Jump to content
POLITISTI.ro

2012, Sfarsitul lumii? Semne ar fi...

Dorin17

Recommended Posts

Iata ca azi Japonia a fost lovita iar de cutremur, la fel si Mexicul. Nu vi se pare ca in ultimul timp, s-au indesit, ca sunt mult mai multe evenimente cu iz de catastrofa decat in trecut? Oare planeta asta frumoasa si plina de viata s-a saturat de rautatea oamenilor? Are calendarul Maya vreo semnificatie in toata aceasta valmaseala? Pareri...?

Pai astia spuneau de curand ca acest calendar mayas ar fi fost interpretat gresit si ca sfarsitul lumii nu ar veni in 2012.

Intr-adevar au fost destul de multe evenimente nefericite in ultimul timp, dar sa speram ca nu se termina totul intr-un an.

Nu ar fi drept pentru multi dintre noi. Mai am inca atatea de facut :)

daca iei in calcul ca actualul calendar nu corespunde cu situatia astronomica teoria anului 2012 nu se sustine.

Dionisie cel Mic (cel care a "inventat"actualul calendar) a gresit cu vreo 300 de ani. El a intemeiat era crestina dionisiaca, in locul erei pagane, incepand calendarul si numaratoarea anilor "De la intruparea Domnului nostru Iisus Hristos, iar nu de la imparatul Diocletian, ca pana atunci, pentru ca astfel sa fie tuturor mai cunoscut inceputul nadejdii noastre si pentru ca sa apara mai clara cauza rascumpararii neamului omenesc, adica Patimile Mantuitorului nostru". daca citesti cele doua lucrari ale sale: "Carte despre Sfintele Pasti" si "Argumente Pascale". ai sa vezi ca avut o mica eroare chiar de la inceput deoarece nu stia nimeni cind s-a nascut Hristos :) Atit evreii cit si musulmanii aveau un calendar calculat de la facerea lumii numai ca fiecare dintre ei avea cite o "facere".

Noua era crestina a intrat in vigoare la Roma in anul 527, iar pana la inceputul mileniului al doilea a fost adoptata in toata lumea crestina deci sunt multe erori in aceste calcule. dar cine sa le mai explice, este mai banos si interesant sa intretii mitul sfirsitului lumii. pe de alta parte, de cite ori nu s-a prezis sfirsitul lumii??? numai noi am mai prins o ocazie - Y2K va spune ceva? :)

• Membru

Oricat de paranoia ar parea, din punctul meu de vedere asta e mai aproape de realitate cand vine vorba de sfarsitul lumii asa cum o stim, nu niste calendare... :unsure:

Iata ca azi Japonia a fost lovita iar de cutremur, la fel si Mexicul. Nu vi se pare ca in ultimul timp, s-au indesit, ca sunt mult mai multe evenimente cu iz de catastrofa decat in trecut? Oare planeta asta frumoasa si plina de viata s-a saturat de rautatea oamenilor? Are calendarul Maya vreo semnificatie in toata aceasta valmaseala? Pareri...?

Nu spun ca nu ar veni. Daca stam sa ne gandim, fiecare stea din univers se stinge..usor, usor, insa va asigur ca Terra nu o sa faca un mare "SPOOF" atat timp cat romanii fac parte din ea :ner: .

Mi se pare mult prea mediatizata treaba asta, ba din punct de vedere religios ca or' sa ne manance strigoii cu tot cu martorii lui Iehova (pentru ca..sa luam aminte, numai martorii ce vor "imparti" tampenia aia a lor de SF vor trai in fundul Edenului), ba stiintific ca o sa crape soarele in doua, sau ca nu stiu ce planeta ajunge cam maine pe la ora asta prin orbita noastra, ba ca o sa se intoarca planeta cu fundu`n sus si asa mai departe. Sau din punct de vedere tehnic mai recent cu centrala de la Fukushima...cu gaura de ozon si cu alerta de vigoare ca o sa stam in casa pentru tot restul zilelor noastre sa nu ne iasa vreun deget prin alta parte.Subiecte tipic omenesti intinse si amplificate la scara mare pentru a aduce multa "audienta". Indirect omul mereu a vrut sa inspire frica si sa caute atentie prin orice mijloace posibile,.si chiar imposibile-daca vorbim despre romani. :ner:

Sunt niste procese geologige..foarte normale din punctul meu de vedere. Daca stam putin sa analizam trecutul(mii de ani)..vom vedea ca a fost mult mai aspru si cand spun asta fac referire la sutele de vulcani activi si zecile de cutremure mult mai mari ca scara, decat cele de acum. Da ...nuuuuuuu. De ce sa caute omu` carti de cultura generala sau despre trecutul asta al naibii de dezbatut al Terrei si sa compare cu cei' acum(o nimica' toata); dc sa nu ma uit eu la TV, sa vad ce asteroid mai cade prin Afumati sau prin Valenii de Jos sau pe un site..sa vad daca nu cumva a mai fost muscat vreunu de gat si se dau vina pe caini, cand de fapt aia`s vampiri in toata regula.

Sfarsitul va veni atunci cand vom ramane fara hrana, conditii si cel mai important, o resursa constanta de energie. Asta e sfarsitul, si pentru asta se lupta omul in fiecare zi. Intr-un cuvant, supravietuire.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Sfârşitul vieţii pe planeta pământ nu este aproape. Nu ştiu dacă ce am văzut într-un film de 45 min de la genesă şi până azi, provenienţă F.B.I. este adevărat sau nu, dar s-a intrat în era zodiei vărsător, am fi cam la al 34-lea profet ca Isus pe pământ. Mai sunt şi secretele pe care Marii Prelaţi le deţin(Vatican, Biserica în care se pătrunde doar de Papă şi doi adjuncţi la fiecare 200 de ani, uşă zidită, porţi galactice ca cea din Nevada sau muntele Atos, s.a.m.d.). Încerc să nu mă mai încarc cu energie negativă şi să mă bucur de tot ce am şi de clipa pe care o trăiesc. Japonezii din zonele calamitate au pierdut tot şi pe zi ce trece renasc din propria lor pierdere. Natura sau Dumnezeu ne-au demonstrat că viaţa este perpetuuă, eu fac tot ce este cu putinţă să am grijă de a mea şi de a celor ce mă înconjoară dar ... nu sunt nici Natură nici Dumnezeu. Mergem mai departe! :emo-yessir:

• Upvote 2

Asa este Avam, precum spui, dar de curand am vazut cateva documentare pe aceasta tema pe canalul Discovery, care dezbateau tocmai aceasta tema, si tocmai aceste "semne" si de aceea am facut acest topic, anume sa vad starea de spirit privind aceasta tema! Nu ca as crede in asa ceva, dar prea e la moda subiectul!

Edited by Dorin17
  • 2 weeks later...
  • Moderator

daca se intampla, totusi, este bine de stiut:

SALVARE IN CAZ DE CUTREMUR

Va rugam cititi si transmiteti mai departe - v-ar putea salva viata voua si celor dragi!!!

Extras din articolul lui Doug Copp despre "Triunghiul vietii", editat de Larry Linn.

Numele meu este Doug Copp. Sunt seful Salvarii si Managerul pentru dezastre al Echipei Americane Internationale de Salvare (ARTI), cea mai experimentata echipa de salvare. Informatiile din acest articol vor salva vieti in caz de cutremur.

M-am tarat in interiorul a 875 de cladiri prabusite, am lucrat cu echipe de salvare din 60 de tari, am fondat echipe de salvare in mai multe tari si sunt membru a mai multe echipe de salvare din diferite tari. Am fost Expertul Natiunilor Unite in Micsorarea Dezastrelor (UNX051-UNIENET) timp de doi ani. Am lucrat la fiecare dezastru major din lume din 1985, exceptand dezastrele simultane.

In 1996 am facut un film care a demonstrat metodologia mea de supravietuire ca fiind corecta. Guvernul Federal Turc, orasul Istambul, "Universitatea din Istambul", Case Productions si ARTI, au cooperat pentru a filma acest test stiintific.

Am prabusit o scoala si o casa cu 20 de manechini inauntru. Zece manechini s-au "aplecat si acoperit" si 10 manechini i-am folosit in metoda de supravietuire "triunghiul vietii". Dupa ce cutremurul simulat a avut loc, am intrat printre daramaturi si am intrat in cladire pentru a filma si a documenta rezultatele. Filmul, in care am practicat tehnicile mele de supravietuire sub conditii direct observabile si stiintifice, relevante pentru prabusirea de cladiri, au aratat ca ar fi fost 0% supravietuitori pentru metodele cu "aplecat si ascuns". Ar fi fost mai probabil 100% supravietuire pentru oamenii care ar fi folosit metoda mea, "triunghiul vietii". Acest film a fost vazut de milioane de telespectatori la televiziunea din Turcia si restul Europei si a fost vazut in USA , Canada si America Latina, pe programul TV RealTV.

Prima cladire in care am intrat, a fost o scoala in Mexico City , in timpul cutremurului din 1985. Toti copii erau sub bancile lor. Fiecare copil a fost zdrobit pana la grosimea oaselor lor. Ar fi putut supravietui daca s-ar fi intins jos, langa bancile lor, pe culoarele dintre banci. M-am intrebat de ce copiii nu erau pe culoarele dintre banci. Nu am stiut atunci ca acelor copiii l-i s-a spus sa se ascunda sub ceva stabilit dinainte, cand cladirile s-au prabusit, greutatea tavanelor care au cazut pe obiectele de mobilier, le-au zdrobit pe acestea din urma, lasand un spatiu sau vid langa ele. Acest spatiu este ceea ce eu numesc "triunghiul vietii". Cu cat obiectul e mai mare, cu atat e mai puternic si se va compacta mai putin. Cu cat obiectul se va compacta mai putin, cu atat va fi mai mare vidul (golul) si cu atat mai mare probabilitatea ca persoana care foloseste acest gol pentru siguranta nu va fi ranita.

Data viitoare cand priviti cladiri prabusite, numarati "triunghiurile" pe care le vedeti formate. Sunt peste tot. Este cea mai comuna forma pe care o vei vedea intr-o cladire prabusita. Sunt peste tot. Am antrenat Departamentul de Pompieri din Trujillo (populatia de 750.000) cum sa supravietuiasca, sa aiba grija de familiile lor si sa-i salveze pe altii in caz de cutremur.

Seful salvarii din Dpartamentul de Popieri din Trujillo este profesor la Universitatea Trujillo. M-a insotit peste tot. Si-a dat declaratia personala: "Numele meu este Roberto Rosales. Sunt seful salvarii din Trujillo . Cand aveam 11 ani, am fost prins inauntrul unei cladiri prabusite. Aceasta situatie a aparut in timpul cutremurului din 1972, care a omorat 70.000 de oameni. Am supravietuit in "triunghiul vietii", care a existat langa motocicleta fratelui meu. Prietenii mei, care au nimerit sub pat si sub mese, au fost zdrobiti si omorati. (da mai multe detalii, nume, adrese, etc.). Sunt exemplul viu al "tiunghiului vietii". Prietenii mei sunt exemplul "aplecat si acoperit".

DOUGG COPP sfatuieste:

1) Oricine care pur si simplu "se apleaca si se acopera" cand cladirile se prabusesc, este zdrobit si ucis. De fiecare data, fara exceptie. Oamenii care se pun sub obiecte, ca birouri sau masini, sunt intotdeauna zdrobiti.

2) Cainii, pisicile si copii mici sunt uneori in mod natural ghemuiti in pozitia fetala. Si tu ar trebui sa faci la fel in caz de cutremur. Este un instinct de supravietuire natural. Poti supravietui intr-un mic gol. Du-te langa un obiect, langa o canapea, langa un obiect mare si voluminos, care se va comprima intr-o oarecare masura, dar care va lasa un gol langa el.

3) Cladirile din lemn sunt cele mai sigure cladiri in timpul unui cutremur. Motivul este simplu: lemnul este flexibil si se misca cu forta cutremurului. Daca acea cladire din lemn se prabuseste, sunt create mari goluri de supravietuire. De asemenea, cladirile din lemn au mai putina greutate concentrata care se poate prabusi. Cladirile din caramizi se vor sparge in caramizi individuale. Caramizile vor cauza multe rani, dar mai putine trupuri zdrobite decat lespezile din beton.

4) Daca esti in pat, pe timp de noapte si apare un cutremur, pur si simplu rostogoleste-te jos din pat. Un vid de siguranta va exista in jurul patului. Hotelurile pot obtine o rata mai mare de supravietuire in cutremure, daca pun un semn pe spatele usii fiecarei camere, spunandu-le ocupantilor sa se intinda pe podea, langa baza patului, in timpul unui cutremur.

5) Daca apare un cutremur in timp ce te uiti la televizor si nu poti scapa usor iesind pe geam sau pe usa , atunci intinde-te jos si ghemuieste-te in pozitie fetala, langa canapea sau un obiect mare.

6) Toti care se aseaza sub usa de la o intrare cand cladirea se darama sunt omorati. Daca stai sub o usa de la o intrare si tocul usii cade inainte sau inapoi, vei fi zdrobit de tavanul de deasupra. Daca tocul cade in parti, vei fi taiat in doua de intrarea usii. In oricare din cazuri vei fi omorat.

7) Niciodata sa nu mergi la scari. Scarile au un moment de frecventa diferit (se leagana separat de partea principala a cladirii). Scarile si restul cladirii se lovesc reciproc in continuu, pana cand are loc prabusirea scarilor. Oamenii care se duc pe scari inainte sa se prabuseasca, sunt ciopartiti de treptele scarii. Sunt mutilati oribil. Chiar daca imobilul nu se prabuseste, nu mergeti pe scari. Scarile sunt cea mai de asteptat parte a cladirii de a fi avariate. Chiar daca scarile nu sunt prabusite de cutremur, s-ar putea prabusi mai tarziu, cand ar putea fi aglomerate cu oameni. Ar trebui intotdeauna sa fie verificate chiar daca restul cladirii nu este avariat.

8) Mergeti langa zidul exterior al cladirilor sau in afara lor daca este posibil - este mult mai bine sa fi langa exteriorul unei cladiri decat in interior. Cu cat esti mai in interior fata de perimetrul exterior al cladirii, cu atat este mai mare probabilitatea ca drumul tau de scapare sa fie blocat.

9) Oamenii din interiorul vehiculelor sunt zdrobiti cand soseaua de deasupra cade intr-un cutremur si le zdrobeste vehiculele; ceea ce s-a intamplat cu lespezile dintre puntile de trecere ale Autostrazii Nimitz. Victimele cutremurului din San Francisco au stat in interiorul vehiculelor. Au fost toti omorati. Ar fi putut cu usurinta sa supravietuiasca iesind afara si intinzandu-se langa vehiculele lor, spune autorul. Toate masinile zdrobite au avut goluri de aproximativ 1,5 m langa ele, cu exceptia masinilor care au avut coloane cazute direct peste ele.

10) Am descoperit, in timp ce ma taram inauntrul unei institutii ziaristice si al altor institutii cu multa hartie, ca hartia nu se taseaza. Se gasesc goluri mari in jurul teancurilor de hartie.

• Upvote 2

"daca sfarsitul lumii este in 2012 atunci de ce exista alimente cu termen de expirare mai lung?" nu se termina lumea asa usor....mai avem multe de trait

Eu personal vreau sa mai traiesc vreo 100 de ani, dar am deschis acest topic sub influenta unor documentare vazute pe Discovery chanel.

• 2 weeks later...

Circula o vorba haioasa care zice : "Va este frica de sfarsitul lumii? Veniti in Romania, noi suntem cu 50 de ani in urma!"

Edited by Dorin17

Gresit sfarsitul lumii nu este in 2012, ci in 2011, mi-a spus mie lelea Floarea in piata la o taraba si mi-a fost confirmat si de discursul lui nea Gica de la scularie, cu specializarea turnator-matriter. I-am dat o bere si a vomitat totul :

A) Se vor concedia 18.000 de politisti, celor ramasi l-i se va taia norma de hrana, iar celor nesimtiti care vor veni la serviciu o sa le puna taxa de intrare 5lei/zi - normal lumea se va omora intre ei,

B) Nu se va intelege frate cu frate, - normal daca vor mai face retrocedari, sau actiuni la fondul Proprietatea e mai simplu sa scapi de un mostenitor cu sapa, securea, coasa si alte suveniruri contondente.

C) Pasari cu aripi si cioc de fier vor cadea pe pamant - normal de unde bani de kerosen !

D) Oamenii se vor dusmani intre ei si vor fi manati de ura - normal cel mai portocaliu prinde contracte grase, iar rosii, galbenii si albastri stau cu ochii in soare.

E) Fiarele padurii vor cobori din padure si vor sfasia bietii oameni - normal deja fiarele sunt la Parlament, Guvern, Presidentie, Fisc si in alte cotloane asteptandu-ne sa bage coltii in beregata sau in buzunar, dupa caz.

P.S. Nea Gica ar mai fi spus multe, dar s-a imbatat ca porcul si am adormit amandoi cu capul pe masa din birt, dar lasa ca il mai provoc la un chalenge odata la crasma lui Nea Pandele si imi spune precis daca Fiara cu nr. 666 este chioara sau poarta poseta Louis Vuiton. Hai pa ca imi este rau si merg sa ma dreg !!!!

• Upvote 1

Imi place de nea Gica asta al tau! Le zice ca si Nostradamus! Abia astept sa vad ce mai zice cand s-o trezi!

Mai sunt prea multe lucruri de descoperit pentru ca lumea sa se sfarseasca asa repede..Ceva se intampla e clar:cutremure peste cutremure(astazi 2 in Spania), tzunami,etc...plus incalzirea asta globala( care defapt este o racire-zilele trecute ningea..in luna mai-)..in fine una peste alta asteptam 2012 si vedem ce se intampla..aa si mai nou,citeam azi ceva pe stirile pro-tv ..cica pe 10 octombrie sau ceva de genul ,o cometa se apropie foarte tare de pamant si va provoca foarte multe dezastre..Sfatul meu:traiti-va viata!indiferent ca se termina acum sau peste 100 de ani. ;):D

De ce sa fie sfarsitul lumii? Pana si triburile din jungla Africii ajung sa il cunoasca pe Dumnezeu.

Inainte lumea nu il cunostea pe Dumnezeu, multi nu credeau in Mesia...insa acum?!!!

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.