Jump to content
POLITISTI.ro

Funcţia de căutare - Cum utilizăm funcţia de căutare? Cum căutăm în forum?


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Funcţia de căutare poate fi folosită pentru a căuta în toate ariile forumului, rapid pe baza cuvintelor cheie, ori altfel spus, permite găsirea rapidă a subiectelor de discuţie (topic-uri) şi a postărilor care conţin cuvintele cheie.

Căutarea rapidă
Aveţi posibilitatea să efectuaţi o căutare rapidă introducând cuvinte cheie în caseta de căutare, situată în partea dreaptă sus a oricărei pagini şi apăsând butonul "Caută".

 

Prima opţiune de căutare rapidă este Căutarea Google, ce oferă rezultate din paginile forumului indexate de motorul de căutare. ATENŢIE! - Căutarea Google nu oferă rezultate din ariile / secţiunile private ale forumului, ci doar din ariile / secţiunile publice. Cu toate astea, în cele mai multe cazuri, oferă cea mai eficientă şi rapidă căutare în conţinutul forumului - recomand să o folosiţi cu încredere.

 

Alte opţiuni ale căutării rapide obţineţi dacă accesaţi meniul de căutare făcând click pe butonul de culoare gri din caseta de căutare.

 

post-1-0-48209800-1415702475_thumb.png

 

În acest meniu există mai multe opţiuni de căutare, în funcţie de locul / pagina pe care vă aflaţi / navigaţi în momentul respectiv. Astfel, dacă vă aflaţi pe prima pagină a forumului, căutarea se face în toate secţiunile forumului.

 

Căutarea interioară
Puteţi căuta în interiorul forumurilor şi topicurilor chiar în cadrul acestora. Când vă aflaţi în interiorul unei secţiuni / forum ori subforum (Ex. "Întreabă un poliţist", "Discuţii pe teme profesionale" etc), puteţi căuta doar în respectiva secţiune / arie, selectând opţiunea "În acest forum".

 

post-1-0-83270200-1415702485_thumb.png

 

Dacă vă aflaţi / navigaţi în interiorul unui subiect de discuţii (un anumit topic), aveţi posibilitatea să căutaţi cuvintele cheie dorite doar din topicul respectiv, indiferent de lungimea acestuia şi numărul de pagini, selectând opţiunea "În acest topic".

 

post-1-0-30537900-1415702495_thumb.png

 

Căutarea unui cuvânt cheie într-un anumit topic (subiect de discuţie):

 

post-1-0-08435800-1415518437_thumb.gif
 

Opţiuni avansate de căutare
Dacă în loc să tastaţi cuvinte cheie în caseta de căutare rapidă, daţi click pe pictograma de lângă, sub formă de rotiţă - "Căutare avansată", veţi fi direcţionaţi pe o pagină ce afişează un Formular de căutare cu mai multe opţiuni avansate.

 

post-1-0-83700700-1415708964_thumb.png

Prima opţiune, "Găseşte cuvinte" este locul unde trebuie să introduceţi cuvintele cheie pentru efectuarea căutării.

Sfaturi:

  • Căutarea după două sau mai multe cuvinte, de exemplu: cautare avansata - găseşte postările ce conţin cel puţin unul dintre cele două cuvinte.
  • Puteţi căuta un cuvânt sau o anumită expresie "folosind ghilimele" - iar căutarea găseşte şi întoarce doar postările ce conţin exact cuvântul sau expresia respectivă: folosind ghilimele.
  • Se pot utiliza wildcard-uri. Căutarea după un cuvânt sau o parte dintr-un cuvânt, la finalul căruia se adaugă wildcard * găseşte şi întoarce toate postările ce conţin partea / segmentul cuvântului cheie. De exemplu, o căutare după termenul inmatric* afişează rezultatele ce conţin inmatriculare, inmatriculari, inmatricularile şi aşa mai departe (Pentru o căutare eficientă această opţiune se recomandă să se folosească numai împreună cu opţiunea de căutare doar în titlurile subiectelor de discuţie - topic-urilor).

Următoarea opţiune "Caută în secţiune" poate fi folosita pentru a limita rezultatele căutării în funcţie de locul conţinutului.

 

O altă opţiune "Căutare în titlu şi conţinut" oferă o filtrare foarte utilă şi eficientă "Căutare doar în titluri" ce căută cuvântul sau cuvintele cheie alese doar în titlurile subiectelor de discuţie (caută doar în titlurile topicurilor).

 

Următoarele opţiuni, "Potriveşte" şi "Găseşte etichete" oferă pobibilitatea să filtraţi rezultatele căutării în funcţie de potrivirea cuvintelor cheie şi respectiv în funcţie de etichetele (tag-urile) topicurilor.

 

Următoarea opţiune, "Găsiţi după autor" poate fi folosită pentru a găsi conţinutul unui anumit utilizator/membru.

Opţiunea, "Caută după dată" vă permite să limitaţi rezultatele căutării în funcţie de data adăugării / publicării conţinutului. Pentru a selecta data, daţi click pe butonul date.png - acesta va afişa un calendar, de unde trebuie selectată o dată şi opţiunea voastră va fi completată automat în formularul de căutare.

Următoarea opţiune, "Caută în forum" vă permite să limitaţi rezultatele în funcţie de locul conţinutului în cadrul forumurilor. Puteţi să selectaţi mai multe forumuri ţinând apăsată tasta CTRL (sau tasta CMD dacă folosiţi un Mac) şi făcând click pe forumurile dorite, în care vreţi să se efectueze căutarea.

 

Opţiunea "Afişează rezultate" oferă posibilitatea să alegeţi modul de afişare al rezultatelor într-o "Listă de postări" sau o "Listă de topicuri".

Puteţi lăsa oricare dintre aceste opţiuni necompletate, dar trebuie să alegeţi cel puţin un criteriu de căutare în momentul utilizării funcţiei. Odata ce aţi completat opţiunile de care aveţi nevoie, apăsaţi butonul "Caută" aflat jos, la finalul formularului de căutare.

Rezultatele căutării
După ce aţi efectuat căutarea, rezultatele acesteia sunt afişate pe o pagină sub forma unui tabel - puteţi schimba tab-ul situat în partea stângă pentru a alege tipul conţinutului care doriţi să fie afişat. De exemplu, rezultatele din tab-ul "Forum" va afişa topicurile şi postările care conţin cuvintele cheie folosite la căutare, în timp ce tab-ul "Membri" va afişa conturile de membru care se potrivesc cu criteriile de căutare selectate.

Puteţi modifica ordinea rezultatelor pentru a le sorta în functie de relevanţă sau în funcţie de data, utilizand opţiunile aflate sus, în bara superioară a tabelului cu rezultatele căutării.

Cuvintele cheie sau expresiile pe care le-aţi folosit în căutare vor fi evidenţiate în conţinut ca acest exemplu.

După ce aţi găsit rezultatul / conţinutul pe care îl căutaţi, daţi click pe el pentru a ajunge la pagina respectivă.

  • Upvote 5
Link to comment
  • Marius unpinned this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.