Jump to content
POLITISTI.ro

Pensionarea anticipata

Recommended Posts

Am onoarea sa va salut ! Doresc o lamurire daca se poate. Asi dori sa stiu cand indeplinesc criteriile de pensionare anticipata. Iata datele personale:

Data nasterii: 20 iunie 1966;

lucrez din 01 august 1984. In perioada noe 1984 - iunie 1986 am fost militar in termen. dupa armata am continuitate ca si civil iar din data de 01 iunie 1991 pana in 18 octombrie 2003 am fost militar angajat cu contract la politia de frontiera. Din octombrie 2003 am trecut in corpul agentilor , iar in momentul de fata sunt angajat al I.J.P.F. Arad. Va multumesc.

Stagiul minim de cotizare este de 26 de ani si cateva luni.

Daca aveti acest stagiu de cotizatie din varsta de 60 de ani nu puteti scadea mai mult de 13 ani rezultati din grupele de munca.

Conform statutului pensionarea intervine la 55 de ani pentru politisti.

Daca aveti stagiul incomplet veti fi penalizat pentru fiecare luna pana ajungeti la pensia normala.

• 2 weeks later...

Nu este nici o restrictie privind vechimea efectiv ca militar ? Daca am 20 ani "de armata" pot cere pensionare anticipata pe motiv medical ? Nu sunt politist ci subofiter intr-o institutie din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Mentionez ca am grupa 1 de munca. Multumesc.

Edit: scuze, am gasit celalalt topic. Multumesc Elvis :)

Edited by halford