Jump to content
POLITISTI.ro

Amenintare si santaj. Cum procedez?

Postare recomandată

Publicat

Am parcat astazi in apropierea unui bloc de locuinte situat intr-o zona retrasa, pe trotuarul de langa bloc, unde erau multe alte masini parcate de fel, langa boscheti. Nu este proprietare privata, e teren public.

M-am luat sa plec spre lucru, cand din spate vine un tupeist pe contrasens, aproape de trotuarul pe care mergeam, imi dau seama ca era tipul in fata caruia tocmai mi-am parcat masina, dar isi luase ce-a de a doua masina din parcarea de visavi si incepe sa ma interogheze... ca cine mi-a zis ca e bine sa parchez acolo, ca lasa, ca vad eu ce patesc cu masina, ca o sa imi puna amenda lipita pe geam, ca merge la politie, ca el lucreaza la primarie, sa plec de acolo.

I-am zis politicos ca atata timp cat nu e un loc marcat de parcare, pot sa parchez unde doresc, cu scuzele de rigoare daca deranjez pe cineva. A zis ca din cauza mea, eu care vin din Kongo (mda.. masina are nr de HR), iau locurile locatarilor (care evident in perioada 9-18 sunt la lucru), iar domnul frustrat avea deja 2 locuri de parcare ocupate.

Doream sa inchid discutia aberanta, cand el se aprinde si mai tare si spune ca sunt nesimtita (cu toate ca doar el cuvanta), ma insotea in paralel cu masina lui (zici ca eram urmarita) si imi spune ca daca nu iau masina de acolo, o sa vad eu ce patesc. Tot repeta asta intr-una si la plecare ii spun un sincer "drum bun!", intrucat avea nr de Bucuresti, intr-un judet din centrul tarii... (da, stiu ca poate fi si leasing), dar mi s-a parut politicos.  :)

Sincer, teama de o amenda nu imi este, cu toate ca daca s-ar intampla asta, contestatie se poate depunde intrucat am dovezi ca si alte masini parcheaza acolo zi de zi si nu sunt locatari. Mai teama imi este de ce poate omul acesta cu un chip de schizofrenic sa faca. Ies destul de tarziu de la munca si am masina mai mereu parcata in zona. Nu stiu cand imi poate da una in cap si sa fiu cu ea, mai ales ca mi-am dat seama ca ura lui e pe masina de HR, nu pe mine ca ...femeie.

Am retinut numerele lui de inmatriculare, pot sa depun plangere? Stiu ca din febr 2014 exista si altfel de hartuire sau se aplica legea altfel cand vine vorba de amenintare/santaj.

Va rog un sfat, sunt chiar speriata.

• Moderator
Publicat

Poți depune plângere pentru amenințările primite împotriva individului, la secția de poliție.

Dar nu îmi dau seama despre ce santaj și hărțuire vorbești.

• Apreciez 1
Publicat

Daca bine stiu, potrivit noului Cod Penal, urmarirea unei persoane ce ii cauzeaza o stare de temere constituie infractiunea de hartuire... iar omul asta tot s-a tinut dupa fundul meu cu masina..

Iar venind vorba de santaj, am luat asta in cont ca fiind amenintarea lui daca nu imi mut masina.

• Membru
Publicat

Dupa cum spune si Marius nu reiese din ce ai postat ca ar fi vorba despre santaj sau hartuire!Este vorba despre un conflict aberant pentru locurile de parcare. Daca pentru tine exista o temere ca urmare a celor spuse de acel individ cu privire la integritatea ta corporala sau a bunurilor tale evident ca poti sa depui o sesizare la sectia de politie!Ar fi indicat sa ai si niste dovezi pentru ca unu la unu este cam greu!Sau mai bine iti cauti in alta parte parcare daca vezi ca omul e prost si o tine pe a lui!

• Apreciez 1
Publicat

Martor am, logodnicul meu care la randul lui a tacut, pt ca nu e bine sa iti pui mintea cu prostii.

• Moderator
Publicat

Daca bine stiu, potrivit noului Cod Penal, urmarirea unei persoane ce ii cauzeaza o stare de temere constituie infractiunea de hartuire... iar omul asta tot s-a tinut dupa fundul meu cu masina..

Iar venind vorba de santaj, am luat asta in cont ca fiind amenintarea lui daca nu imi mut masina.

Ai citit vreodată Noul Cod Penal?

Noul Cod penal defineşte hărţuirea ca fiind fapta celui care, în mod repetat, urmăreşte, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuinţa, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere.

Şantajul este constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul.

Sincer, bănuiesc că ai citit doar în DEX.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.