Jump to content
POLITISTI.ro

Ce se intampla daca nu platesc amenda in 30 de zile ?


adi123

Recommended Posts

In urma cu 30 de zile am primit o amenda pentru deranjarea vecinilor organizand o petrecere aniversara. Politistii respectivi au refuzat sa ne ofere un avertisment cu promisiunea de a opri muzica si de a merge fiecare la casa lui si nici posibilitatea de a plati doar jumatate in 48 de ore. Eu nu am domiciliul acolo unde am luat amenda insa aceasta este pe numele meu. Astfel am cateva intrebari:

Ce se intampla daca intarzii cu plata amenzii ?

O amenda poate fi oferita doar pentru a le inchide gura vecinilor ? Intreb asta deoarece pe spatele amenzii nu scrie nimic iar scrisul de pe fata acesteia este foarte greu de inteles. De exemplu scrie ceva la Mentiuni ale contravenientului insa nu pot intelege ce scrie.

Multumesc. 

Link to comment
  • Member

Ai fost sanctionat conform Legii 61/1991 R iar la aceasta lege nu se poate plati jumate din minim in 48 de ore iar daca nu achiti in 30 de zile.sanctiunea si sa o prezinti la organul din care face parte agentul constatator atunci aceasta este trimisa in debit la impozit!

Link to comment

Ai fost sanctionat conform Legii 61/1991 R iar la aceasta lege nu se poate plati jumate din minim in 48 de ore iar daca nu achiti in 30 de zile.sanctiunea si sa o prezinti la organul din care face parte agentul constatator atunci aceasta este trimisa in debit la impozit!

Va ajunge si vreo instiintare acasa ? Si cum ma va afecta faptul ca aceasta ajunge la impozit ? 

Multumesc anticipat, toate cele bune. 

Multumesc tare mult pentru raspuns. Odata cu trimiterea amenzii in debitul de la impozit va fi trimisa vreo notficiare si la domiciliul de drept ? Si in ce mod ma va afecta prezenta amenzii la impozit daca vor mai dura aproximativ 30 de zile pentru a plati amenda ? 

Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Moderator

Dacă nu plăteşti în termenul legal, poliţia trimite procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei direcţiilor fiscale locale - la primărie. Mai departe, administraţia publică locală (primăria), prin direcţia de taxe şi impozite, poate să trimită o somaţie contravenientului.

Spun "poate să trimită" pentru că în Codul de Procedură Fiscală nu este precizat niciun termen clar pentru trimiterea somaţiei, din momentul în care primăria a primit procesul-verbal de la autoritatea emitentă (organul de poliţie).

 

Dacă nu păteşti amenda, primăriile pot trece la executare silită, care se poate materializa printr-o poprire pe conturi bancare sau pe salarii, ori aplicarea unui sechestru pe autoturisme sau imobile şi aşa mai departe.

Direcţiile de taxe şi impozite locale din primării au posibilitatea de a obţine conturile bancare ale debitorilor, adresa şi locul de muncă. Băncile au obligaţia de transmitere a situaţiei conturilor persoanelor fizice sau juridice către Banca Naţională a României, care mai departe poate transmite lista la Ministerul Finanţelor Publice iar acesta pune la dispoziţia direcţiilor locale de colectare la bugetele locale toate datele de care au nevoie.

În situaţia în care nu ai cont bancar, direcţiile locale apelează la Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru a obţine relaţii despre locul tău de muncă, după care se instituie poprire pe veniturile salariale. Dar de cele mai multe ori se realizează verificările şi investigaţiile încrucişat.

 

Link to comment

Cel mai repede află tatăl tău când se duce să plătească impozitul. Dacă suferă cu inima te sfăuiesc fie să plătești amenda, fie ca pe căi ocolitoare gen „s-a suit pisica pe casă” să-i spui. Asta doar dacă vrei să-l să-l mai ai de tată.

Chestia cu polițiștii au refuzat să dea avertisment, este că polițistul aplică sancțiunea și nu refuză. 

Edited by iav
  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.