Jump to content
POLITISTI.ro

Utilizarea dronelor in situatii de impunere a legii in Romania


redoctober

Recommended Posts

Stimati domni/doamne de pe forumul politistilor,

 

 

          In primul rand, nu stiu daca postez in zona care trebuie pe acest forum, asa ca va rog sa ma scuzati daca am postat unde nu trebuie.

 

          In acest moment lucrez la un proiect, pentru o universitate din afara unde sunt student, in utilizarea de drone pentru situatii de urgenta, CBRN sau impunerea  legii. Ma intereseaza sa stiu daca/pe cine pot contacta pentru a putea culege mai multe informatii cu privire la utilizarea de astfel de tehnologii pentru:

 

1. Situatii de impunere a legii - salvare, impunerea legii (inclusiv daca drona poate fi echipata cu sisteme de gaze lacrimogene, sisteme de tip taser - desi stiu ca in Ro nu prea se folosesc, sistem video/audio de inregistrare) in cazuri de proteste, urmarirea unor infractori, alte situatii strategice (oricare...);

2. SItuatii de urgenta - atacuri chimice, biologice, nucleare, etc;

 

Pot transmite documentatia facuta pentru proiect pana in acest moment unei persoane de contact, la cerere, in privat si necesitatile de proiect. As prefera raspunsuri serioase si pe subiect (nefiind o gluma/o postare spam/fiind vorba de un proiect de an final care as vrea sa se materializeze mai departe in ceva fizic - prototip functional - baza unui experiment, etc...).

 

Daca acest topic este prea sensibil si nu trebuie discutat public, inteleg daca administratorii acestui forum il vor face privat/il vor bloca, dar as aprecia un raspuns in privat.

 

Va multumesc!

Link to comment
  • 4 weeks later...

Daca situatia e reala (desi din momentul in care ai bagat laserul in discutie pari un specialist in urmarirea filmelor SF), si nu e vorba de filiala din Chisinau de la Spiru Haret, pornesti gresit "la lupta"

Tie iti trebuie sa dezvolti o drona care poate fi tele-ghidata de la o distanta cat mai mare, fiabila, cat mai precis, care sa transporte o masa cat mai mare si care sa aiba o autonomie cat mai mare, si sa fie cat mai ieftina.

Daca reusesti sa depasesti limitele actuale, vei fi contactat si de SMURD, si de armata, pompieri, Hollywood, Salvamont etc.

  • Upvote 1
Link to comment
  • 3 weeks later...
  • 2 years later...

Tehnologia a evoluat foarte mult de atunci și până acum. Astăzi, dronele pot executa misiuni compleze în regim autonom pe perioade și distanțe foarte mari. Un exemplu: o dronă relativ "accesibilă" e capabilă de zbor autonom în misiuni de supraveghere aeriană/înregistrări video pe o perioadă de cel puțin 12 ore continuu. Întâmplător, sunt pasionat și dețin peste 15 tipuri de aeromodele și drone. Din păcate, în ziua de azi, utilizarea unei "aeronave fără pilot la bord" (asta este definiția în legislația actuală) de către persoane fizice este cam dificilă, dacă nu chiar aproape imposibilă. Legislația ne întoarce la perioada în care se spunea că "ce e mai greu decât aerul... stă la sol".

A colegi/prieteni care au participat la câteva exerciții comune cu ISU/IGSU în simularea de situații de căutare/salvare. Ca un exemplu, găsirea avionului lui Iovan s-ar fi realizat mult mai rapid și mai ușor dacă pe atunci s-ar fi utilizat o dronă de căutare

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.