Jump to content
POLITISTI.ro

Ce presupune o lucrare generala?


Stalin

Recommended Posts

Buna seara!Sunt elev al SAPVLC si sunt in practica.As avea o nelamurire si va rog sa ma ajutati!La postul de politie,unde imi desfasor stagiul de practica am vazut un registru numit "Lucrari Generale".Tutorele mi-a explicat ca nu sunt de natura penala si cam atat.Ce reprezinta totusi acestea?Mi-ati putea spune articolul,legea sau ordonanta prin care functioneaza acestea?Stima!

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Lucrările generale sunt cam toate lucrările care nu pot fi înregistrate ca lucrări penale.

O mare parte dintre ele sunt ăstea:

PS: Te rog, încearcă să lași spațiu după semnele de punctuație, pentru că așa e normal. E greu și deranjant când citești un text fără spații între cuvinte și semne de punctuație.

 • Upvote 3
Link to comment
 • Member

OUG 27/2002

 

http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/33817

 

O sa observi ca in activitatea ce o vei desfasura vor veni cetateni cu tot felul de solicitari. cereri, chiar reclamatii care in mod vadit nu tin de domeniul penalului, iar tu vei fi obligat sa le dai un raspuns, chiar daca omul reclama bazaconii sau aspecte care nu tin de politie.

Asta nu inseamna ca o lucrare generala, in urma verificarilor efectuate, nu se poate transforma intr-una penala. Citeste mai bine oug si legea din link (233/2002)

Edited by Ben
 • Upvote 3
Link to comment
 • Member

Petitiile vor fi o parte din lucrarile tale generale. Poate cea mai mare parte. Insa sunt si lucrari generale pe care le vei deschide chiar tu, fara sa ai nevoie de o sesizare de la vreun cetatean. Poate nu esti sigur de anumite aspecte ca sunt sau nu de natura penala, asa ca in loc sa te sesizezi din oficiu conform cpp, vei deschide o lucrare generala in cadrul careia vei face niste minime verificari. Asta e un exemplu despre o practica ce inca mai exista in Politie. Sunt politisti care considera asta o prostie, se sesizeaza direct din oficiu si fac toate verificarile in cadrul unui dosar penal, chiar daca va fi cu clasare ulterior.

Sau poate vrei sa aplici o amenda ce prezinta o situatie un pic mai dificiala decat legea 61 si ai nevoie in prealabil de o minima documentatie intocmita in baza careia vei sanctiona ulterior, iar acea documentatie sa o faci in cadrul unei lucrari generale. Exemplu de situatie mai deosebita - contraventiile pe care puteai inainte sa le constati si sa le sanctionezi la regimul jocurilor de noroc,

Te vei lamuri mai mult in practica si ulterior cand vei munci efectiv. Trebuie doar sa-ti dai interesul.

 

PS Nu stiam ca a inceput deja practica.

 • Upvote 3
Link to comment
 • Member

Tot din registrul acesta iti vei lua numerele de inregistrare pentru orice adresa care pleaca din postul de politie. La fel si cu rapoartele tale ( ca sunt de eveniment, ca sunt de mutare, etc ). Cu registrul asta lucrezi cel mai mult :)

 

Deschide ochii in practica, ca doar acolo o sa inveti adevarata munca de politie !

 • Upvote 4
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.