Jump to content
POLITISTI.ro

Înmatriculare auto când valabilitatea certificatelor fiscale este expirată


geogrig

Recommended Posts

Stimate domn politist,

 

Am intampinat o problema la inmatriculatrea unui automobil pe Dambovita.

 

Masina am cumparat-o in octombrie 2011, si mi s-a cerut sa o iau in considerare la primaria orasului unde locuiesc. Pentru acest lucru mi-au trebuit certificatele fiscale de la ceilalti 2 proprietari ai masinii. Am realizat lucrul acesta, eu platind impozit toti acesti 3 ani.

 

Atunci am intampinat o problema si a trebuit sa cheltui banii pregatiti pentru timbrul de mediu si am anulat inscrierea, dar intre timp avusesem timp sa merg la RAR si sa scot cartea de identitate, sa fac ITP si Autenticitatea. Dar dupa, am renuntat la demersuri.

 

Acum m-am decis sa o inmatriculez, am fost iar la RAR, am facut iar ITP si autenticitate si am pregatit toate actele pentru eliberarea talonului si a placutelor de inmatriculare.

 

Insa a intervenit o problema, certificatele fiscale erau expirate, iar unul dintre ele figura ca dator la finantele publice.

 

Ce pot sa fac in situatia asta? Mentionez iar ca masina este luata pe numele meu la primarie

 

Mai adaug si faptul ca nu mai pot sa dau de ceilalti proprietari, fiind plecati in strainantate

Edited by geogrig
Link to comment
  • Moderator

Poliţia Română nu are atribuţii şi competenţe privind operaţiunile de impunere, colectare şi/sau încasare a taxelor, impozitelor ori alte venituri la bugetele locale sau a celor extrabugetare. Instituţia abilitată în problema expusă de tine este Primăria.

Mai mult, Poliţia Rutieră nu mai are atribuţii şi competenţe privind operaţiunile de înmatriculare încă din anul 2002. Structura abilitată în această problemă este Instituţia Prefectului – Serviciul Public Comunitari Sector Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, autoritate care deţine şi gestionează bazele de date referitoare la înmatricularea vehiculelor.

Problemele referitoare la certificate sau vize fiscale, taxe, impozite şi aşa mai departe nu au nicio legătură cu activitatea noastă.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.