Jump to content
POLITISTI.ro

Poliţia Transporturi


NewsBot

Recommended Posts

LA MULȚI ANI, POLIȚIA TRANSPORTURI!
 
La data de 15 octombrie 2014 sărbătorim 33 de ani de existență a Poliției Transporturi ca structură modernă a Poliției Române. Șeful Poliției Române, chestorul general de poliție Petre Tobă le-a transmis tuturor polițiștilor de la transporturi un mesaj de apreciere și felicitări.
 
Dragi colegi,
 
Structurile de poliție transporturi sunt unele dintre structurile performante ale Poliției Române.
 
Aprecierile mele sunt întărite de rezultatele pe care le-ați obținut de-a lungul timpului și care au contribuit la crearea unei Poliții Române solide, moderne, un partener de încredere la nivel național și internațional.   
 
Mulțumesc tuturor polițiștilor care și-au desfășurat sau își desfășoară în prezent activitatea în cadrul Poliției Transporturi, cu dăruire și profesionalism. Ați avut un rol important în dezvoltarea acestei structuri apreciate, și, implicit, a Poliției Române.
 
Profesia pe care ne-am ales-o trebuie onorată, în fiecare zi, cu credinţă, devotament, respect față de lege și comunitate şi, în primul rând, cu vocaţie.
 
Vă asigur de tot sprijinul meu și sunt convins că Poliția Română va obține în continuare rezultate foarte bune în prevenirea și contracararea criminalității de orice gen.
 
Dumneavoastră, familiilor și celor care vă sunt dragi, vă doresc multă sănătate şi realizarea cu succes a tot ceea ce v-aţi propus în viaţa personală şi profesională!
 
La mulți ani!
 
INSPECTOR GENERAL AL POLIȚIEI ROMÂNE
 
chestor general de poliție,
 
PETRE TOBĂ
 
Acum 33 de ani, la data de 15 octombrie 1981, structura Poliţiei Transporturi se reconfigura ca structură aparte a Poliţiei Române, prin Decretul nr.280, care privea ”unele măsuri pentru prevenirea producerii de pagube în domeniul transporturilor feroviare”.
 
,,Brigada” de la acea vreme a funcţionat pliată pe cele 8 secţii regionale de cale ferată. Odată cu remodelarea socio-administrativă de după 1990, prin Ordin al Ministrului de Interne, sunt înfiinţate Direcţiile Regionale de Poliţie Transporturi.
 
De atunci şi până astăzi, trecând prin modificări organizatorice, racordate la perioadele tranzitate, Poliţia Transporturi s-a definit ca unitate de sine stătătoare, cu atribuţii specifice celor trei servicii principale: naval, aerian şi feroviar.
 
Astăzi, pe teritoriul ţării noastre, funcţionează 8 secţii regionale de Poliţie Transporturi şi Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime, iar în plan internaţional, ne mândrim cu o cooperare mutuală în cadrul asociaţiilor profesionale poliţieneşti, constituite la nivelul statelor Uniunii Europene.
 
15 Octombrie reprezintă o dată aniversară pentru Poliţia Transporturi şi pentru poliţiştii care, prin munca lor, o onorează zi de zi. 

 

Sursă: IGPR 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.