Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbare destinatie arma letala in permis

mdv

Recommended Posts

Salutare!Am si eu o nelamurire.

In prezent detin un permis de tip B(cu arma de aparare si paza) si un permis tip A(arme de colectie),deasemeni am si un atestat de instructor poligon de tir.

Doresc sa trec o arma de pe permisul tip A pe permis tip B ,deci schimbarea de pe colectie pe tir spotiv.Arma se incadreaza conform tabelului ca destinatie si la colectie si la tir.

Deplasandu ma la colegii mei de la AEST ,acestia imi spun ca nu pot trece arma de pe colectie pe tir caci, cu toate ca am atestat nu "desfasor efectiv activitati ca instructor intr un poligon de tir????"Deci eu ar trebui sa ma angajez le vreun poligon, sa vin cu adeverinta, ca sa am dreptul de a avea arma de tir?!....Mi se pare o mare tampenie!Din cate am studiat legea nu este o asa conditionare.Ca argument imi arata definitia instructorului: instructor în poligonul de tragere - persoana care desfăşoară activităţi de instruire, îndrumare şi supraveghere a tragerilor efectuate în poligoanele autorizate şi care a dobândit, în condiţiile legii, un atestat de instructor în poligonul de tragere;

Deci daca eu nu sunt angajat la un poligon ,nu mai sunt instructor,nu mai e bun atestatul???Plus ca la viza sau la acordarea atestatului nu se cere astfel de adeverinta.Am vorbit si cu alti colegi din  alte judete care au arme pe tir(fara a fi angajati la vreun poligon)si nu au intalnit aceasta problema.

Ma poate lumina cineva?

Daca isi mentin parerea si in scris, trimiti mai depate la IGPR (eventual la corpul de contrul al ministrului) raspunsul oficial si ceri lamuriri cu privire la abuzul savarsit, e adevarat ca s-a vrut acest lucru (sa nu poti avea arme pe tir sportiv daca nu ai contract de munca la un poligon) in modificarile legii armelor si munitiilor dar nu au fost adoptate, in nomenclatorul de meserii instructorul de poligon are acelasi statut ca si sofer, ar fi interesant sa te duci sa ceri permis auto si sa te refuze ca nu esti angajat ca sofer :naughty:  Confirm si eu ca sunt persoane care au atestat de instructor de poligon nu lucreaza la nici un poligon si au arme letale scurte si lungi, pe tir sportiv. Bafta!

• Upvote 1
  • Membru

@mdv, arma de tir se tine pe permisul de tip A nu B. Toate armele de vanatoare in cal 22LR, asa zisul Geco, s-au trecut din permisul de tip B in cel de tip A cu destinatia arma de tir. Nu inteleg de ce nu vrea sa iti schimbe destinatia armei!? Ai cerut s-o treaca in permisul de tip A ca arma de tir  si ai fost refuzat? Cunosc detinator de arma de tir in permis de tip A chiar si din afara sistemului ! pentru ce arma ai solicitat ?

Edited by eti

Armele de tir sportiv se trec in permisul de tip B impreuna cu cate 500 cartuse pentru fiecare arma/calibru. pentru cei care sunt instructori de poligon, sportivi cat.1, Trecutul armelor lungi in cal.22LR in permisul de tip A s-a facut pentru vanatori sa nu se mai vaneze ilegal cu ele, neputand sa le confiste ca si cu AKM semi-auto (WUM ) prin anul 1995 pe care au trebuit sa le inapoieze pana la urma posesorilor de drept, au ales sa le ingradeasca vanatorilor dreptul de a detine munitie pentru ele in cal 22LR  si a putea sa le scoata din casa si sa traga cu ele in poligon doar cu aprobarea AEST. O alta aberatie made in rrromanica este ca poti sa iti aduci ca vanator din afara AKM semi auto fabricat in Rusia, Bulgaria, China si pe unde se mai produc si sa-l treci in permisul de arma tip B ca arma de vanatoare i-ar pe cele produse la noi nu le poti trece in permis tip B

@mdv, arma de tir se tine pe permisul de tip A nu B. Toate armele de vanatoare in cal 22LR, asa zisul Geco, s-au trecut din permisul de tip B in cel de tip A cu destinatia arma de tir. Nu inteleg de ce nu vrea sa iti schimbe destinatia armei!? Ai cerut s-o treaca in permisul de tip A ca arma de tir  si ai fost refuzat? Cunosc detinator de arma de tir in permis de tip A chiar si din afara sistemului ! pentru ce arma ai solicitat ?

Dupa cum au spus si colegii mai sus,armele de tir se tin pe permis tip B(port si folosire-in poligon)nu pe permis tip A(doar detinere).Arma este de calibrul 22 lr(se incadreaza si la tir si la colectie)si am cumparat o pentru colectie la inceput,apoi mi  am facut si atestatul.Cu armele de colectie (permis tip A)poti iesi in poligon doar cu aprobare prealabila.Am incercat si cu aceasta aprobare,dar de fiecare data m au amanat pe nu stiu ce motive...Daca as fi fost din afara sistemului as fi facut niste sesizari pentru abuz...dar inca mai am rabdare.

• 7 months later...

Revin cu noutati:Intr un final am incheiat un contract de colaborare cu un poligon (AJVPS).Ma duc la seful de la arme si i arat victorios hartiile, spunandu i ca acum pot sa trec armele pe tir.

Stupoare:imi spune ca eu,fiind instructor in poligonul de tir vanatoresc nu pot sa am arme de tir, ci de vanatoare!!???  :shock:  :doh: Ce legatura are tipul de  arme cu care se trage intr un poligon,cu armele mele de tir??Ca daca i aduc de la un poligon de tir sportiv atunci e bun!! :faint: .Cum dracu au ajuns idiotii astia sefi?Dupa ce i explic o ora ca nu are nici o treaba Tanda cu Manda,la insistentele mele, suna la  nu stiu ce sef de la Bucuresti.Ala  debiteaza o alta aberatie ca nu exista notiunea de instructor in poligonul de tragere in nomenclatorul codului muncii si ca urmare acesta meserie nu exista si nu mi poate trece arma de tir!Pai la ce mi a dat atestatul???De nu mi venea sa  :emo-box:.... mi a spus ca au mai fost spete deastea.Stie cineva ceva desprea astfel de aberatii si ineptii?

• 3 years later...