Jump to content
POLITISTI.ro

viza de flotant si permisul auto

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua! Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns,v-as fi recunoscatoare!

Sunt domiciliata in jud. Suceava dar din motive pertinente urmeaza sa stau cateva luni la parinti in mun. Botosani.As dori sa profit de acest timp pt a imi scoate carnetul de sofer insa as vrea sa stiu daca imi pun viza de flotant pot da examenul tot in Botosani.(stiu ca scoala se poate face in orice loc dar examenul in municipiu resedinta de judet,ori ar fi complicat pt ine sa fac scoala in Botosani si sa dau examen in Suceava,un oras necunscut mie). Ma intereseaza modul in care pot da examenul in acelasi loc in care fac scoala , in cazul meu orasul Botosani. Sper ca am fost explicita si nu repetitiva. Va multumesc anticipat. Numai bine

• Moderator
Publicat

În Ordinului MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere modificat şi completat de Ordinul MAI nr. 110/2014 este prevăzut:

Art. 3

(1) Examinarea se efectuează de către serviciul public comunitar pe a cărui rază de competenţă teritorială:

a) candidatul îşi are domiciliul sau reşedinţa; ori

b) se află instituţia de învăţământ, în cazul persoanelor aflate la studii în România.

(2) Pentru stabilirea competenţei potrivit alin. (1), candidatul trebuie să declare pe propria răspundere că:

a) locuieşte în mod obişnuit cel puţin 185 de zile din fiecare an calendaristic la o adresă de pe raza de competenţă a serviciului public comunitar datorită unor legături personale sau profesionale ori altor legături strânse cu adresa respectivă; sau

b) revine periodic la o adresă de pe raza de competenţă a serviciului public comunitar datorită unor legături personale cu adresa respectivă, deşi locuieşte alternativ în locuri diferite, situate în două sau mai multe state membre, întrucât legăturile sale profesionale sunt într-un loc diferit de cel al legăturilor personale; sau

c) locuieşte la o adresă de pe raza de competenţă a serviciului public comunitar pentru îndeplinirea unei activităţi sau misiuni pe o durată determinată în România, deşi locuieşte alternativ şi în alte locuri diferite, situate în două sau mai multe state membre; sau

d) se află la studii în România de cel puţin 6 luni, precizând instituţia de învăţământ care se află pe raza de competenţă teritorială a serviciului public comunitar şi adresa unde locuieşte, în cazul candidaţilor aflaţi la studii în România.

(21)Dovada domiciliului sau a reşedinţei în România se face cu documente aflate în termen de valabilitate, după cum urmează:

a) pentru cetăţenii români, cu actul de identitate;

b) pentru cetăţenii statelor membre ale Uniunii Europene şi ale Spaţiului Economic European şi pentru cetăţenii Confederaţiei Elveţiene, precum şi pentru membrii de familie ai acestora care nu sunt cetăţeni ai statelor respective, cu documentul eliberat în condiţiile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 102/2005 privind libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi a cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, care atestă, la momentul înregistrării în aplicaţia informatică de examinare, dreptul de rezidenţă legală pe teritoriul României;

c) pentru străini, cu documentul care atestă, la momentul înregistrării în aplicaţia informatică de examinare, dreptul de şedere legală pe teritoriul României.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.