Jump to content
POLITISTI.ro

Arhiva filmare radar


acomputers

Recommended Posts

  • Moderator

Conform normelor interne, înregistrările se păstrează minim 1 an când contravenientul formulează contestaţie împotriva procesului verbal, iar în celelalte situaţii minim 6 luni.

Link to comment

eu am nevoie pentru o contestatie, dar pv`ul din luna aprilie 2014 a ajuns abia luna asta sub forma de somatie - titlu executoriu....deci.... 7 luni. unde ma pot interesa daca mai exista acea filmare? s-a intamplat pe sos. colentina in bucuresti si nu eram eu la volan. asta vreau sa dovedesc.

multumesc!

Link to comment
  • Moderator

Te poți interesa la Brigada Rutieră București, Strada Logofătul Udriște 9-15.

Dar din ce spui, nu a fost formulată contestație împotriva procesului verbal și cel mai probabil înregistrarea a fost șteară.

Link to comment

Politia Rutiera nu sanctioneaza pentru depasirea vitezei legale decat soferii.

Opriti la momentul constatarii contraventiei ori identificati ulterior prin comunicarea datelor conducatorului auto de catre proprietarul autovehiculului filmat.

Ori, in cazul tau, nu ai fost depistat conducand cu viteza?

Pai atunci cum a fost intocmit procesul verbal pe numele tau?

In ce contex?

Masina a cui este?

Fi mai clar.

Link to comment

buna ziua,

problema mea, este in felul urmator:

cineva s-a folosit de datele mele personale pentru o amenda de circulatie. m-am trezit cu somatia si cu titlul executoriu ca nu mi-am achitat amenda despre care habar nu aveam.
in acest sens am facut plangere penala la politie si contestatie la judecatorie pentru somatia primita.

la data de 05.12.2014 am primit din partea serviciului public Finante Locale o somatie si un titlu executoriu prin care am fost instiintat ca am de plata suma de 340 de lei, suma provenita de la procesul verbal emis de brigada rutiera buc privind infractiunea de depasire a vitezei legale, incheiat in data de 27.04.2014 in Bucuresti. Stiind ca in data de 27.04.2014 nu m-am deplasat de la adresa de domiciliu (nu sunt din bucuresti) si mai ales cu o alta masina decat cea proprietate personala, am fost sa ma interesez la administratia financiara despre procesul verbal in cauza. Am aflat cu stupoare ca acesta a fost intocmit de catre un agent al politiei fara a verifica actele in original ale soferului pe care l-a oprit sau in lipsa acestora sa il amendeze. Mentionez faptul ca eu nu m-am aflat la volanul masini cu nr. de inmatriculare..... indicata in pv si nici semnatura de pe procesul verbal nu imi apartine. Ca urmare, am depus o plangere penala la sectia de politie, pentru a verifica temeinicitatea procesului verbal si faptul daca agentul de politie care a oprit autoturismul si-a indeplinit atributiile in mod legal, in sensul ca verificarea datelor ca urmare a neprezentarii actelor soferului corespund cu datele reale ale acestuia, precum si identitatea reala a celui care a condus autoturismul in data de 27.04.2014. 

 

multumesc!

Link to comment

Aici este vorba de cu totul altceva.

Automat ca in cursul anchetei va fi solicitata inregistrarea video insa poate fi irelevanta pentru ca, de cele mai multe ori persoana care depaseste viteza nu este filmata decat in cazul in care este inregistrata din fata si daca i se vede chipul si i se disting trasaturile. Altfel, nu apare pe inregistrare decat masina dar si asta este bine pentru ca se poate ajunge la proprietar si de aici la utilizator sau sofer.

Ramane sa se stabileasca, de catre cei in drept, a cui este vina si cine va fi tras la raspundere pentru neplacerea creata.

La Brigada Rutiera este o camera, cam cat un dormitor normal, pe peretii careia sunt foarte multe casete video, cum erau la centrele de inchiriere dupa revolutie, dar la o scara mai mare, si cd-uri cu inregistrari.

Casetele pot fi sterse insa, daca nu mai utilizam de ceva vreme aparatele Python II, nu le mai sterge nimeni iar cd-urile, eu stiu ca unele nu pot fi sterse odata ”scrise”. Cel mult distruse.

Asa ca... Daca fapta s-a petrecut in aprilie poti sta linistit pentru ca inregistrarea, daca s-a facut, exista.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.