Jump to content
POLITISTI.ro

Cateva intrebari despre Academia de Politie

ravanoos

Recommended Posts

Buna! Desi sunt doar clasa a IX-a, "proaspat boboc" ma tenteaza sa optez pentru Academia Ioan Cuza. Am 1.86 inaltime iar probele fizice le-as putea lua chiar si acum, cat despre examenul scris, la romana si istorie ma descurc destul de  bine, eventual voi lua niste meditatii sa fiu sigur ca intru, iar cat despre engleza, ma descurc foarte bine, pt adminterea la liceu in clasa de intensiv engleza a trebuit sa dau un examen, unde am fost clasificat printre primii 10 candidati, deci sunt optimist in legatura cu admiterea (desi tata spune ca nu prea am sanse ca acolo se intra cu "pile" =))) ) dar totusi am cateva intrebari..

1.Cand se da admiterea? urmatoarea mea optiune ar fi medicina, si ar fi preferabil sa pot sustine si admiterea la politie, cat si examenul pentru medicina, asa, ca sa fiu sigur... 

2.Din cate stiu de la academie iesi ofiter. Cam in ce mediu lucreaza ofiterii si cam ce salariu au?

3.In ce constau cursurile? sunt doar cursuri teoretice sau si activitati practice precum instructie, tragere la poligon, etc, deoarece am auzit zvonuri ca academia e asemanatoare cu armata. Nu ma sperie si nu m-ar impiedica acest lucru sa incerc sa fiu admis dar totusi, e bine de stiut

Multumesc anticipat :)

1.În anul 2014 probele au început în cea de a doua jumătate a lunii iulie, dar este prematur să ceri asemenea informație pentru anul 2015, eventual consult-o pe Mama Omida.

2. Da , din academie ieși ofițer. Ofițerii de poliție lucrează de obicei în două medii și anume: un mediu închis, călduros, cu singurul risc de a te procopsi cu hernie de disc de la atâta stat pe scaun, adică mediul de birou si al doilea mediu cel deschis în care faci din noapte zi, nu ai timp de discoteci și uiți să-ți serbezi și zilele de naștere, ai de rezolvat dosare penale, existând riscul să fii avansat la gradul următor înainte de termen „post mortem”. Dacă vrei să fii doar ofițer la poliție alegi primul mediu, iar dacă vrei să fii ofițer de poliție alegi cel de al doilea mediu. Despre salariu ce să-ți spun, la capitolul ăsta eu zic să alegi medicina.

3.Zvonurile se confirmă, în sensul că sunt cursuri teoretice, dar ai și trageri cu armamentul din dotare, precum și stagii  de practică pe care le desfășori la unitățile de poliție din țară (în general în localitatea de domiciliu).

• Upvote 1
  • Membru

Pe mine, recunosc, m-au cam incurcat cele 2 definitii despre ofiteri.

ravanoos

intrebarile pe care le pui tu au primit raspuns de jdemiliarde de ori. Ai decenta cauti pe forum mai intai, pe google sau direct pe site-urile institutiilor in cauza si abia apoi intrebi ceva care nu s-a intrebat de alte 1000 de persoane inainte ta. Evident, toate cu un preambul privind calitatile fizice si intelectuale ale fiecaruia, despre inaltimea lor, suta de metri pe care o dau gata in 9 secunde si materiile pe care le domina

Edited by Ben
  • 6 months later...

Salut,

As avea cateva intrebari legate de Academia de Politie si altele.Am inteles ca : "Facultatea de Poliţie pregăteşte ofiţeri de poliţie, poliţie de frontieră, jandarmi şi penitenciare, licenţiaţi în domeniul fundamental de ierarhizare etc. "Ok,am terminat de curand clasa a X a si ma gandesc tot mai serios la Academie.Stiu cum sta treaba cu admiterea,probele,materiile etc. insa,am cateva nelamuriri.Sa zicem ca trec de toate,sunt ca si intrat.Aleg sa merg la Facultatea de Politie - ofiter de politie.Dupa studii,cu ce "rang" ies de pe bancile facultatii ? Dar si mai important,ce pot face/ce sunt/cu ce ma voi ocupa ? Voi fi un agent care va patrula,raspunde la apeluri si ce probleme mai apar sau cum va fi ? Pe langa asta,daca as alege Facultatea de Politie,la ce sa ma astept ? Adica,pentru jandarmi / politia locala exista alt tip de scoli + se stie ce iesi 100%.Dar aici,stiu ca poti alege criminalistica ( si cam atat stiu ),altceva ce ar mai fi ? 

*De o vreme imi tot pun intrebarea.Ofiterii au statii,prin ele se comunica samd. Dar,daca apare un incident special,de exemplu apare pe drum o masina suspecta,aceatsa refuza sa traga pe dreapta,ofiterii o vo 

• Downvote 4
  • Membru

Din moment ce vrei sa mergi la academie nu o sa iesi agent ca daca iti doreai sa ajungi agent mergeai la o scoala de agenti de politie.Politia locala are treaba doar cu "scolile" locale adica politia locala din cate stiu eu nu apartine de M.A.I .Specializarile cica se aleg din anul 2.Atata situ sa-ti zic,si toate astea le stiu de pe forum ca am dat un simplu "search".P.S vezi ca exact cum intri la sectiunea "vreau sa devin politist" apare acolo "Intrebari referitoare la admitere samd...",iar acolo ai tot ce ai nevoie ca sa-ti raspunzi singur .Spor!

• 5 weeks later...

Salut tuturor, de curând m-am gândit sa ma duc la UNIVERSITATEA ALEXANDRU Ioan Cuza din București, la academia de politie și as vrea sa știu dacă mai am timp sa îmi depun dosarul și sa fac analizele și toate cele, sa susțin proba, etc

• Membru

In primul rand, nu exista nici o academie de politie in cadrul universitatii Alexandru Ioan Cuza.

Exista "Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" din Bucuresti

Nu ai cum anul asta, daca nu ma insel probele de admitere deja au inceput iar dosarele s-au facut cu cateva luni in urma.

• 1 month later...

Salut,

Ma numesc Andrei si vreau sa dau la Academia de Politie, insa am cateva intrebari . As vrea sa urme profilul CCO, si sa ajung la SIAS. Vreau sa aflu mai multe detalii despre SIAS, acolo sunt si agenti de politie sau doar ofiteri ? Intrebarea principala ar fi :Daca termin academia de politie sau scoala de sub-ofiteri trebuie sa mai dau alte teste pentru a ajunge la SIAS/BBCO/SCCO sau voi fi recrutat de ei ?

Edited by Kama
  • 4 weeks later...

Buna ziua! As dori sa va intreb daca viata la Academie este la fel de roz precum se spune. Pe langa asta, daca sunt admis la drept de exemplu, dupa ce termin imi da un loc de munca cat de cat interesant (nu sa stau in intersectii sau la birou non-stop) si un salariu de 25 de milioane ? Am auzit anumite zvonuri si sunt doar curios. Multumesc frumos si va doresc o zi buna! 

• Downvote 5

Nu stiu ce intelegi tu prin viata roz,dar asa ceva nu gasesti la academie,acolo ai parte de-un regim semi-militar sau militar ,depinde ce optiune iti alegi.Cum sa ajungi sa stai in intersectii daca faci dreptul?Incep sa-i inteleg pe cei care dau raspunsuri pe-aici de ce se enerveaza...Salariul e confidential,dar daca vrei ceva detalii despre asta,da un search pe forum si-o sa gasesti,unii au vorbit si despre acest subiect.Oricum,senzatia mea e ca academia nu-i pentru tine, baiete !

• 5 years later...

Bună!
M-am uitat pe mai multe site-uri și nu am găsit răspunsuri clare la câteva întrebări. Am decis să vă întreb aici, poate mă puteți ajuta cu un răspuns. 🙂

1. Dacă nu am făcut o altă facultate trebuie să plătesc taxa de scolarizare a academiei? Dacă da, îmi puteți spune cât este?
2. Dacă voi fi admisă și voi sta in cămin ce cheltuieli sunt?
3. Contează foarte mult greutatea? Am IMC-ul sub 18 și aș vrea să știu dacă pot fi admisă sau este obligatoriu sa pun câteva kg. (Nu am greutatea mică din cauza unor probleme de sănătate)
4. Ce îmi puteți spune despre combaterea crimei organizate?

Vă mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.

1. Nu.

2.Nu stiu sa fie cheltuieli, dar se ia un angajament ca vei lucra 10 ani in M.A.I., iar daca din motive imputabile tie, pleci mai devreme de 10 ani din sistem, vei plati contravaloarea cazarii/mesei/echipamentului primit in Academie, procentual cat mai aveai de stat in M.A.I. Si din cate stiu sunt sume colosale/an de invatamant, intre 10000-15000 lei.

3. Conteaza forta si rezistenta, pt. ca daca esti prea slaba, traseul practic-aplicativ (la admitere) este greu de facut. Gandeste-te ca manechinul pe care trebuie sa il tarasti are vreo 60 kg.

4. Este o linie de munca dificila si uneori periculoasa, ce presupune destructurarea crimei organizate si tot ce presupune flagelul drogurilor. Ideea este sa intri in sistem,  vezi ce inseamna o linie de munca sau alta si ulterior te poti muta aproape pe orice alta linie de munca din Politia Romana (ordine publica, rutier, judiciar, etc.)

• Membru

Legătura dintre întrebările 3 și 4 e fantastică 😂.

Despre combaterea criminalității organizate poți să te edifici odată cu accederea în profesie. @ScanBlu esti polițist?

@Roby Da, manechinul are 60 kg si 1.60m inaltime. A se vedea Anexa 3^1 la Ordinul MAI nr. 140/2016 sau Regulamentul privind admiterea postat pe site-ul Academiei de Politie la Informatii publice/Regulamente si metodologii (am inteles ca nu este de dorit a se posta link-uri catre alte site-uri).

@BogdanAlx Da, in cadrul Politiei Romane.

@Roby și eu știam că manechinul are aproximativ 60 kg. Are 40?😂

@BogdanAlx voiam doar să știu mai multe referitor la combaterea criminalității organizate.🙂 Cum sunteți deja polițiști m-am gândit că voi imi puteți da cele mai bune răspunsuri. Totuși, dacă voi fi admisă o să primesc răspuns la toate întrebarile atunci.

Iar referitor la a 3 a intrebare voiam să stiu daca sunt sanse sa nu trec de examenul medical din cauza greutății.😔 Ar fi prea frumos dacă ar conta mai mult forța și rezistența...

• Membru

Răspunsuri despre admitere, probele pe care le vei susține, viața în academie, poți găsi utilizând funcția search. Chestiunile astea s-au discutat de foarte multe ori.

Cu privire la specializări, munca de poliție, activități ulterioare academiei, vei primi răspunsuri când vei ajunge polițistă întrucât nu sunt informații destinate civililor. No offence.

Totodată îți recomand să filtrezi foarte bine și informația existentă în topicurile acestui forum și să ții cont de datele furnizate de utilizatorii care sunt polițiști ( poți observa bifa sub numele de utilizator ) deoarece sunt foarte mulți nepolițiști care se bagă în seamă, așa cum este și stimabilul de mai sus cu flagelul și care uită că secțiune aceasta se numește întreabă un polițist.

Succes!

Edited by BogdanAlx
  • 8 months later...

Bună ziua! Iau în considerare Academia de Politie și aș vrea să știu cât mai multe informații referitoare la cum este o zi din cadrul Academiei pentru un student, respectiv ce viață duc ca ofițer de poliție. Mă interesează dacă pot avea viață socială câtuși de puțin, dacă pot avea timp ca să mă distrez câteodată. Nu consider că reprezintă vreo problemă pentru mine proba de sport și probele de scris la istorie, engleză și română. Am 1.80 și am făcut sală de 1 an jumătate. Ca facultate din cadrul Academiei, aș opta pentru Drept, în care se studiază 4 ani și se dă lucrare de licență. Oare Facultatea de Drept de la Academie îmi oferă și posibilitatea de a deveni magistrat, procuror, avocat, judecător în afara MAI, pe lângă cariera de ofițer de poliție?

• Downvote 1
  • Membru

"ce viata duci ca ofițer de politie" afli de abia după ce termini Academia. Pana atunci, dacă reușești sa fii admis, vei fi student.

Viata sociala și distracțiile sunt relativ restrânse...

Cariera de polițist nu iti oferă posibilitatea de a avea un al doilea job, decât dintr-o arie foarte restrânsă de meserii, printre care nu se încadrează cele enumerate de tine.

• 1 year later...

Salut.As vrea sa dau la Academia de politie si sa merg pe profilul CCO si am niste intrebari despre acestia.

1.Care e diferenta dintre CCO si SAS?

2.CCO lucreaza cu DIICOT?

3.Incep sa daram usi imediat dupa terminarea academiai sau mai sunt antrenamente specifice?

4.Am observat ca sunt mai multe profile pentru CCO, cum ar fi Serviciul Antidrog sau Serviciul de combatere a traficului de persoane.Acest profil ti-l alegi tu?Exista o “echipa” sa zic specializata pe fiecare profil?