Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Probleme acte auto

cris88

Question

Buna ziua!

Am o problema mai sensibila.

Propietarul masinii "A" cu toate actele masinii ok (trecut in talon,carte,etc) vinde persoanei "B".

Persoana "B" o trece la impozit pe numele lui dar nu inmatriculeaza si o vinde la scurt timp persoanei "C" oferindu-i fiscalul si fisa de inmatriculare.

Persoana "C" nu o trece la impozit pe numele lui si o da la persoana "D" prin contract de v/c.

Persoana "D" mi-o vinde mie prin contract v/c cu promisiunea ca a doua zi imi trimite fiscalul fiind din alt oras venit cu nevasta gravida,etc.Am acceptat ca a avut vreo 10 acte de la fosti propietari si m-am gandit ca nu imi da "istoria" propietarilor si diferite acte dintre ei daca vrea sa isi bata joc de mine.

Am fost dus cu zaharelul aproape 2 saptamani de persoana "D" ca este ocupata,etc..Mi-a trimis prin curier pana la urma niste acte de la altceva si o cheie de dulap (a spus ca cu actele imi trimite si a doua cheie) scuzandu-se ca nevasta lui a trimis ceva ce nu este bun.Apoi cand nu a avut ceva sa mai zica si sa minta mi-a zis sa caut fostul propietar ca el nu a inscris-o pe numele lui.Dupa nervi storsi si nopti nedormite m-am hotarat sa incep sa sun la primariile propietarilor incepand cu propietarul "A" (telefoane peste telefoane).Asa am aflat ce a facut fiecare dintre el (daca a inscris-o la taxe si impozite, daca a inmatriculat-o,daca are amenzi,etc).Asa am aflat ce au facut fiecare dintre ei.

In momentul de fata am masina,actele in original (carte,talon),asigurare,itp, contract de v/c intre mine si Persoana "D" + fiscalul si fisa de inmatriculare emise de persoana "B" catre persoana "C".Persoana "C" nu le-a folosit si le-a dat mai departe.Tin sa precizez ca actele emise (fiscalul si fisa de inmatriculare) de persoana B sunt de pe 23/10/2014. Dar actele fiind destinate persoanei "C" si nu mie am inteles ca nu am ce sa fac.

Ce pot face in situatia de fata? Cei de la primarie mi-au spus ca persoana "D" si "C" au datorii destul de mari si probabil daia nici nu au trecut-o pe numele lor si nici nu au de gand (au alte masini si mi-a dat de inteles ca sunt niste samsari).

Persoana "D" care mi-a vandut este din Onesti iar eu din Bucuresti.Persoana "D" si "C" mi-au zis la telefon clar sa il caut pe "B" ca ei nu se obosesc sa faca nimic.Iar persoana "B" care este normala si a facut ce trebuia sa faca, este plecata din tara 6 luni de zile si mi-a precizat ca atunci cand a scos fiscalul cu contractul de v/c intre el si "C" primaria automat a pus-o pe numele persoanei "C" si el nu ma va putea ajuta.Dar cand va venii in tara este deaccord sa ma ajute daca este vreo varianta.

Am inteles ca ar trebui sa merg la primaria din Onesti si sa in judecata persoana "D" sa isi faca datoria sa o treaca pe numele lui si sa o scoata oferindu-mi mie actele necesare (fiscal si fisa inmatriculare).Am alta alternativa? Stie exact la ce tribunal,primarie trebuie sa ajung si ce trebuie sa fac mai exact? Este prima data cand patesc asa ceva, dar imi doresc ca acest om sa raspunda pentru ce a facut.

Vreau sa stiu daca am vreo sansa sa o inmatriculez cumva sau daca am cumparat o bucata de fier.Chiar daca nu am ce sa fac si masina devine fier vechi vreau macar ca persoana "D" sa raspunde CUMVA pentru ce a facut si sa stiu macar ca nu vor patii si altii ca mine din cauza ca nu i-am facut eu nimic.

Multumesc!

1 answer to this question

Recommended Posts