Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Vanzare cumparare auto de la intermediari - samsari

BIGV55

Question

Buna ziua!

Am si eu o nelamurire la care nu a putut nimeni sa imi raspunda si ce am gasit pe net nu m-a descurcat deloc. Mai exact:

Vreau sa cumpar o masina SH de la cineva care a cumparat-o la randul lui de la un "samsar", adusa din Austria(daca am inteles bine). Masina e ok, dar pe mine m-au cam bagat in ceata procedurile de inregistrare/inmatriculare, pentru ca deocamdata au fost scoase doar numere rosii(primul rand), iar eu trebuie sa o inmatriculez permanent.

Stie cineva daca trebuie facut neaparat RAR-ul(identificare/omologare vehicul) pentru ca actualul proprietar sa o poata lua in evidenta la Fisc pentru emiterea fiscalului necesar la vanzare? Cum se va proceda la RAR in acest caz? Cine va completa actele si va figura ca proprietar in cartea de identitate a vehiculului?

Proprietarul dinainte cica ar fi scos fiscal atunci cand i-a vandut-o actualului, deci ma gandesc ca nu ar trebui neaparat facut RAR-ul. Gresesc cu ceva?

Sunt din Pitesti, daca asta are vreo importanta.

Va multumesc anticipat!

22 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Imi cer scuze ca postez de 2 ori, dar nu gasesc butonul de "edit".

Pot folosi fiscalul de la cel care a adus-o in tara, avand in vedere ca cel de la care cumpar masina acum a tinut-o doar 2 saptamani? 

• 0
  • Moderator

Poliţia Română nu are atribuţii şi competenţe privind operaţiunile de impunere, colectare şi/sau încasare a taxelor, impozitelor ori alte venituri la bugetele locale sau a celor extrabugetare. Instituţia abilitată în problema expusă de tine este Primăria.

Mai mult, Poliţia Rutieră nu mai are atribuţii şi competenţe privind operaţiunile de înmatriculare încă din anul 2002. Structura abilitată în această problemă este Instituţia Prefectului – Serviciul Public Comunitari Sector Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, autoritate care deţine şi gestionează bazele de date referitoare la înmatricularea vehiculelor.

Problemele referitoare la certificate sau vize fiscale, taxe, impozite şi aşa mai departe nu au nicio legătură cu activitatea noastă.

Găsesti aici documentele ce iti sunt necesare:

• 0

Buna ziua,

Am cumparat recent o masina, toate actele sunt in regula (CIV, certificat de inmatriculare, certificat fiscal de la fostul proprietar, adeverinta ANAF, fisa de inmatriculare si CV vizat primarie fost proprietar). Din anumite motive vreau sa vand masina, trebuie doar sa fac din nou contract de vanzare cumparare cu urmatoarea persoana si sa anexez adeverinta ANAF si fisa de inmatriculare (care e pe numele meu la date cumparator) + CV vizat care la fel e tot pe numele meu? Sau urmatoarea varianta este sa scot eu fiscal si sa fac alta fisa de inmatriculare de la primaria de unde apartin? Masina nu este inscrisa pe mine, inca este in termenul legal de 30 de zile.

Va multumesc mult

• 0

Buna dimineata,

Va deranjez cu urmatoarea intrebare :

Am achizitionat o masina si, bineinteles dupa ce am cumparat-o am observat ca pe talon si in cartea masinii este trecut alt proprietar.Omul de la care am achizitionat-o mi-a dat fiscalul , probabil doar a declarat masina la fisc fara sa o treaca pe numele lui.precizaz ca masina are ITP valabil, asigurare valabila, Rovineta platita pe un an. Iar pe talon inca nu am trecut numele meu , doar a semnat el la rubrica "'cel care instraineaza"", si in contractul de vanzare cumparare , bineinteles, este semnatura mea si a vanzatorului.

Eu vreau sa o inmatriculez pe numele meu, nu vreau sa depind de altcineva sau cine stie ce altceva.

Ce acte in plus imi trebuiesc pentru a o putea inmatricula , sau credeti ca voi avea probleme la inmatriculare ? 

Multumesc frumos.

• 0

Buna ziua,va rog frumos daca imi puteti da un raspuns sau un sfat la problema mea.Am cumparat o masina din Romania ,dar din neatentie (sau prostia incepatorului) nu am verificat actele temeinic. Pe certificatul de inmatriculare firma cand a vandut-o prima data a scris la rubrica instrainat catre ,numele cumparatorului si a semnat dar nu pus stampila,. Cumparatorul a vandut-o mai departe si de la cel din urma am cumparat-o eu,problema este ca unul din cei doi au incercat sa stearga completarea de pe talon. Pot sa merg sa inmatriculez masina pe numele meu cu talonul sters partial (inca se cunoaste numele scris) si fara stampila firmei (restul de acte sunt complete si la zi )?

• 0

Am cumparat recent o masina de la cineva care nu este trecut pe cartea masini. Am luat legatura cu proprietarul care apare pe carte pentru eliberare fiscal. A zis (cand ai timp treci dupa el) Oare am nevoie de contract intre proprietar si persoana de la care am cumparato eu pentru autentificare? Si as dori sa mai stiu daca proprietarul de pe carte o poate radia fara ca sa detina cartea masini. 

• 0

Buna ziua si la multi ani!

Am o situatie legata de prima mea achizitie de o masina. 

Ieri, 28 Decembrie 2018, am achizitionat un vehicul in urma unui contract de vanzare-cumparare. Fiind ultima zi lucratoare nu s-a putut scoate fiscal in timp util. 

Talonul actual este pe numele unei firme, instrainat pe persoana fizica la data de 20 Septembrie 2018. (initiale persoana fizica: "A.B." de la care am cumparat masina).

Masina din ce am inteles nu a fost trecuta pe numele A.B., a ramas pe numele firmei si clar au trecut si cele 30 de zile de cand talonul este instrainat. In cartea de identitate a masinii este trecut ultimul proprietar ca fiind firma care apare si in talon.

La acte auto am fost totusi asigurat ca totul este in regula si ca se poate incepe procesul de inmatriculare pe numele meu in momentul in care fostul proprietar A.B. scoate fiscalul. 

Sunt totusi ingrijorat pentru ca desi am actul de vanzare - cumparare, masina are talonul instrainat acum 3 luni si nu stiu exact daca am dreptul de a circula cu ea. 

Ma intereseaza daca se poate inmatricula masina de catre mine si luata pe numele meu daca situatia talonului este cea de mai sus. 

Multumesc pentru ajutor!

• 0

Buna ziua! Am cumparat acum 3 luni de la o persoană x un autoturism care nu era transcris pe numele lui,era altcineva y pe talon si cartea de identitate.Am făcut contract v/c cu el,am primit cartea de identitate,talon,asigurare si rovinieta, am transcris o pe numele meu la primăria de unde locuiesc! La ghișeul pt înmatriculari, băiatul de acolo mi a spus că îi apare mentiunea instarinat catre z,o altă persoană, la primăria Corabia.Masina a fost vândută înainte si probabil nu a transcris o si a vândut o mai departe. Ce pot face in situatia asta,cum o pot înmatriculat?cu cine trebuie sa vorbesc?Mulțumesc 

• 0
  • Membru

Aspectele precizate de tine nu mai apartin  de Politia Romana ,adreseaza-te serviciului de pe langa Institutia Prefectului din localitate . 

Acolo vei primi toate raspunsurile . 

La Multi Ani....

• 0

Salut! Am si eu o problema si as vrea un sfat de la voi.

Am facut greseala de incepator de a cumpara o masina de la samsari. Dupa ce am dus-o la RAR, unde am primit aviz pozitiv pentru inmatriculare, am declarat masina la fisc si la primarie, dar nu am putut sa o inmatriculez. Aparent masina a fost inmatriculata provizoriu de o alta persoana, iar mie mi-a fost vanduta la 2 zile dupa ce au expirat numerele rosii. Problema este ca in actul de vanzare cumparare este o alta persoana si nu stiu cum as putea sa procedez. Numerele cu care a venit sunt de germania, insa nu stiu cum as outea sa dau de vanzatorul initial sau de cel care i a pus numere rosii ca sa rezolv.

Mulțumesc frumos!

• 0

Buna seara, 

Am o dilema cu privire la urmatoarea situatie.
O masina a fost vanduta acum 3 zile de catre o persoana juridica unei persoane fizice. Persoana fizica urmeaza sa mearga la unitatea fiscala sa o declare.

Persoana care a cumpar masina ar vrea sa-mi vanda mie in cateva zile masina respectiva fara sa o mai inmatriculeze pe numele ei. Practic vanzarea se face in cele 30 de zile in care persoana care a cumpar ar avea obligatia sa faca inmatricularea pe numele ei.

In acest context eu am vreo problema daca o cumpar si apoi incerc sa o inmatriculez ?

Presupun ca nu ar trebui sa existe o problema in acest sens. 

• 0

Am briful mic si mare pe el este propitarul neamt si un asa zis roman care a fost soferul . act de vanzare cumparare intre neamt si samsar , act de vanzare cumparare intre mine si samsar . samsarul

mia spus ca este ok ca in brif este scris soferul care a adus masina acasa pe roti si ca sunt de numere de zoll etc . este corect ce se intampla , o sa am probleme pentru a scote nr rosii si sa fac rar’ul si sa o inmatriculez ???? plz help

• 0

Din cele relatate pare sa fie in regula... 

Dar cel mai bine este sa mergeți la Serviciul de înmatriculari a vehiculelor și întrebați la ghișeul de informații.

Toate cele bune! 

• 0

Buna ziua! Am gasit acum 2 zile o masina si as dori sa o achizitionez,problema mea este ca pe talon scrie instainat catre X. X spune ca are acte pe masina doar ca nu a fost la politie cu talonul, acum intrebarea mea este nu cumva eu daca o cumpar trebuie sa caut persona Y care a instrainat masina catre X, ca sa fac acte cu ea din moment ce el nu are talon pe numele lui? Multumesc!

• 0

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie. Am cumparat o masina-inmatriculata RO, s-a făcut contractul de vânzare cumpărare.mai departe trebuie sa merg sa o inmatriculez pe numele meu si sa schimb si numerele fiindca vreau preferentiale. Ideea este ca vanzatorul nu mi- a dat asigurarea si am incercat sa fac o asigurare pe numele meu insa ...pana nu o declar la primarie se pare ca nu se poate face asigurare pe numele meu. Asadar, am dreptul de a circula cu mașina pana la finalizarea actelor? teoretic exista asigurare pe numele vânzătorului.am verificat si online.dar nu o am fizic.(nici macar o copie).mulțumesc!!

• 0

Buna ziua.Am dat și eu masina unei persoane care a plecat cu masina dupa ce mi-a dat banii.Problema este ca mi-a trimis o poză a unei persoane din Brasov. Am făcut actele de înstrăinare cu acea persoana.Numai că cel care a platit masina nu mai raspunde. Nu stiu daca persoana din Brasov știe că este posesoare a unei mașini. Ce pot face.Multumesc.

• 0

Buna ziua, apelez la dumneavoastra in legatura cu o situatie in care ma aflu legata de un autovehicul cumparat.

Situatia este urmatoarea:

In 2017, persoana A a inmatriculat masina pe numele sau, totul OK.

In 2019, persoana A a vandut masina catre persoana B. Persoana B nu a inmatriculat masina pe numele sau, insa a "vandut-o" mai departe catre persoana C, o ruda (in realitate a fost un cadou, dar e irelevant). Masina a fost declarata la primarie, impozite platite, totul ok, DAR nu a fost inmatriculata, talonul fiind tot pe numele primului proprietar A. Intre timp, persoana C si-a achizitionat alt autovehicul, iar proprietarul B a scos-o la vanzare in numele persoanei C.

Decembrie 2020, am achizitionat masina de la persoana C (totul prin intermediul persoanei B, dar actele au fost pe numele persoanei C). Fiscal, totul in regula, am inscris masina la primaria de la mine din localitate. A venit momentul inmatriularii, si am fost intors de la ghiseu deoarece pe talonul masinii nu era completata rubrica "Instrainat catre..". 

In momentul de fata, detin toate contractele de vanzare-cumparare, si urmeaza sa ma intalnesc cu persoana A pentru a completa rubrica, insa nedumerirea mea este legata de aceasta rubrica. Catre cine ar trebui instrainat talonul? Catre persoana B, C, sau catre mine? Si ce data ar trebui inscrisa? Data la care persoanele A si B au semnat contractul de vanzare-cumparare, sau data la care am achizitionat eu masina de la persoana C?

Sper ca m-am facut inteles, si va multumesc anticipat pentru orice ajutor!

• 0

Buna ziua , ma adresez cu o problema poate ma poate indruma cineva cu rezolvarea , pe data de 06.02.2021 am achizitionat un autoturism ce-l de la care am luat-o nu era propietar pe talon sau carte, cand ajung acasa observ ceva pe talon care ma lasa fara cuvinte masina era instrainata pe data de 09.02.2020 catre cel de la care am luat-o, cartea masini , talon .sunt toate la mine , eu cu el stabilisem sa imi de-a fiscalul peste 30 zile , fiind o ora tarzie am facut un contract de vanzare cumparare de mana cu martori si semnat , ce pot face acum sa inmatriculez masina, pentru ca deja omul nu mai raspunde la telefon

• 0
  • Membru

Normal trebuie fiscal intre proprietarul din acte și cel care ti-a vandut-o tie si fiscal intre ăsta ultimul si tine.

Cand zic fiscal, ma refer la stampila pusa în coltul din dreapta sus pe cele 5 exemplare ale contractului de vânzare-cumpărare.