Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Sentinta alcoolemie 0.64 in aerul expirat

marius74

Question

buna ziua,

va rog respectuos sa-mi raspunde-ti si mie la intrebare,

in urma sentintei si anume:

Solutia pe scurt: În baza art. 485 al. 1 lit. a din C.pr.p. admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu inculpatul LUNGEANU MARIUS, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoana care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibate alcoolică de peste 0,80 g/l, prev. art. 336 al. 1 din C.p., obiect al cauzei penale nr. 12695/P/2013. În baza art. art. 336 al. 1 din C.p. rap. la art. 396 al. 2 din C.pr.p. va condamna pe inculpatul LUNGEANU MARIUS, la pedeapsa de 1(unu) an şi 2 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă din 01/11/2013. În baza art. 83 din C.p. dispune amânarea aplicării pedepsei inculpatului şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, conform dispoziţiilor art. 84 al. 1 din C.p. În temeiul disp. art. 85 din C.p., inculpatul va respecta următoarele măsuri: a). să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş, la datele fixate de acesta; b). să primescă vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea; c). să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d). să comunice schimbarea locului de muncă; e). să comunice informaţii şi documente de natură să permită controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza disp. art. 404 al. 3 din C.pr.p. atrage atenţia inculpatului asupra disp. prev. de art. 88 din C.p. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 09/12/2014
Document: Hotarâre  3584/2014  09.12.2014

imi mai pot recupera permisul de conducere?

cand am fost la domnul procuror mi-a spus ca daca ramane aceasta propunere data de dansul,imi pot recupera permisul si domnul avocat la fel.

dar am citit aici pe forum si nu prea este deloc asa.

va rog amabil daca imi puteti da un raspuns clar in urma acestei sentinte.

am 40 de ani, am permisul de 22 de ani profesionist si nu am avut niciodata nici o abatere sau amenda.

va multumesc pt intelegere

cu stima!

3 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Membru

Articolul 114
(1)Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
a)titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie;

b)titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva pentru infractiunile prevazute la 334 alin. 2 si 4, 335 alin 2 ,336,337,338 alin 1 si 339 alin 2 si 4 din codul penal.
d,)titularului permisului de conducere i s-a aplicat, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de vehicule, prevazuta la art. 64 lit. c) din Codul penal;
e)permisul de conducere a fost obtinut cu incalcarea normelor legale, situatie constatata de instanta competenta .
f)permisul de conducere a fost obtinut in perioada in care titularul era cercetat sau judecat in cadrul unui proces penal pentru savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, atunci cand acesta a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva.

Avand in vedere ca te incadrezi la art 336 alin 1 din Codul Penal permisul de conducere o sa-l poti dobandi doar dupa ce vor trece acei doi ani de incercare si o sa trebuiasca sa dai examen dinou!

• Upvote 2
  • 0

Te sfătuiesc să nu mai încerci să-ți iei permisul, pentru că ai dovedit faptul că nu poți să te lași de alcool atunci când conduci și dacă acum un polițist te-a oprit la timp, s-ar putea ca data viitoare să provoci un accident în care să  omori sau să lași infirmi pe viață niște oameni nevinovați, vezi cazul lui Andrei Andronie fiul  unui om de afaceri, care a lovit cu mașina sa un taxi și a ucis doi oameni(o femeie de 22 ani și un bărbat de 32 ani). Instanța l-a condamnat și la plata unor despăgubiri, dar oare acest lucru mai repară răul făcut?

Nu înțeleg de ce colegul soimica ți-a urat succes!! probabil că este rutierist și are nevoie de câți mai mulți ca tine, eu unul îți doresc să nu mai iei permisul niciodată.

Edited by iav