Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Cum se face dovada trecerii pe culoarea galbena a semaforului?


stef24
 Share

Question

Buna ziua,

 

Am cateva intrebari referitoare la o situatie mai putin confortabila petrecuta in urma cu cateva zile in trafic. Ma intorceam acasa pe Bd. Elisabeta (cel cu sens unic ce coboara de la Universitate), conditii de ploaie, ora 3 dimineata, trafic aproape 0 cand la intersectia cu Splaiul Independentei exact inainte de intrarea in piata Operei culoarea semaforului devine galbena exact in momentul trecerii mele.

 

Avand in vedere conditiile de umiditate a carosabilului si stiind ca in cazul in care nu este posibila oprirea in conditii de siguranta la culoarea galbena nu am actionat pedala de frana trecand mai departe. Din nefericire chiar in dreptul Operei pe partea dreapta se afla un filtru de control alcool al politiei rutiere. Am fost tras pe dreapta - ma asteptam sa suflu in etilotest si sa fiu lasat in pace pentru ca nu consumasem alcool. Din pacate politistul care m-a oprit vazand ca nu prezint semne de bautura mi-a spus ca am trecut pe rosu si imi retine permisul.

 

I-am spus ca am trecut pe verde si semaforul s-a transformat in galben exact in momentul trecerii mele si nu puteam opri in conditii de siguranta. Nu a fost de acord cu mine asa ca l-am intrebat cum a fost in masura sa determine culoarea semaforului in momentul trecerii mele in conditiile in care evident se afla in spatele semaforului. Mai mult decat atat, datorita amplasarii filtrului rutier, si semaforul de pe splaiul independentei era pozitionat tot cu spatele catre politist.... Mi-a comunicat faptul ca a-ti da seama de culoarea semaforului chiar daca nu il vezi face parte din secretele meseriei de politist....

 

Nefiind politist imi incerc norocul si lansez si eu cateva intrebari:

1. Exista si poate fi folosit in instanta acest secret al meseriei de politist?

2. Pot sa cer in contestatie ca politia sa prezinte ordinul de lucru sau un document pe ordinea de zi (aici poate ma ajutati cu un termen legal) prin care sa ateste pozitionarea filtrului? In felul acesta ma gandesc ca instanta poate sa aprecieze ca fiind dificil daca nu imposibil sa iti dai seama de culoarea semaforului exact in momentul trecerii unei masini in conditiile in care toate semafoarele din intersectie sunt cu spatele catre tine...

3. Deoarece chiar am trecut pe galben as dori sa solicit inregistrarea camerelor video instalate de primarie in zona. Aveti idee cum/unde pot solicita acest lucru?

 

Multumesc mult!!!

 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Pentru astfel de întrebări sau îndrumări trebuie să consulţi un avocat. Aici pe acest forum, se promovează respectarea legii, deci nu vei primi sfaturi sau îndrumări privind modalităţi prin care să scapi de consecinţele nerespectării legii. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Avand in vedere conditiile de umiditate a carosabilului si stiind ca in cazul in care nu este posibila oprirea in conditii de siguranta la culoarea galbena nu am actionat pedala de frana trecand mai departe.

În asemenea condiţii, un conducător auto are obligaţia legală să reducă din timp viteza de deplasare la apropierea de o intersecţie, astfel încât să poată să oprească în condiţii de siguranţă.

Referitor la întrebările tale, mergi şi consultă (plăteşti) un avocat, nu aici. Noi promovăm respectarea legii pe acest site.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Multumesc de raspunsuri! Promovarea respectarii legii inseamna o conduita valabila pentru ambele parti implicate. Plecati de la premisa ca eu nu am respectat legea ceea ce nu e corect din principiu.

O zi faina!

 • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Noi respectăm legea la fel cum a făcut şi poliţistul care te-a sancţionat pe bună dreptate, iar faptul că nu oferim consultanţă celor care încercă să scape de sancţiunile primite, nu înseamnă că nu o respectăm. Nu suntem obligaţi de nicio prevedere legală să oferim astfel de sfaturi şi nici să vă dădăcim.

Din ce ai scris singurel în prima postare, e clar pentru oricine că ai încălcat normele rutiere. Faptul că acum tu cauţi tot felul de justificări şi modalităţi prin care să scapi de amendă e doar o dovadă de laşitate, pentru că e o chestiune ce ţine de onoare şi demnitate ca atunci când greşeşti să ai tăria de caracter să suporţi consecinţele cu capul sus.

Nu trebuie să te superi, mergi şi caută un avocat care să te sfătuiască, ei cu asta se ocupă.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Ar fi şi culmea ca măcar noi aici să nu-i acordăm acelui coleg prezumţia că-şi îndeplineşte atribuţiile cu bună credinţă şi corectitudine. Serios, dacă nici măcar noi, colegii lui, nu avem încredere în colegii noştri, atunci ce pretenţii putem avea de la alţii. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Exista atatia care nesocotesc legile, incat nu cred ca vreun politist ar trebui sa faca exces de zel sa penalizeze vreun mielusel.

Mie cel putin, nu mi s-a intamplat in 5 ani de Romania si peste 300,000km.

Politist care pedepseste pe nedrept nu am vazut, nu zic ca nu ar putea exista, dar cei care incalca legile...., numai daca as tine ochii inchisi nu i-as vedea.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Dovada de lasitate ca imi apar drepturile??? Foarte interesanta abordarea ta.... ma intreb cum abordezi activitatea de zi cu zi daca ai o relatie directa cu cetateanul...tind sa cred ca mai intai tragi si apoi pui intrebarile...Usor ca in vestul salbatic, problema e ca omenirea a evoluat destul de mult de atunci...

 

Macar ai citit cu atentie intrebarea mea? Politistul se afla IN SPATELE semaforului - am apelat la specialisti pe acest forum si am intrebat omeneste prin ce modalitate a fost in masura sa determine cu exactitate ce culoare avea semaforul in momentul trecerii mele.

 

Te-ai gandit macar o secunda ca e posibil sa am dreptate si chiar sa nu fi trecut pe rosu??? Crezi ca e posibil sa faci un efort de genul asta si sa imi dai un raspuns echilibrat? de exemplu: eu personal cred ca ai incalcat regulamentul si esti un las ca nu recunosti;  insa in eventualitatea in care nu l-ai incalcat ....asta e raspunsul la intrebarile tale...

 

Merci anticipat!

 • Downvote 4
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Hai scuteşte-mă cu presupunerile tale de doi lei, pentru că nu mă cunoşti şi nu ai nici cea mai mică idee despre ce fac şi ce nu fac eu. Aici se discută despre comportamentul tău iresponsabil şi de faptul că vrei să găseşti o modalitate de a scăpa.

Referitor la întrebarea ta, sincer NU meriţi un răspuns şi nici îl vei primi. Consider că nu ai capacitatea intelectuală necesară să pricepi şi ar fi doar o risipă de timp să-ţi explic cum se urmăresc semafoarele în intersecţii.

Cum ţi-am recomandat încă de la început, pentru astfel de sfaturi, mergi şi plăteşte un avocat.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

 problema e ca omenirea a evoluat destul de mult de atunci...

 

Si ar fi evoluat inca si mai mult, dar sunt multi care inca incalca legile premeditat, apoi incearca sa fuga de consecinte.

 

Nici la logica nu stai grozav.

Un politist te penalizeaza, apoi cu tupeu vii pe un site al politistilor sa intrebi cum poti anula actiunea colegului lor?

:lol:

Mai continui sau ti-ai dat singur seama de prostie?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.