Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Certificat de inmatriculare retinut.

Rzw

Question

Buna seara. De curand mi-am achizitionat o masina. Pe data de 29 octombrie am fost oprit de politia rutiera + RAR si mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare pe motiv ca anvelopele erau uzate peste limita legala admisa de lege, parbriz fisurat si toba sport neomologata. Ok pana aici sunt de acord. Am primit o dovada cu drept de circulatie 15 zile. In acest timp am remediat problemele dar nu am fost la RAR ca sa-mi pot scoate certificatul.Nu am RAR in localitate trebuie sa merg la Vaslui. Am fost la seful politiei rutiere de la mine din oras sa cer prelungirea dovezii macar cu 2-3 zile pentru a putea merge la RAR. A zis sa tractez masina pana acolo. Nu-mi permit sa tractez masina. De ce nu pot primi o prelungire daca pe spatele dovezii sunt 5 rubrici de prelungire?

15 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Nu se prelungeste dovada de retinere a certificatului. Nu ne intreba de ce, pentru ca noi doar aplicam legea, nu o facem. Rubricile pe care le-ai vazut sunt pentru permisul de conducere.

• 0

Pentru ca valabilitatea dovezii eliberate ca urmare a retinerii certificatului de inmatriculare NU se prelungeste. Doar dreptul de a conduce si asta doar in anumite conditii. Rubrica de pe spatele dovezii este destinata dreptului de a conduce si atat.

Este interzisa punerea in circulatie a unui autovehicul al carui certificat de inmatriculare este retinut iar dovada eliberata este fara drept de circulatie ori termenul de valabilitate a expirat.

Constituie contraventie, conform art. 15/5 din OUG 195/2002 si se sanctioneaza conform art. 101/2 cu amenda de la 540 la 720 lei si cu 4 puncte de penalizare conform art. 108/1/c/5, toate din OUG 195/2002.

Ne pare rau dar nu este vina politiei pentru aceste lucruri.

Trebuia ca atunci cand ai achizitionat masina sa vezi ce nu este in regula la ea si sa remediezi aceste probleme inainte de a fi constatate de politie.

Se pare totusi ca ai primit un raspuns din partea oficialitatilor.

Respecta-l!

• 0
  • Moderator

Legislaţia nu permite prelungirea valabilităţii în cazul dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare.

• 0
  • Moderator

Mai pe româneste, răspunsul la nedumerirea ta este:

- dovada pt certificat nu se prelungeste pentru că legea nu permite asa ceva. Seful politiei rutiere nu este un mic Dumnezeu, un guru sau un stăpân al drumurilor, care să dea dreptul de a circula oricui după cum vrea muschiul lui, el trebuie să respecte legea si să prelungească doar dovezile pentru care legea prevede o astfel de posibilitate.

În concluzie, nu ti-a prelungit dovada pentru că nu are această posibilitate legală si nu că ar fi răutăcios.

• Upvote 1

• 0

Buna seara!.de vreo 6 luni am vandut o masina unei rude cu intelegerea de a nu transcrie masina pentru ca timbrul de mediu a fost recuperat.mentionez ca am fost la intermedieri auto unde indrumati de sfatul lor am scos-o de la finante de la mine si am trecut-o la el iar la politie am cerut mentiune in baza de date convinsi ca toate sunt ok insa cu cateva zile in urma ruda mea a fost oprita si i s-a retinut talonul pe motivul ca nu s-a facut mentionare in CIV.va rog sa-mi spuneti daca se poate recupera talonul si cine o poate face.va multumesc anticipat.Sarbatori frumoase!

• 0

Buna seara. am si eu o intrebare daca m-ar putea ajuta cineva!! 
In urma cu un an de zile am cumparat o masina, am trecut-o pe mine la primarie (taxe si impozite) dar la politie (in certificatul de inmatriculare si in cartea de identitate) nu, iar in urma cu 2 saptamani m-a oprit RAR-ul si mi-a ridicat certificatul de inmatriculare pentru un far spart si toba sport (+ amenda si dovada 15 zile)
Am remediat problema, am mers la RAR iar acum problema mai mare este ca nu pot ridica talonul, doar proprietarul poate face asta (din cate stiu eu) iar de dansul nu reusesc sa mai dau nici cum. 
Mentionez ca am toate actele (contract vc, cf, asigurare, itp.. carte + dovada de la RAR valabila 60 de zile, inafara de talonul care e la circulatie. Ce as putea sa fac in acest caz?
Cineva mi-a spus ca pot sa merg la SPRPCIV, sa fac o programare pentur transciere,  iar cu toate actele ce le am inclusiv asigurare pe numele meu + taxa de talon sa merg sa imi deblocheze din sistem talonul si sa transcrie masina direct pe numele meu chiar daca talonul este ridicat de catre cei de la rutiera.
Va rog mult sa ma ajutati. astept raspuns, Multumesc!!

• 0

Mi-a fost reținut certificatul de înmatriculare pt folii pe față mi-a expirat și dovada dacă sunt oprit in trafic ce poate să îmi facă?

• Downvote 1

• 0
  • Membru

Pai cum sa fii oprit în trafic ?

Tu mai mergi cu masina aia in conditiile date ?

Du-o pe platforma la RAR, treci de inspecție si dupa aia mergi și recuperează-ti certificatul de la Politie.

Edited by Roby

• 0

Buna ziua, am și eu o problema mi a fost reținut talonul de catre RAR Ploiești pentru evacuare zgomot,xenon si folie pe faruri am adus modificările menționate în fisa data de catre domnul agent de politie am mers la RAR Ploiești și acolo nu au vrut sa ma bage pe stand sa îmi verifice dacă  modificările au fost aduse și mi au cerut sa aduc și alte modificări mașini,am adus si celelalte modificări ce mi au fost cerute de dansul,am fost de 5ori si domnul de acolo refuza sa ma primească pe motiv ca el nu vrea sa îmi primească masina până nu o fac o mașină normală si de fiecare data îmi menționeazăca mai trebuie și altceva, nu știu ce anume vrea domnul sa fac sa para o masina normală, este destul de normală,nici bn nu apuc sa întru în curtea instituții ca deja el vine înainte la mine și îmi zice ca nu ma primește și ca ce mi a zis el sa fac la masina este fix 0....bn înțeles dupa ce le am făcut,dovada îmi expira azi ce as putea sa fac?am impresia ca nu vrea sa ma primească si are ceva personal cu mine,nu as putea sa merg la alta instituție pentru a-mi face inspecția RAR?Va rog din suflet daca puteți sa îmi răspundeți 

• 0

Eu zic sa vinzi cazanul  și să scapi de probleme! Ori intri in legalitate că toți ceilalți ori mergi cu tramvaiul ori autobuzul. Ai de unde alege variante..

• 0

Buna seara si mult respect,am si eu o nelamurire si totodata o intrebare...am stationat pe avarii in fata unui fastfood ptr a prelua o comanda (aprox 1 min)timp in care am intrat am si iesit,langa masina am gasit un echipaj de politie care ma somat cu prezentarea actelor la control,zis si facut ,am prezentat toate documentele apoi totul a degenerat intr un amplu control(trusa medicala,extinctor,dovada autorizatiei ptr folii)ultima fiind si motivul retinerii certificatului...prima intrebare, avea dreptul sa imi ceara actele ai toate cele fara a fi in mers, fiind stationat??si a 2a si cea mai importanta...:neavand autorizatia ptr folii la indemana dar avand pe fiecare geam in parte gradul de transparenta nr si anul autorizatiei cand sa emis si unde si tot ce trebuie,in situatia prezentata este legal retinerea certificatului??multumesc anticipat!

• 0

Buna ziua, ieri am fost oprit cu vechea Daciei a tatalui fara itp ,la o prima analiza pentru a trece de RAR este nevoie sa investesc o suma mult prea mare,asa ca nu se merita, întrebarea este: care sunt sancțiunile dacă, continuii sa merg cu certificatul luat fara itp. Multumesc 

• 0

Mi a fost retinut certificatul pentru perfectarea actelor ( au trecut cele 90 zile)

am programare pe data de 23 luna viitoare

masina este pe GALATI

eu sunt din CALARASI

unde imi trimit talonul CL sau GL?

Si am inteles ca  pot completa o cerere pentru a imi opri talonul in calarasi sa il pot scoate eu pentru inmatriculare. multumesc.