Jump to content
POLITISTI.ro

NewsBot

Recommended Posts

ACŢIUNE NAŢIONALĂ PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA CONSUMULUI DE ALCOOL ŞI DROGURI LA VOLAN

 

Poliţia Română desfăşoară, în perioada 8-14 decembrie a.c., o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor produse ca urmare a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau drogurilor. Activităţile sunt incluse în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (T.I.S.P.O.L.) şi se desfăşoară pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

 

Sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul I.G.P.R., poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de colegii de la ordine publică, acţionează în această săptămână, la nivel naţional, pentru prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere grave, în special a celor produse pe fondul consumului de alcool şi droguri.

 

De asemenea, în cadrul acţiunii, participanţii la trafic vor fi informaţi cu privire la riscurile pe care le implică consumul de alcool sau droguri.

 

Poliţia Română atrage atenţia asupra importanţei respectării regulilor de circulaţie şi, în special, a celor referitoare la conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

 

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

 

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

 

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

 

Sursă: IGPR

 

Link to comment
  • 6 months later...

ACŢIUNE NAŢIONALĂ PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA CONSUMULUI DE ALCOOL ŞI DROGURI LA VOLAN

 

Poliţia Română a desfăşurat o acţiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau drogurilor. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

 

În perioada 1- 7 iunie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a organizat, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea evenimentelor rutiere cauzate de conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau drogurilor.

 

Acțiunea se înscrie în Calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Europene (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2015 şi s-a desfăşurat simultan pe teritoriul tuturor celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

 

La activități au participat 1.963 de poliţişti care au constatat 998 de abateri privind conducerea autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, fiind reţinute același număr de permise de conducere.

 

De asemenea, au fost constatate 607 infracţiuni, dintre care 232 privind conducerea unui autovehicul cu o îmbibaţie alcoolică în sânge de peste 0,80 g/l.

 

Exemple:

 

La data de 1 iunie a.c., polițiștii au depistat un bărbat, de 27 de ani, din Braşov, care a condus un autoturism având o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 0,50 mg/l şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

La data de 6 iunie 2015, un bărbat, de 36 de ani, a fost depistat de polițiști, în localitatea Pieleşti, judeţul Dolj, în timp conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 1,17 mg/l şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

În aceeași zi, polițiștii au depistat un bărbat, de 47 de ani, care a condus un autoturism, în localitatea Urlaţi, judeţul Prahova,  având o concentraţie alcoolică în aerul expirat de 1,04 mg/l şi cu permisul de conducere anulat din anul 2012, pentru săvârşirea unei alte infracţiunii, constând în refuzul de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Acțiunile pentru prevenirea accidentelor rutiere vor continua și în perioada următoare.

 

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

 

Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.

 

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă închisoarea, dacă sunt depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Sursă: IGPR

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.