Jump to content
POLITISTI.ro

Accident uşor înainte de efectuarea virajului la stânga


moroianudan

Recommended Posts

Buna ziua! Am fost implicat intr-un accident usor pe data de 14 octombrie 2014!S-a intamplat in felul urmator: eram pe a 3 a banda pe Bulevardul Mamaia in Constanta, intentionand sa fac stanga pe Bulevardul Soveja,in fata mea se afla un autovehicul care intetiona sa intoarca ocolind scoarul de pe mijloc, am evitat autovehicolul care intorcea,ocolindu-l prin dreapta fara a trece pe banda a 2 a.Am fost acrosat de un autovehicol care circula pe banda a 2 a si care facut in acelasi timp cu mine stanga, mentionez ca banda a 2 a este banda marcata pentru mers inainte.Am mers la inspectorul de daune al asiguratorului meu considerand ca eu sunt vinovat.Explicandu-i acestuia schema accidentului impreuna cu celalalt, acesta ne-a indrumat catre politie specificandu-i celuilalt sofer ca banda respectiva era de mers inainte si nu avea de ce sa faca stanga plus ca celalalt sofer avea ITP- ul expirat si a spus ca nu are cum sa faca dosar de daune.Dupa ce am iesit de acolo acesta mi-a cerut bani zicand ca eu sunt vinovat.Am decis sa merg la politie acesta refuzand sa mearga cu mine.Am fost la politie am dat declaratie mi s-a eliberat dovada de reparatie.Dupa 3 saptamani mi-a venit acasa proces verbal de amenda cu 4 puncte de amenda si 3 puncte penalizare(360 ron amenda /180 in 48 ore) + despagubiri materiale.In proces verbal este trecut un martor care la momentul producerii accidentului nu era, acesta fiind la data accidentului insotit de mama acestuia, plus ca este mentionat faptul ca el circula regulamentar avand directia de deplasare inaninte.Mentionez ca procesul verbal si dovada de reparatie nu sunt eliberate de acelasi agent.

Este normal sa se ia o decizie pe baza unor declaratii care nu coincid? Exista un martor mincinos in primul rand iar declaratia ca circula inainte este mincinoasa.Ce as putea sa fac in cazul acesta?

Link to comment
  • Moderator

 am evitat autovehicolul care intorcea,ocolindu-l prin dreapta fara a trece pe banda a 2 a. Am fost acrosat de un autovehicol care circula pe banda a 2 a

 

Dacă tu nu ai trecut pe banda a doua, iar celălalt circula pe această bandă, cum şi unde a avut loc impactul între cele două vehicule? Când spui adevărul?

 

În realitate, aşa cum ai scris, ai pătruns pe banda a doua pentru a putea să ocoleşti autoturismul din faţa ta şi nu te-ai asigurat la schimbarea direcţiei.

E corectă decizia poliţistului şi sancţiunea aplicată conform prevederilor art. 54 din

 

Art.54. - (1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

 

Faptă sancţionată de art. 100 alin (2) conform art.108 alin.(1) lit.b) cu 4 sau 5 puncte-amendă şi 3 puncte de penalizare.

 

Referitor la nelămuririle tale privind martorul ce apare în procesul verbal, acesta nu e martor ocular (care să fi fost la faţa locului în momentul evenimentului rutier), este doar un martor asistent ce a fost de faţă la întocmirea procesului verbal, pentru că tu nu ai fost prezent. Pentru mai multe detalii studiază

 

În situaţia în care te simţi nedereptăţit, poţi depune o contestaţie împotriva procesului verbal de constatare în termen de 15 zile la judecătorie şi te vei lămurii. Dar sincer, din ce povesteşti, sunt de părere că ar fi doar o pierdere de timp şi bani.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.