Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Nelamurire acte Bulgaria


slay3r
 Share

Question

Buna, intentionez sa cumpar o masina inmatriculata in Bulgaria. Se da urmatoarea situatie: vanzatorul este trecut in acte ca utilizator dar poate lua legatura cu proprietarul masinii (firma) si pot face procura direct cu proprietarul (vanzatorul printr-o declaratie renunta la procura lui). Acum intrebarea: ce se intampla cand voi fi oprit in trafic, voi prezenta toate actele iar pe talonul masinii apare numele fostului imputernicit si procura pe numele meu? Sunt in ilegalitate? Practic eu sunt a3-a persoana in toata afacerea asta.

 

Multumesc anticipat

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Dacă spui că o să cumperi masina, atunci trebuie întocmit un contract de vânzare-cumpărare, nu procură sau altceva.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Atunci n-o cumpar. Mi se transfera mie dreptul de a reprezenta masina. (vechiul imputernicit renuntand la acest drept). Intrebarea este, ce risc cand voi fi oprit, voi arata procura si talonul dar pe talon este trecut alt utilizator?

 

Multumesc

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Pentru o viata sanatoasa evitati sa cumparati autoturisme inmatriculate in alte state. Cumparati autoturisme inmatriculate/inmatriculabile in Romania.

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

 Daca ai asigurare si ITP valabil plus documente care sa ateste ca ai dreptul sa folosesti masina si sa reprezinti proprietarul in relatiile cu autoritatile si cu firmele de asigurari nu vei avea probleme din punctul asta de vedere.

 Verifica periodic online daca ITP-ul si asigurarea sunt bune. O mare problema e ca proprietarul bulgar poate sa iti anuleze asigurarea cam oricand si sa ia banii, iar tu poti crede ca masina e asigurata cand de fapt poate sa nu fie.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Multumesc pentru informatii. ITP-ul ma gandeam sa-l fac in tara deci n-am cum sa am probleme cu el iar cu asigurarea nu-mi fac probleme de genul. Sigura problema era numele diferite care apar pe carte respectiv procura.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Am si eu o problema . 

In urma cu 3 luni am achizionat un bmw pe bg . Toate bune si frumoase . Mia expirat actele am incercat sa il vand iar cand a venit unu din cumparatori a spus ca talonu  cu nr masini ar fi false. Pt ca nr nu au stelele acelea de UE le are pe cele vechi in 3 culori ca simbol. Iar talonul nu este sigilat si nu are timbru putin umflat . Mi sa mai spus ca ar fi masina radiata si ca , cum am circulat eu asa cu ea. Pe langa astea eu timp de 3 luni nu am avut probleme deoarece am fost oprit de orgsnele de politie si am fost verificat dar nu mi sa atras atentia cu nimic. Si nu numai la mn in oras ci in mai multe orase. Cum fac sa aflu daca masina are nr valabile si daca este radiata. Sau actele sunt false. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.