Jump to content
POLITISTI.ro

Neadaptare viteza la conditiile de drum

sinad

Recommended Posts

Va salut! Am o nelamurire si daca se poate sa primesc un raspuns ar fi bine. Daca nu am adaptat viteza la conditiile de drum, respectiv carosabilul era acoperit cu zapada, si am intrat in coliziune cu un auto din care au rezultat doar pagube materiale, sanctiunea se incadreaza la art. 123 din OUG la acele situatii in care trebuie sa circulam cu 30 km/h - 50 km/h? Daca da, cum se face dovada ca nu am respectat viteza? Sau se presupune ca daca circulam cu acele limite de viteza nu ai cum sa faci accident? Multumesc anticipat!

Edited by sinad

• Member

Sa intelegem ca tu nu ai avut viteza, dar totusi, te-ai tamponat? Cum iti explici asta atunci ?

Edited by nicu

Conducătorul de vehicul trebuie să respecte regimul legal de viteză şi să o adapteze în funcţie de condiţiile de drum, astfel încât să poată efectua orice manevră în condiţii de siguranţă.
Asa ca sinad,esti principalul vinovat pentru producerea accidentului de circulatie.
Edited by Panter

Sa adaptezi viteza in functie de conditiile de drum, nu inseamna sa circuli cu 50 km/h sau cu 30 in cazurile prevazute in regulament, ci sa reduci viteza pana ai tu controlul asupra volanului, directiei de mers... Chiar daca asta inseamna sa reduci pana la  20 intr-o zona de 30. Condu prudent! ;)

Dovada că nu ai adaptat viteza la condițiile de drum se face prin faptul că ai lovit celălalt autovehicul.

Faci confuzie între adaptarea vitezei la condițiile de drum(unde prin lege nu se specifică o anumită viteză care trebuie respectată pentru carosabil acoperit cu zăpadă, polei, e.tc.) și respectarea limitelor de viteză care trebuie respectate în zona respectivă. 

Exemplu: dacă circuli pe o autostradă, limita de viteză este de 130 Km/h, iar dacă pe această autostradă carosabilul este acoperit cu polei, zăpadă și tu circuli cu fix 130 km/h, intri în derapaj și provoci un accident ești vinovat chiar dacă nu ai depăși viteza legală.