Jump to content
POLITISTI.ro

Amenda neatentie la volan

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua

Am fost la politia rutiera sa declar ca mi-am lovit masina la iesirea din garaj, si am fost amendat ptr neatetie la volan(4 puncte de amenda, fara puncte de penalizare)

e normal asa ceva?

Tin sa precizez ca e vb de masina personala pe care o sa o repar pe cheltuiala proprie, si garajul e tot personal, deci nu se pune problema sa fi facut pagube materiale unei alte persoane. Garajul nu are nimic, iar masina are o indoitura de talba de 5 cm

de ce sa platesc amenda ptr neatentia mea, doar ca sa mi se dea dovada de reparatie?

Astept parerile voastre

Multumesc

• Moderator
Publicat

Pentru ce faptă ai fost sancţionat? Ce încadrare juridică e consemnată în procesul verbal?

Publicat

Daca traversezi neregulamenar, pe cine pui in pericol?! Doar pe tine. Si totusi politistul te amendeaza.  :clip: 

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

am fost sanctionat ptr art 148/8 din HG 1391/2006, adica

Art. 148.
Se interzice conducatorului de autovehicul sau de tramvai:
8. sa aiba in timpul mersului preocupari de natura a-i distrage in mod periculos atentia ori sa foloseasca instalatii de sonorizare la un nivel de zgomot care ar afecta deplasarea in siguranta a lui si a celorlalti participanti la trafic;
Modificat de cristi1493
Publicat

era noapte, intuneric, vint, eu grabit,  si cind am scos masina din garaj am lovit cu aripa dreapta spate stilpul garajului; altfel zis am luat curba prea din scurt :-(

e clar ca am fost neatent, dar asta inseamna ca sunt "amendabil"?

• Moderator
  • Soluţie
Publicat

Sancţiunea contravenţională este fapta săvârşita cu vinovăţie, stabilită şi sancţionată prin lege, ordonanţa ori prin hotărâre a Guvernului, etc.

Amenda se aplică strict pentru fapta săvârşită şi nu este condiţionată de producerea unor pagube materiale altor persoane.

Din punct de vedere legal, sancţiunea contravenţională este aplicată corect. Într-adevăr poliţistul putea să fie mai indulgent şi să aplice un avertisment, dar asta rămâne doar la aprecierea lui, nu îl poate obliga nimeni.

• 3 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua!Astazi am parcat masina in garaj si nu mi au functionat senzorii de parcare,in consecinta am intrat in peretele garajului.Masina are haionul infundat putin si cam atat.Ce trebuie sa fac? Eram pe proprietatea mea.As dori sa repar masina pe cont propriu(sa inlocuiesc haionul) fara sa apelez la asigurator.Trebuie sa declar la politie? Voi fi sanctionat? 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.