Jump to content
POLITISTI.ro

Nu am primit prin poştă certificatul de înmatriculare. Ce pot face?

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Buna ziua! Mi-am inmatriculat masina si cand am luat numerele mi s-a spus ca urmeaza sa primesc prin posta certificatul. Am primit o adeverinta ca sa pot circula, numa' ca imi expira  si inca nu am primit nimic prin posta. Care ar putea fi problema?

Modificat de OvidiuNissa
  • Moderator
Publicat

Nu este nicio problemă. Beneficiezi de eficienţa serviciilor "descentralizate" a căror politică e să fie mai aproape de cetăţean. :)
Apropo, să ştii că înmatriculările nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română încă din anul 2002. ;)

Publicat

Multumesc de raspuns :) . Astazi a expirat dovada si certificatul nu a ajuns ... Chiar nu pot sa inteleg de ce. Maine ma voi duce sa vad daca se mai poate prelungi dovada... Se poate sa nu fie ceva in regula cu dosarul? Dar daca era asa nu trebuia sa fiu anuntat, ca numerele mi le-au dat atunci 

Publicat

Se pare ca in situatia mea, posta Ro nu si-a facut bine treaba. Acum totul s-a rezolvat :)

• 2 ani mai târziu...
Publicat

Daca am inmatriculat un autoturism in octombrie 2016 si n-am primit certificatul de inmatriculare prin posta si nici nu l-am ridicat de la posta, de unde ar trebui sa-l ridic acum? Multumesc anticipat!

• 1 an mai târziu...
Publicat

Tatal meu a inregistrat masina in cluj acum 2 zile , si a primit o fisa pana vine certificatul de inmatriculare prin posta

pana vine certificatul , am dreptul ( fiind fiul lui ) sa conduc fara el in masina , doar cu fisa provizorie ?

• 9 luni mai târziu...
Publicat

Bună ziua, am o întrebare, am cumpărat recent o mașină și am schimbat numerele de înmatriculare când mi-am ridicat numerele au spuc ca talonul mașinii vine acasă am primit dovada valabila 15 zile, problema e ca au trecut  de mult cele 15 zile și nu am primit talonul.. Este ok dacă conduc? Sau ce pot face? Mulțumesc anticipat 

• 2 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Dupa ce am inmatriculat o masina noua am asteptat sa ajunga postasul cu certificatul de inmatriculare. Problema este ca nu a ajuns. Astazi m-am dus la posta de unde am aflat ca mi-au trimis certificatul inapoi la politie ca nu s-a prezentat nimeni sa-l ridice. (eu am dat vina pe politie ca nu mi-au expediat certificatul, cand colo postasul a fost vinovat).

Intrebarea mea este: ce fac acum? Ma duc la politie sa-l ridic? Sau mi-l expediaza din nou politia la posta? Mai pot circula cu masina daca dovada inlocuitoare expira astazi? Si inca o intrebare: un parinte poate sa-mi ridice talonul in locul meu?

Modificat de BStefan
  • 2 ani mai târziu...
Publicat

Bună ziua! Am înscris un autoturism în data de 02.02.2024, am scos numerele negre, am primit dovada înlocuitoare a talonului care expiră azi ( 02.03.2024) dar talonul nu l-am primit. Ce pot să fac în situația asta?

• Moderator
Publicat

Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor cât şi cele privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa D.G.P.C.I. (Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări şi / sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română.
Drept consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiilor respective, nu Poliţiei Române sau poliţiştilor.

PS: Documentele emise de Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări se transmit prin poștă la domiciliul titularilor folosind serviciul de curierat al Poștei Române. Termenul de livrare este cuprins între 5-15 zile.
În situația în care, din diverse motive, livrarea nu poate fi realizată prin serviciul de curierat, permisul de conducere va fi restituit la sediul Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, de unde va fi ridicat ulterior de către titular.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.