Jump to content
POLITISTI.ro

Contestatie PV retinere permis respinsa


mirceaanton57

Recommended Posts

Buna ziua!

Am avut permisul de conducere retinut pt. trecere pe culoarea rosie a semaforului. Am facut plangere la judecatorie si mi-a fost respinsa. Stiu acest lucru deoarece a fost publicat pe site-ul judecatoriei, eu nu am primit comunicarea cu hotararea respectiva in plic la domiciliu. Ce sa fac in aceasta situatie? Sa ma prezint la politie pentru a anunta faptul ca mi-a fost respinsa plangerea sau sa astept sa primesc hotararea acasa?

Multumesc!

Link to comment
  • Moderator

Trebuie să mergi tu la instanţă şi să soliciţi singur legalizarea hotărârii (să o investeşti cu titlul irevocabil), iar după să perdai permisul în termenul legal la poliţie împreună cu o copie după hotărârea legalizată.

 

Termenul de predare a permisului de conducere este de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei.

 

Când legalizarea se face de către persoana în cauză (contravenient), acesta este obligat să se prezinte în termen de 15 zile cu hotărârea definitivă şi irevocabilă la poliţie şi să predea permisul. Dacă nu face acest lucru, perioada de suspendare se majorează cu cele 30 zile.

 

Când acest lucru se face de către poliţie (fiind parte în proces are acest drept), contravenientul primeşte la domiciliu o înştiinţare oficială care îi aduce la cunoştinţă că este obligat să predea permisul în următoarele 5 zile, iar după trecerea acestui termen suspendarea dreptului de a conduce întră în vigoare. Perioada respectivă de suspendare a dreptului de a conduce se majorează cu 30 zile dacă contravenientul nu a predat permisul în termenul de 5 zile.

 

În concluzie, dacă vrei să rezolvi problema şi să eviţi o majorare a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce, trebuie să mergi la instanţă, să soliciţi eliberarea hotărârii definitive şi irevocabile, iar cu această hotărâre să te prezinţi la poliţie şi să predai permisul de conducere cât mai repede.

  • Upvote 2
Link to comment

Ok....am inteles....chestia e ca permisul nu l-am ridicat de la politie dupa ce am depus plangerea, mi-a fost retinut in alt judet decat cel de domiciliu, nu stiu daca l-au trimis la IPJ de domiciliu, dar stiu ca cei care mi l-au retinut au operat in evidenta suspendarea ca si cum nu as fi depus plangere impotriva PV respectiv.Oricum o sa ma duc sa-mi iau hotararea respectiva si vad dupa aceea ce si cum.

Multumesc pt. raspuns! O zi buna!

Link to comment
  • 7 years later...

Bună Ziua. La începutul anului am fost sancționat cu 30 de zile pentru ne acordare de prioritate. Ulterior am făcut contestație. Iar acum o luna și câteva zile în urma a fost respinsa contestația. Iar acum câteva zile am primit prin posta copia de pe hotărâre unde explica tot ce sa întâmplat. Întrebarea mea este eu cu copia primita prin posta  ma pot duce sa iau permisul după ce aștept cele 30 de zile  sau trebuie sa merg la judecătorie pentru a lua alte hârtii. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.