Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Probleme autoturism înmatriculat în Grecia (neintelegere cu cumparatorul)

aantikk

Question

Va salut cu respect.

Ma numesc Chiriac Cristi si as dori cateva lamuriri intr-o problema pe care o consider delicata.

Vreau sa ma scuzati pentru erorile gramaticale, deh, marinar fara multa scoala.

Asadar, in urma cu aproximativ 2 ani am cumparat un autoturism in Grecia (aici locuiesc) in leasing pentru un "bun prieten" pe care il cunosc de foarte multi ani, am cumparato pe numele meu deoarece lui nu i s-a acordat creditul.

Stiu, o prostie din partea mea dar am zis ca nu e o mare problema, masina folosita la un pret mic.

Acesta a achitat absolut toate ratele dar a omis sa isi treaca masina pe numele lui.Aici, in Grecia ii poti face in doi pasi foarte simpli procura cu care sa isi poata face singur actele.Asa am si procedat prin luna februarie a acestui an dar a tot amanat din diverse motive mai mult sau mai putin concrete.

In august 2014 acesta a iesit cu masina din Grecia si a mers in Romania (procura din partea mea facuta la politia elena pentru 30 zile)de unde nu s-a intors nici azi.

Evident, nu asta este problema, desi masina este pe numele meu, el a platito, nu pot spune ca este furata.

Problema grava este ca omul meu a mers fara asigurare in Romania, a fost prins, numerele si actele ridicate si trimise aici unde si eu la randul meu am primit o amenda de la primaria si politia judeteana elena.

Sigur, nici impozitele nu le-a platit si dupa cum vad refuza sa o faca.Dupa cate inteleg desi masina este in perfecta stare de functionare, acesta doreste sa o duca la fier vechi si sa isi vada de treaba, nimic interesant pana aici doar ca eu trebuie sa-mi recuperez cumva paguba creata, amenda, actele, taxele.

Abia acum vine intrebarea catre domniile voastre.

Exista vreo posibilitate legala sa il pot impiedica sa vanda masina pentru piese?

Repet, masina este pe numele meu, inmatriculata in Grecia dar se afla in Romania la domiciliul lui.

Actele si numerele sunt in acest moment la politia greaca unde am fost invitat sa platesc amenzile si sa le ridic.

Va multumesc.

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Din punct de vedere legal el nu poate să vândă maşina pentru că nu este proprietar. În schimb poate să-ţi facă un pustiu de bine şi să o dezmembreze, iar tu vei rămâne cu maşina înmatriculată pe numele tău.

Interesează-te în ce condiţii poţi radia maşina din circulaţie, acolo în Grecia.

• 0
  • Moderator

La fel de bine o poate vinde fără să întocmească vreun act, că prin România se practică această tâmpenie, mai ales în cazul maşinilor înmatriculate în străinătate. 

• 0

Sigur, m-am interesat si nu e deloc greu sa o radiez doar ca...trebuie sa platesc absolut toate taxele neachitate (cateva sute de euro )de el si asta doare, la fel doare si prostia mea cand am facut ceea ce am facut.

Hartia cu care el a iesit din tara era pt 30 zile dar el a circulat fara probleme cateva luni probabil.

Ca sa inteleg mai bine, sunt bun de plata si nu pot face nimic, exista varianta sa vin in tara cu numerele, actele si sa-i ridic masina dar ar fi necinstit din partea mea pentru ca el a platito.

Chiar nu stiu cum sa procedez.

Va multumesc pentru promtitudine.

Pai stati putin, actele si numerele sunt aici, le pot ridica oricand, pot veni in tara in orice moment si sa-mi "iau" masina, doar e pe numele meu si actele sunt aici dar....nu ar fi deloc corect pentru ca el a platito.

Tot ce vreau eu este sa-si plateasca ce are de platit si sa-si ia masina de pe numele meu.

Din ce ati raspuns aici, inteleg ca sunt bun de plata si cu asta basta, asta este.

Va multumesc domnilor.

Scuze dar am postat de doua ori pentru doua raspunsuri distincte numai ca ceva nu a functionat si au aparut amandoua probabil din cauza timpului necesar aprobarii postului respectiv.

Edited by aantikk
  • 0
  • Moderator

E un litigiu între voi, ce poate fi soluţionat de instanţa civilă, ori altfel spus, pentru recuperarea sumelor de bani trebuie să-l acţionezi în judecată.

Mai departe, tu decizi cum procedezi.

• 0

Vin cu noutati dupa atata vreme.

Nu am reusit sa rezolv absolut nimic, masina nu am putut sa o scot din circulatie pentru ca nu gasesc numerele plus de asta...suma rezultata din taxele catre statul elen sunt de peste 2000 euro in acest moment (anual se pluseaza 100% din suma neplatia, un fel de amenda ).

Fara numere si fara achitarea taxelor nu pot radia masina. Am aflat de la rudele individului de mai sus ca masina a fost vanduta ca piese de schimb.Asadar, n-am habar ce sa mai fac.

Adica sa inteleg ca omul isi bate joc pur si simplu si eu nu pot face nimic ? Sunt legat de maini si de picioare.

Este aberant ca cineva sa cumpere o masina pentru piese, o masina cu trecut incert.

Numerele nu am idee unde sunt ( initial am zis ca sunt in Grecia dar nu sunt ).

Atasez aici numarul masinii, poate cineva ar putea da de ele.

Este vorba de un vechi Nissan Almera (2001), cu nr :KMZ7749