Jump to content
POLITISTI.ro

Poliţişti cercetaţi pentru purtare abuzivă


BGeorge

Recommended Posts

  • Member

"Patru poliţişti din Mehedinţi sunt cercetaţi pentru purtare abuzivă.

 

Președintele PMP Mehedinți, Eugen Golea, a fost oprit de polițiști în trafic, fără să i se comunice motivul, spune el. Când a refuzat să-și dea datele de identificare, polițiștii au folosit sprayul lacrimogen.

 

....

 

Patru poliţişti sunt cercetaţi acum de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă pentru exces de zel.

„Se fac verificări sub aspectul comiterii infracțiunilor de purtare abuzivă, ultraj, lovire sau alte violențe, distrugere și abuz în serviciu”, a spus prim-procurorul Laurențiu Draga.

Nici liderul PMP din Mehedinți nu a rămas nesancționat. Permisul de conducere i-a fost ridicat pentru 30 de zile pentru că nu a fi respectat indicațiile agentului de poliție."

 

Sursa + video aici

 

 

Eu poate nu cunosc toate procedurile, dar imi puteti explica va rog cum putea sa-l scoata politistul din masina? Sa se roage de el si eventual sa-l plateasca pentru a face asta?!

 

E aiurea rau, sper sa nu fie sanctionati pentru asa ceva.

Edited by BGeorge
Link to comment

Tin minte ca in scoala profesorul de tactica ne-a dat un astfel de exemplu si chiar ne-a sfatuit sa folosim acelasi procedeu, respectiv sprayul pentru a constrange persoanele sa iasa din masina. :)

Nu ne-a indicat totusi sa dezumflam anvelopele autoturismului. :D

Sper si eu ca politistii sa nu fie sanctionati sub nicio forma deoarece parerea mea este ca nu merita.

Edited by Taio
  • Upvote 1
Link to comment

Auzi la el, stie el ca folosesti spray-ul doar cand opune rezistenta .... Doamneee, sunt satul de parerologii astia care se dau mari cunoscatori... stiu ei sa faca meseria noastra mai bine decat noi ... fantastic ...

Link to comment
  • Member

Ce porcarie. In alta tara era de mult scos pe geam si poate si cu gloante in cauciucuri, iar politistii felicitati de seful direct, in nici un caz anchetati pentru tampeniile de mai sus.

 

Cam asta e rezultatul atunci cand politizam toate institutiile. Fereasca Dumnezeu sa ne luam de vreun membru de partid ...

  • Upvote 2
Link to comment
  • Moderator

Există o procedură emisă de IGPR, nu îmi aduc aminte numărul, care spune clar că în cazul în care persoana oprită în trafic se încuie în mașină, după somații se poate folosi sprayul lacrimogen pentru a fi scoasă afară, inclusiv poate fi spart geamul autoturismului. Sunt sătul de parveniți din ăștia care au impresia că legea e făcută doar pentru fraieri, iar ei, fiind șmecheri, au un statut special, undeva deasupra legii. Uite că nu e așa. Soluția va fi evident de clasare, iar polițiștii ar face bine să îi facă plângere contribuabilului pentru denunțare calomnioasă și să îi ceară și ceva bani prin instanță, poate îl liniștesc.

  • Upvote 2
Link to comment
  • Active member

Inducerea in eroare a organelor judiciare Noul Cod Penal

Fapta a ramas incriminata, dar sub alta forma, nu denuntare calomnioasa.

Edited by Ben
  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.