Jump to content
POLITISTI.ro

Vreau să mă retrag din ProLex şi din IPA


ionutsorina2014

Recommended Posts

  • Moderator

LEGEA nr. 62 din 10 mai 2011
SECŢIUNEA a 6-a
Raporturile organizaţiilor sindicale cu membrii lor

ART. 33
(1) Membrii unei organizaţii sindicale au dreptul de a se retrage din organizaţia sindicală fără a avea obligaţia de a arata motivele.

 

Situaţia e similară şi în cazul IPA.

Dacă nu mai plăteşti cotizaţia eşti exclus.
 

  • Upvote 2
Link to comment
  • Moderator

Nu trebuie să-ţi aprobe nimeni vreo cerere sau raport, ori altceva de acest gen. Pur şi simplu, mergi la serviciul financiar şi depui un raport (dar care neapărat să fie înregistrat) în care soliciţi să nu-ţi mai fie reţiuntă cotizaţia. Cei de la financiar nu au dreptul legal să-ţi reţină sume de bani fără acordul tău, decât în câteva excepţii, dar cotizaţiile la asociaţii sau sindicate nu fac parte dintre acestea.

 

Dacă cei de la financiar mai au tupeul să-ţi reţină vreo astfel de cotizaţie, după ce tu i-ai notificat în scris prin acel raport înregistrat, comit un mare abuz în serviciu. Şi le serveşti câte o plângere penală la parchet, să se înveţe minte şi să nu se mai joce pe bănuţii tăi.

Link to comment

Eu zic să depui o cerere scrisă  la președinții ProLex și IPA de la tine din unitate prin care îi anunți că nu mai vrei să faci parte din organizațiile lor și un raport la financiar prin care soliciți să nu ți se mai oprească cotizațiile la cele două organizații întrucât nu mai ești membru al acestora.

Edited by iav
Link to comment
  • Moderator

Când depui o cerere, după cum îi spune şi numele, ceri ceva, deci implicit solicţi aprobarea cuiva. Condiţie ce nu se regăseşte în lege. Nu ai nevoie de nicio aprobare a cuiva şi depunerea unei astfel de cereri la preşediţii ăia doar le conferă ocazia să-şi dea importanţă, să se umfle-n pene, etc. 

Link to comment

experienta personala...din prolex am iesit oarecum fortat deoarece liderul din unitatea unde lucram nu s-a inteles cu presedintele regiunii si a retras toti oamenii din sindicat, inclusiv eu. intr-o zi m-am pomenit ca nu mi se mai trage cotizatia...sincer nici nu mi-a pasat, dar intr-un fel m-am bucurat ca n-am mai fost nevoit sa ma zbat eu pentru a ma retrage.

la IPA am facut o cerere de retragere in care am mentionat numele, data de la care am fost inregimentat in organizatie si nr. de legitimatie cu cererea expresa ca incepand cu data x sa-mi inceteze calitatea de membru. am lasat-o la presedintele regiunii impreuna cu legitimatia si incepand cu data mentionata in cererea mea nu mi s-a mai retinut cotizatia catre IPA.

Link to comment

Vreau sa ma retrag din prolex si ipa. Este un tipizat anume? V-ati retras vreunul din voi?

Felicitari!

Si eu m-am retras din IPA, dupa 14 ani de cotizatie si fara a avea niciun beneficiu. In Romania, IPA s-a "manelizat"!

Am facut o cerere la financiar si una la idiotul care se ocupa de IPA la noi. Deasemenea am predat legitimatia IPA.

Nu am fost niciodata membru PROLEX!

Apropo, stimati colegi politisti, cum puteti sa fiti membrii la un sindicat care ii reprezinta si pe impostorii locali? Dormiti linistiti?

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.