Jump to content
POLITISTI.ro

Absolventii scolilor militare nu vor mai fi angajati imediat

cipri83

Recommended Posts

• Membru

Avand in vedere ca Ministerul Finantelor a respins un proiect de Ordonanta de Urgenta prin care Traian Igas solicita o suplimentare de buget pentru acoperirea platilor salariale, bugetul Ministerului Administratiei si Internelor nu acopera din trimestrul doi plata salariala a aproximativ 10.000 de angajati, iar deficitul bugetar ar fi generat de intarzierea restructurarii institutiei.

O alta consecinta a lipsei banilor pentru salarii la Ministerul Administratiei si Internelor ar fi ca promotia de anul acesta de absolventi ai scolilor militare nu vor fi angajati imediat, ci la sfarsitul anului sau anul viitor.

Edited by cipri83

Ambele variante sunt posibile...prima...din cate stiu, deja absolventii Academiei de Pol. au fost informati ca nu vor fi incadrati pana la anul in ianuarie...aici este si problema pusa de faptul ca nu stiu ce lege interzice angajarile in acelasi an in care se fac concedieri...si cum in cateva saptamani incep restructurarile................

A doua...deoarece au intarziat cu concedierile, au atins termenul de 1 aprilie, moment in care 10 mii de posturi bugetate nu mai primesc bani...si cum Finantele nu vor sa acopere gaura, MAI -ul va trebui sa faca asta intr-un fel...ori da 10 mii de posturi afara (ocupate sau nu) pana la 1 aprilie..ori merge mai departe cu bani mai putini si taie codrul de paine in bucati mai mici ca sa ajunga si la cei care trebuiau sa fie deja afara din sistem....Astea sunt pareri personale, derivate si din discutii cu diversi colegi..ce va fi???....Dumnezeu cu mila.

Numa bine.... :emo-yessir:

Edited by gabin30
  • Moderator

Si daca cititi s-ar putea sa vi se faca rau. E vorba de faptul ca politia locala este scutita de la reducerea de cheltuieli bugetare. :angry:

Edited by Kmcoio

Riscant, riscant foarte riscant!. Nu îmi fac probleme, că băieţii ăştia după ce vor studia "piaţa" şi vor raporta situaţia din teren, se va scoate din mânecă al 5-lea As şi stimaţi tovarăşi, de arme,( nu sună bine domni de arme), miraculos cu "mari eforturi" se va rezolva acestă problemă. Nu riscă nimeni un episod:"se mişcă ţara" sau "cascheta 2" :hmmmt:

P.S. cei doi miniştrii au acelaşi stăpân, mica lor neînţelegere este arbitrată de jupân, asta mă face să nu pun preţ nici de o pungă de seminţe pe cei doi. Hai să auzim de bine!

care iulie...anul viitor? tot de la bucuresti sunt "semne" sigure k pe cei de la academie ii amana pana in octombrie, zic ei, ianuarie 2012 zic eu...bafta in continuare si bucurativa de vacanta

• Moderator

Avand in vedere situatia actuala, in locul vostru (ma refer la absolventi ai Academiei si ai Scolii de agenti) as fi chiar multumit sa se amane incadrarea pana dupa disponibilizari. ;)

De ce sa-ti faci griji ca poti fi pus pe listele cu disponibilizarii, cand poti fi incadrat dupa ce trece "valul"?!?

• Upvote 1
  • 2 weeks later...

Referitor la incadrarile celor ce termina anul acesta toata lumea vorbeste ca , trebuie sa se gindeasca pe la ianuarie 2012 . Pai este la mintea oricui ca , dupa disponibilizarile anuntate si cit de curind puse in practica , ei nu vor ramine decit cu banii de salarizare pentru cei ramasi , daca se vor gasii si pentru astia . Absolventii care termina nu o sa aibe de unde sa-i plateasca si sigur se vor gindii la o aminare . :emo-yessir:

• Upvote 1
  • Downvote 1

se poate face oricand o rectificare de buget , sperante inca mai sunt daca pana la 1 iulie va intra in vigoare legea disponibilizarilor... parerea mea

Acum aproximativ 2 saptamani a avut loc o intalnire la Academia de Politie a studentilor din ultimul an cu dl Liviu Popa, secretarul general Mironescu si seful MRU al MAI, in urma careia ni s-a spus ca in principiu sunt bani pt incadrare, intrucat "s-au facut suficiente economii", dar exista si sansa sa nu fim angajati in vara, ci mai degraba la 1 ianuarie. Acum intelegeti ce vreti de aici, desi Mironescu confunda luna august (cea in care in mod normal am incepe munca) cu octombrie, deci omul nu stia nici macar cum sta treaba.

Speram sa nu ne amane, in prezent sunt elev anul 2 la scoala de politie de frontiera din Oradea, deocamdata nu s-a anuntat nimic referitor la amanarea inaltarii noastre in grad, se fac speculatii si sunt zvonuri dar nimic oficial, speram sa nu ne amane, tot ce e posibil, s-ar putea sa fie ca in 2009 cand i-au amanat pe absolventi pana in decembrie, si i-au anuntat cu putin timp inainte sa dea examenul final. macar daca am fi anuntati de acum.

Speram sa fie bine

• Membru

Confirm cele precizate de GuessWho. :clip:

Sursa : elevi promoţia 2009 şi profesori ai şcolii.

Edited by blue1guardian

oarecum cofirm eu cele spuse de GuessWho in legatura cu promotia 2009 a Academiei...i-au amanat, dar nu odata, ci de doua ori...prima data ( in jurul ultimelor examene) le-au spus ca ii amana pana la sfarsitul lui septembrie, cand vor da licenta, apoi va urma avansarea in grad si implicit inceperea muncii la inceputul lui octombrie, apoi, cu o saptamana inainte de data mult asteptata, adica a sustinerii licentei, au fost anuntati ca iar sunt amanati pana la sfarsitul lui noiembrie, cand vor sustine licenta, ceea ce slava Domnului, s-a intamplat... app...eu am fost unul dintre acei studenti, in cazul in care va intrebati de unde stiu... :D

In fine, tot ce vb noi aici e gargara. Din moment ce la academie s-au luat masuri pt uniforma, s-au facut poze pt albumul de an, s-a stabilit data licentei si nimeni nu ne-a spus ca nu ne avanseaza si ca o sa ne intarize, restul e doar gargara si "datul cu parerea" pt simplul motiv ca s-a mai intamplat si acum 2 ani.

Pana nu vine cineva oficial sa ne spuna ca stam pe bara pana la anul pt mine sunt aiureli, banuieli, etc. Suntem aproape in mai si nu s-a auzit nimic.

Edited by procust

si acum 2 ani ne-au luat masuri pentru uniforma, ne-au facut poze, si se stabilise o data a licentei. ba chiar si o data a avansarii (17 iulie) si una a inceperii lucrului (2 august) si totusi ne-au amanat... oricum, sincer sa fiu, sper sa nu se mai intample cu generatia de anul asta si cu nici o alta generatie viitoare ce s-a intamplat acum 2 ani.

Procust daca tot ti-au luat masuri pentru haine , de ce nu ati intrebat si daca mai sunt si ceva bani ca sa-ti dea tie pe card ca si salariu . Atunci sa vezi fete ..fete . Pentru ca nu mai sunt nici pentru cei din operativ darminte si pentru altii . Nu-ti face sperante aiurea si roaga-te sa gaseasca bani suplimentari ca altfel , stai acasa avansat in grad si vreo jumatate de an daca nu mai bine . Sper sa nu se intimple fapta asta dar , efectiv fondurile sunt pe fundul sacului deoarece , mintile luminate anul trecut nu au prevazut sau nu au vrut sa prevada si viitorul . Bafta la examene . :good::emo-yessir: