Jump to content
POLITISTI.ro

Acuzaţii pentru furt energie electrică


sandman

Recommended Posts

Am si eu o problema in acest sens. Acum citeva zile au venit sa schimbe contorul care era afara, sigilat intr-o carcasa de plastic. Dupa ce au desigilat si au ajuns la contor, au zis ca "au impresia" ca sigiliile metrologice sint neconforme, fara sa explice ce intelg prin asta. Ma intreb, e o noua smecherie si cum poate fi umblat la contor daca era in cutia aia sigilata cu 2 sigilii????

Link to comment
  • Member

Art. 92 Infracțiuni

(1) Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalațiilor energetice constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

(3) În cazul în care infracțiunile prevăzute la alin. (1) și (2) sunt săvârșite de un salariat al unui titular de licență, limitele speciale se majorează cu jumătate.

(4) Tentativa la infracțiunile prevăzute la alin. (1) și (2) se pedepsește.

Legea nr. 123/2012

  • Upvote 1
Link to comment

Da, au facut o nota de constatare si au inlocuit contorul, dar atita timp cit tot ce era acolo era sigilat ci sigiliile lor, mi se pare ca e cam fortat sa spuna ca au "impresia ca".

Cred ca n-ati citit ce-am scris: "totul era sigilat".

Link to comment

Vor ridica aparatul pentru verificare metrologica si stabilirea prejudiciului. Dar ce sa vezi, verificarea metrologica se face la sediul lor si de fata nu este cel banuit de sustragerea energiei electrice sau un reprezentant al autoritatilor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.