Jump to content
POLITISTI.ro

Controale şi acţiuni ale poliţiştilor în porturile maritime


NewsBot

Recommended Posts

CONTROALE ALE POLIŢIŞTILOR ÎN PORTURILE MARITIME

 

Săptămâna trecută, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., au constatat 5 infracţiuni şi au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 9.000 de lei, în urma controalelor efectuate în porturile maritime din judeţul Constanţa.

 

În perioada 5  – 11 decembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R. au continuat controalele în porturile maritime Constanţa, Constanţa Sud-Agigea, Mangalia şi Midia, pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu produse accizabile, precum şi pentru descoperirea importurilor de mărfuri contrafăcute.

 

Poliţiştii au efectuat 11 de controale la agenţi economici,  au verificat 2 containere cu marfă şi 4 mijloace de transport a mărfii.

 

În urma verificărilor efectuate, au fost întocmite 5 dosare penale, în cadrul cărora sunt cercetate 5 persoane.

 

Din totalul infracţiunilor constatate, 2 infracţiuni sunt prevăzute de Legea nr. 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, o infracţiune este incriminată de Codul Penal şi 2 de alte acte normative.

 

De asemenea, echipele de control au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 9.000 de lei. Totodată, a fost luată măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a unor bunuri în valoare de 59.526 de lei.

 

Reamintim că, în perioada 19 noiembrie 2014 – 5 ianuarie 2015, Poliţia Română acţionează pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu produse accizabile, precum şi pentru descoperirea importurilor de mărfuri contrafăcute.
 

Sursă: IGPR

Link to comment
  • 4 weeks later...

CONTROALE ÎN PORTURILE MARITIME

În urma controalelor efectuate în porturile maritime din judeţul Constanţa, poliţiştii de la transporturi au constatat 27 de infracţiuni, au aplicat 48 de sancţiuni contravenţionale şi au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 250.000 de lei.

În perioada 19 noiembrie 2014 – 5 ianuarie 2015, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R. au efectuat controale în porturile maritime Constanţa, Constanţa Sud-Agigea, Mangalia şi Midia pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, a contrabandei şi a importului de mărfuri contrafăcute.

Polițiștii au efectuat 77 de controale la agenţi economici, au verificat 28 de containere cu marfă şi 95 de mijloace de transport al mărfii.

În urma verificărilor efectuate, au fost întocmite 27 de dosare penale, dintre care 16 la Legea nr. 241/2005 privind prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale. De comiterea faptelor sunt bănuite 28 de persoane.

De asemenea, au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 37 la Legea 12/1990 pentru protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare totală de 130.300 de lei și au fost ridicate bunuri în vederea confiscării, în valoare de 250.427 de lei.

La activităţi au participat angajaţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi ai Autorității Naţionale Vamale.

Sursă: IGPR

Link to comment
  • 5 months later...

ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DE LA TRANSPORTURI ÎN PORTUL CONSTANŢA

 

Poliţiştii de la transporturi au efectuat controale în Portul Constanţa Sud – Agigea, pentru prevenirea neregulilor în domeniul depozitării combustibililor pentru nave. În urma activităţilor, au fost constatate atât surplusuri, cât şi lipsuri  în gestiunea combustibililor şi au fost ridicate jucării cu însemne ale unor mărci protejate, în valoare de 180.000 de lei.

 

La data de 2 iulie a.c., poliţiştii de la transporturi, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române,  au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor comise în domeniul depozitării combustibililor navali, precum şi a activităţilor de buncheraj.

 

La activităţi au participat poliţişti din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi  Galaţi, din cadrul Biroului Transporturi Navale şi poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime.

 

Poliţiştii au efectuat un control în Portul Constanţa Sud – Agigea, verificând gestiunea combustibililor şi lubrifianţilor la navele aparţinând unei societăţi comerciale din Galaţi.

 

Astfel, în urma controlului, la o navă împingător, poliţiştii au depistat un plus de 220 de litri de motorină, care nu era menţionată în documentele navei.

 

Motorina a fost indisponibilizată până la definitivarea cercetărilor.      

 

În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că motorina era în gestiunea unui șef mecanic, motiv pentru care au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de creare de plusuri în gestiune, prin mijloace frauduloase.

 

De asemenea, la o altă navă împingător, poliţiştii au constatat o lipsă în gestiunea şefului mecanic de 404 litri de motorină, în valoare de 2.400 de lei. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare.

 

Totodată, a fost efectuat un control la un container ce aparţine unei societăţi comerciale din Bucureşti, în care poliţiştii au depistat 1.080 de roboţi din plastic şi 720 de păpuşi muzicale, jucării care purtau însemne ale unei mărci protejate.

 

Jucăriile, cu o valoare de piaţă estimată la 180.000 de lei, au fost reţinute de către organele vamale.

 

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unor mărfuri contrafăcute.

 

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.