Jump to content
POLITISTI.ro

Cum pot ajunge Politist!?


CristianS

Recommended Posts

Salutari la toti, sunt nou pe acest forum si vreau sa ma prezint.Ma numesc Cristi am 15 ani si doresc sa ajung politist.Nu stiu multe chestii , dar sper sa imi puteti explica.Am cateva intrebari si sper sa primesc un raspuns concret.Si vreau sa preciz ca sunt din Ploiesti

Din cate am inteles de la tata(fost jandarm), eu fiind clasa a 8-a trebuie sa intru la liceu.Exista vreo metoda unde pot sa intru la un liceu special pentru a devini politist.Din cate am auzit , trebuie sa sti Istorie ,Gramatica si o limba straina.

Si vreau sa intreb , daca meseria de politist este una grea.Nu ma intereseaza salariul.Sincer am o pasiune pentru politisti , armata romana,etc.

Sper sa imi explicati cum sta treaba , fiind nou pe aici.

Multumesc! :)

Link to post
Share on other sites
 • Membru

Nu exista liceu special pentru a deveni politist!Cine ti-a spus asta?Tatal tau?Poate la jandarmi este la Politie nu!

Si da meseria de politist este grea, mult mai grea decat cea de jandarm...nu am nimic cu tatal tau dar asta poate sa-ti confirme si el daca este realist!Dar ca sa devi politist trebuie sa termini liceul si sa iei bacul iar apoi sa reusesti la examenul national a celor 2 scoli de politie sau de la academie!

ps: vezi ca trebuie sa te gandesti care este exact pasiunea ta deoarece Politia nu are nici o treba cu armata!

Edited by cipri83
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

Cipri83, ai dreptate...in momentul de fata nu mai exista licee speciale pentru a deveni politist. Cristian, fiind din Ploiesti, probabil ca se refera la unul din cele doua licee de politie care au existat pana acum cativa ani (Liceul MAI C-tin Brancoveanu, Ploiesti, care in prezent este centru de specializare Schengen), unde se intra prin concurs la diferite probe si unde erai pregatit efectiv pentru admiterea in cadrul Academiei de Politie.

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

Cristi ,pentru a ajunge politist trebuie sa termini liceul ,cu diploma de bacalaureat ,si sa sustii examen la Academia de Politie sau la Scolile de Politie de la Campina sau Cluj .

 • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Buna seara. Am o nelamurire si va rog sa ma ajutati. Daca sunt personal contractual in MAI pot da examen pt post de ofiter din sursa interna?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.