Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Permis de conducere suspendat pentru 150 zile

DragosB

Question

Buna ziua,

Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 150 de zile. Suspendarea a venit ca urmare a producerii unui accident rutier din care au rezultat doar pagube materiale. Mentionez ca s-a constatat si o alcoolemie de 0.2.

Din toate documentarile mele, nu am reusit sa gasesc motivul pentru care mi-a fost suspendat permisul pentru aceasta perioada. Din ce am citit, cumulul perioadelor nu poate depasii 90 de zile.

As dori sa stiu daca politistul a actionat corect sau daca nu, ce este de facut.

Cu stima.

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Probabil nu ai predat permisul.... sau s-a mai intamplat ceva acolo (conditiile de producere a accidentului)... detaliaza stimabile interesat subit de corectitudinea politistilor! :hmmmt:

• 0

Nu ți-a fost suspendat permisul. Ți-a fost doar reținut.

Ți-a fost suspendat doar dreptul de a conduce.

Pentru marea majoritate este același lucru însă în realitate este o foarte mare diferență între a-ți fi suspendat permisul și a-ți fi suspendat dreptul de a conduce.

Învățați să vorbiți românește și mai ales să aveți noțiunea termenilor folosiți.

Perioada maximă de suspendare a dreptului de a conduce este de 120 de zile.

Ori, dacă nu ne detaliezi speța, nu știm ce să îți răspundem.

Totuși, îmi permit o întrebare.

Băut la volan și apoi accident, ți se pare moral să faci referire la corectitudinea polițistului și să ceri sfaturi din parte unor colegi de-ai lui?

Mie unul mi-ar fi o rușine...

Mamă-mamă!

Și mai vreți să vă trateze polițiștii cu respect!

• 0

E posibil sa fii primit o suspendare de 90 de zile(alcool presupun)+30 zile nu ai predat permisul,+30 de zile ca nu ai sustinut examenul avand aceasta obligatie=150.

• Upvote 2

• 0

Permisul a fost retinut pe loc de catre Politie. Pe procesul verbal a fost trecuta suspendarea pentru 150 de zile. Nu am avut alte abateri, nu am avut obiectii la PV. Cat despre sustinerea examenului, nu este cazul, deoarece evenimentul s-a intamplat de curand.

Ca si cauza de producere ale accidentului au fost: neacordare de prioritate.

Cu toata stima, cine greseste - plateste. Dar sa nu platim mai mult decat prevede legea.

• 0

Cu toata stima, cine greseste - plateste. Dar sa nu platim mai mult decat prevede legea. :good: 

Bravos! Bine zis! Deci conform legii: 90 zile pt consumul de alcool, 60 zile pt neacordare prioritate. Tot conform legii nu ai posibilitatea sa dai examen sau sa soliciti reducerea perioadei de suspendare! (90+60 cat fac?!  :pfft: )

• Upvote 1
  • Downvote 1

• 0

Dar conform art 214(1) din ROUG 195/2002.Art. 214

(1) În cazul săvârșirii a două sau a mai multor contravenții care atrag și suspendarea exercitării dreptului de a conduce, constatate prin același proces-verbal, perioada de suspendare se calculează prin însumarea perioadelor prevăzute pentru fiecare faptă, fără ca aceasta să depășească 90 de zile.

Nu e corect? Sau au fost intocmite 2 procese verbale?

• 0

A fost intocmit un singur proces verbal. Ce este de facut in acest caz? Adica sa raman cu perioada de 90 de zile. Din pacate au trecut cele 15 zile, in care puteam contesta PV-ul.

• 0
  • Moderator

Dacă vrei să primeşti îndrumări, trebuie să oferi detaliile complete, nu doar ce consideri tu că trebuie spus.