea și banii inapoi, sau va păți ceva cel care mi-a dat țeapă? Mulțumesc anticipat!

Link to comment

Sa zicem ca este un studiu de caz sau chiar ti s-a intamplat asa ceva?

Deoarece este o intelegere intre doua parti, nu ai ce sa cauti la politie, ci incearca cu o actiune in instanta.

Si totusi,  pe viitor sa ai o exprimare coerenta si cu logica, deoarece mi s-a facut rau citind postarea ta.

 • Upvote 3
Link to comment
 • Moderator

Contactezi un avocat, care iti va explica cum poti sa-l actionezi in judecata pe vanzator, pentru vicii ascunse, in cadrul unei actiuni civile. Politia, desi este vazuta drept "moasa comunala" de catre contribuabil, are totusi o serie de atributii, clar stabilite si delimitate de catre Lege!

Apropos, cand un produs vandut la mana a doua este mult prea ieftin, nu poate sa insemne decat doua lucruri: e de furat sau are vreo defectiune...nu-i asa?!

S-a mai discutat pe forum despre cum trebuie sa fim vigilenti cand cumparam de pe astfel de siteuri...o sa gasesti daca folosesti functia cautare!

 • Upvote 4
Link to comment
 • Member

Daca te adresezi la nu stiu ce de politie local probabil ei te vor indruma sa apelezi la Politia Romana ca habar nu au ce sa faca in astfel de cazuri sau cu-i sa te adresezi de fapt!Sau te pot ajuta cu o ridicare de masina!

 • Upvote 3
 • Downvote 1
Link to comment

Din pacate a patit-o si fiul meu. Daca m-ar fi intrebat, l-as fi sfatuit sa nu comande de pe acest gen de site. Daca un pret e prea bun ca sa fie adevarat, 100% va fi o teapa. A fost o lectie din care sper ca a invatat ceva. Din pacate cam scumpa.

Link to comment
 • 4 years later...

Buna seara, am pus pe olx in gluma, un anunt ca vand grenada, cu o poza luata de pe internet, si in descriere era: buna de aruncat la gaini dimineata sa taca sau in grajd la porci sa faci toba.

am sters anuntul dupa 2 minute, pot sa am probleme, chiar daca era poza de pe internet si descriere pusa in batjocura?

Link to comment
 • 3 weeks later...

Buna ziua, am făcut un schimb pe olx, eu i-am oferit produse cosmetice în valoare de 100 de lei, ea spunând ca îmi va trimite o pereche de pantaloni și 2 cutii de lapte praf, ea a trimis doar pantalonii. Ce pot face în cazul asta? 

Pot face plângere la politie? , dacă da, ce se întâmplă cu persoana respectiva? 

Link to comment
 • Moderator

Degeaba vei depune plângere la poliţie, pentru că fapta asta nu întruneşte elementele constitutive ale unei infracţiuni, este doar un litigiu civil între tine şi persoana cu care ai făcut înţelegerea. Dacă totuşi vei depune plângere, pentru că oricine poate depune plângeri la poliţie, vei primi un răspuns oficial care o să-ţi comunice că astfel de litigii exced sfera de competenţă a poliţiei şi trebuie să acţionezi persoana respectivă în instanţă pe cale civilă. 

Link to comment
 • 8 months later...

Buna ziua puteți să mă ajutați cu un sfat am cumparat de pe olx un scuter electric și nu merge am plecat cu el și până am ajuns acasă nu a mai mers si acum de la cine l-am luat nu vrea sa imi dea bani înapoi spune că nu mai are bani ca cică ea investit si nu are cum sa mi de-a inapoi cu ce sfat ma puteti ajuta ca sa imi recuperez bani inapoi

Link to comment
 • 4 weeks later...

Buna ziua , pe data de 3 octombrie 2019 am cumparat un telefon de pe olx , dupa aprx 3 ore l-am inapoiat deoarece prezenta defecte ascunse , recuperand banii.Pe data de 11.10.2019 am primit un mesaj pe whatsup precum ca i-am stricat telefonul  apoi mi-a blocat nr . Am reusit sa vb cu el pe olx unde i-am spus sa vina cu tel sa vad despre ce este vorba , bineinteles ca nu a venit . Pe data de 20.10.2019 primesc un alt mesaj precum ca daca nu ii dau bani ma reclama la politie pt distrugere din culpa . L-am contactat de pe nr unui coleg de serviciu unde i-am reprosat ca in 3 saptamani nu a venit sa ne intalnim si cu ce drept ma santaseaza , si ca merg la politie daca mai insista . Urmatoarea zi mi-a facut probleme si la serviciu cu o reclamatie inventata prrcum ca eu il hartuiesc . Nu mai am mesajele de pe whatsup deoarece le-a sters , am doar conversatia de pe olx unde se vede clar ca sunt de bunacredinta. Nu stiu ce sa mai fac cu acest individ dubios . 

Edited by Warquz
Ps
Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua,

In ultimul am avut tot felul de evenimente mai putin placute pe olx.

Ultimul eveniment il implica pe un individ mai mult ca sigur cu probleme psihice care se da drept Ana si cere poze cu diverse haine “de dama”.

Mi-a trimis chiar si o poza falsa cu un buletin pe care scrie “Irina”.. la care si-a schimbat numele in Ana Irina.

 

Va atasesz si numarul acestui individ: 0758 312 155, cei de la OLX nu raspund niciodata la “reports” si nu iau masuri impotriva psihopatilor.

 

Ce masuri in plus fata de block putem noi sa luam in asa masura incat sa oprim indivizii si eventual sa fie sanctionati?

 

Multumesc!

5ABB36CA-0743-419E-8F86-5FF302574FA2.webp

*In ultimul an

Link to comment
 • 11 months later...

evitam sa interactionam, dar ma gandesc la cei care nu apuca sa citeasca pe internet si, dupa atat de mult timp, tot se mai incearca tepele.

eu merg mai departe si ma si intalnesc daca e nevoie pentru a il surprinde in fapt.

 

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.