Jump to content
POLITISTI.ro

Legea salarizarii 2015


LGAbriel

Recommended Posts

Singura modificare constă doar în faptul că nu beneficiem de ajutoare (de fapt nu noi ci urmașii noștri) decât în cazul în care o „mierlim”, în rest rămânem tot ca-n 2014.

A! era să uit. O altă chestie constă în faptul că după ce în 2014 s-a făcut atâta tam, tam pe sporul ăla de 75%, în 2015 nu mai beneficiem nici de el pentru că se va acorda doar „timp liber corepunzător”.

Link to comment
 • Member

CFR-istii il primesc si acum>La ei se cheama "spor de zile festive" sau ceva de genul asta.Bravo lor.Rusine Vasile Lincu, Pavel Abraham, Dumitru Coarna, Toader Paraschiv, Iulian Surugiu, Florin Vilnei, Negreanu Victor. Acum, in prag de sarbatori, va uram un sincer "huuuooooooooo"!

 • Upvote 3
Link to comment

Rusine Vasile Lincu, Pavel Abraham, Dumitru Coarna, Toader Paraschiv, Iulian Surugiu, Florin Vilnei, Negreanu Victor. Acum, in prag de sarbatori, va uram un sincer "huuuooooooooo"!

Si tot Neamul lor cel Adormit!    -    :)

 • Upvote 1
Link to comment

Rusine Vasile Lincu, Pavel Abraham, Dumitru Coarna, Toader Paraschiv, Iulian Surugiu, Florin Vilnei, Negreanu Victor. Acum, in prag de sarbatori, va uram un sincer "huuuooooooooo"!

Da cu Abraham ce aveți fraților? Ăsta nu este nici mare „prezident” pe la vre-un sindicat și nici mare șef în poliție nu mai este cam de multișor, dar sunt de acord cu „urările de bine” față de ceilalți.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Nu ştiu ce or avea, dar îmi dau cu presupusul. Poate pentru că atunci la vremea demilitarizării poliţiei, stimabilul Abraham şi cu încă câţiva au mimat înfiinţarea sindicalismului în poliţie prin crearea CNP-ului, pe care l-au prezentat europenilor ca fiind un sindicat (deşi nu a fost şi nici nu va fi vreodată un sindicat) şi poate pentru că a pus umărul la crearea statutului ce permite doar mimarea luptei sindicale. La englezi poliţiştii pot şi au dreptul la grevă (şi mai sunt destule exemple) în timp ce la noi, sindicatele nu au cea mai importantă armă a unui sindicat ... că noi în România suntem mai catolci decât Papa.

Link to comment

eu propun ca pseudocadourile de sfarsit de an (gen agenda si calendar) sa si le puna deasupra abdomenului (sa nu fiu chiar direct), daca nu fac urmatoarele: decat sa umble cu ele sa le imparta, sa stranga banii aia, sa inchirieze autocare  si cand umbla cu daica sa faca tabele cu membrii si sa spuna ca la data cutare e miting pentru a ne cere drepturile, semnam ca venim la data respectiva, ne planificam unul din miile de libere neluate si  mergem cu totii sa ne cerem drepturile, dar o asa organizare pt. ei e greu si de gandit, ce sa mai vorbim de facut!??!!  Totusi sa le uram Sarbatori asa cum au stiu sa ni le faca ei!!! Oare nu se uita in curtea celor de la invatamant,  au luat o caruta de bani. Ei dau lectii de mari juristi pe la televiziuni si au castegat 0% din ce au castigat altii.

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Da cu Abraham ce aveți fraților? Ăsta nu este nici mare „prezident” pe la vre-un sindicat și nici mare șef în poliție nu mai este cam de multișor, dar sunt de acord cu „urările de bine” față de ceilalți.

Abraham e  vicepresedinte la ProLex, stiati asta?Intrati pe pagina lor sa vedeti! Dar el are alte preocupari, vezi Isaura, Bercea si alti interlopi.

Edited by stelistman
 • Upvote 1
Link to comment

Daca pe 03.12.2014 erau cateva mii de politisti la mitingul din fata MF, din Bucuresti, ci nu cateva sute poate se punea altfel problema. Desi ma indoiesc. Atata timp cat un sindicat trage cea si altul  hais e greu de facut ceva.

 • Upvote 1
Link to comment

Demersul SNPPC, încununat de succes: majorare salarială de 75% începând cu 1 ianuarie 2015

 

 

Urmare a demersului făcut de organizația noastră, în mod repetat și insistent, cu privire la respectarea dreptului polițistului și personalului contractual la plata unei majorări salariale pentru munca desfășurată în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale, precum și a sprijinului conducerii MAI, care a susținut acest demers, Parlamentul a aprobat o majorare salarială de 75%, conform textului de lege anexat:

 
L E G E
 
privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 37/2014 pentru modificarea şi completarea art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice Parlamentul României adoptă prezenta lege.
 
Articol unic. – Se aprobă Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37 din 18 iunie 2014 pentru modificarea şi completarea art. 13 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 103/2013 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2014, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 450 din 19 iunie 2014 cu următoarele modificări:
 
 
- La articolul I punctul 2, alineatele (5), (6) şi (8) se modifică şi vor avea următorul cuprins:
 
„(5) Prin excepţie de la prevederile art. 9 alin. (1), pentru activitatea desfăşurată de personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, se acordă o majorare de 75% din baza de calcul prevăzută la alin. (4).
 
(6) Dreptul prevăzut la alin. (5) se stabileşte proporţional cu timpul efectiv lucrat în zilele respective şi se determină pe baza raportului dintre baza de calcul şi durata normală a timpului de lucru.
 
..................................................................................................................
 
(8) Condiţiile de acordare a dreptului prevăzut la alin. (5) şi (6) se stabilesc prin ordin al conducătorilor instituţiilor publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională.”
 
Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 şi ale art. 76 alin. (2) din Constituţia României, republicată.
 
Astăzi, 17.12.2014, legea a fost trimisă pentru promulgare la Administrația Prezidențială.

 

http://www.snppc.ro/stire.php?id=341&ocid=enhfpS1RL2

Link to comment
 • Moderator

Ce scrie acolo:

Condiţiile de acordare a dreptului prevăzut la alin. (5) şi (6) se stabilesc prin ordin al conducătorilor instituţiilor publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

 

Oare ce înseamnă asta? :naughty:

Link to comment

Leonidas67 daca tu inca mai crezi in demersurile SNPPC esti intr-o mare eroare.

Cand unii dintre noi protestam in fata Ministerului de finante, in ploaie sau ninsoare, dupa caz, reprezentantii SNPPC, SED LEX etc...erau invitati prin emisiuni tv sa comenteze!

Unii dintre ei atat de mult elucubrau ca ma intreb cum inca mai reusesc sa ii prosteasca pe unii.....

Link to comment

Ba mai mult decat atat o parte din sindicate au infierat cu manie proletara protestul sindicatelor din cadrul federatiei care au organizat protestul din data de 03.12.2014 care a cantarit considerabil in acordarea acestor drepturi.

Link to comment

E absolut mirific faptul ca Iohannis a promulgat legea, dar OUG 83/2014 art 8 alin (1) afecteaza cumva aplicarea acesteia? Dupa atatea tepe chiar imi doresc sa nu fie inca o minciuna.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.