Jump to content
POLITISTI.ro

Cine sunt SASC - UC - maşină cu girofar albastru cu această inscripţie

yo3ies

Recommended Posts

• Moderator

Nu sunt cativa, suntem toti. De ce politistii nu vor sa ia denumirile altor structuri din Statul Roman? De ce politistii nu vor sa se numeasca gardieni publici? De ce nu vor sa se numeasca gardieni de penitenciar? De ce nu vor sa se numeasca, iata, SRI-isti? Politia este o Institutie veche si de renume, indiferent de cacatul pe care il mananca unii deontologi in stanga si in dreapta, iar voi vreti sa va agatati de aceasta sintagma, Politia, tocmai pentru a rupe putin din ceea ce inseamna a fi politist si a va confunda populatia cu politistii. Si asta, dragul meu, se numeste IMPOSTURA.

• Upvote 2
  • Active member

Sa mor yo dacă nu, in ăștia vreo 10 ani de poliție (cu tot cu școala), am remarcat o chestie: exact cum a spus și Cristi, toți vor sa fie polițiști ...mulți au sărit gardul la Poliție, s-au mutat, s-au transferat pe usa din dos....s-au organizat încadrări directe ca sa se poată ajunge mai ușor polițist; de asemenea concurenta mare la școlile de poliție sau Academie.

In schimb, nu am văzut vreun polițist care s-a dus la jandarmi, la pompieri, la poliția militară....sau mai știu eu unde 

ee...și in ciuda acestor aspecte, tot cei mai blamați și oropsiți de soarta suntem 😞

Lăsați-ne frate in pace sa fim noi polițiști, aia înjurați și pe care nu ii suporta nimeni (dar la care toți apelează când au probleme) și fiți voi ceea ce v-ati pregătit sa fiți !

Edited by Roby
  • Upvote 1

Bă frate! Ce este cu atâta răutate în voi? Mariuse, las o mai ușor!

Am 20 de ani și sunt elev la SNPAP. Dacă am ales o carieră în cadrul ANP, trebuie să suport răutaţile altora adresate la statutul pe care urmează să-l am și eu?

Ce vină am eu că domnul X s-a dus și a bătut cu pumnul în masă pentru că a vrut să intre în vigoare numele de poliţia penitenciară. Mie nu-mi păsa dacă rămânea denumirea veche, cea de funcţionar cu atribuţii speciale. Nu mă deranja chiar deloc.

Am observat că sistemul penitenciar este văzut cu ochii foarte răi. De ce săriţi așa la gâtul nostru? Dacă vreţi, pot să vă dau link-uri cu o mulţime de video-uri postate pe Facebook cu viitoare poliţiste care se filmează cu uniforma și bagă manele pe fundal în timp ce fac "duckface" în oglindă, machiate de zici că-s zugrăvite și cu niște unghii false foarte lungi. Cum imobilizezi tu pe cineva cu mâinile ălea? O știţi p-aia care a leșinat la vederea sângelui și și-a lăsat colegul să se descurce singur? Mai era una care era goală, stătea pe un scaun și era îmbrăcată doar cu cămașa de poliţie care acoperea părţile intime. (am dovezi la tot ce am scris mai sus, nu inventez nimic). Pe instagram sunt diferite pagini care postează poze cu poliţiști, jandarmi, armata și cei de la SMURD (rar și cu ANP ul). De exemplu pagina: "eroiinostri_", bărbaţi pensaţi și cu lac pe unghii de zici că se duc la nuntă. Nu zic că nu sunt și oameni de bază în poliţie, jandarmi, ș.a.m.d. dar eu nu accept să-mi sufere fetele și băieţii din poliţie despre care am scris mai sus pe motivul denumirii noastre. Tata este poliţist (agent) și a avut în practică elevi care nu știau să scrie după dictare. Deci mai lăsaţi-ne în pace cu răul ăsta asupra noastră. Nu zic că cei din ANP sunt îngeri, nu am terminat încă școala dar sunt sigur că sunt și aici câţiva care nu au ce să caute.

Vreau doar să fac ceva cu viaţa mea, să am un salariu cu care să trăiesc și să nu stau pe banii părinţilor. Se pare că trebuie să mă pregătesc și pentru ochi răi.

Bine că despre poliţia militară nu spui nimic, Mariusică

Edited by Reft
On 11/28/2019 at 2:25 AM, Reft said:

Bine că despre poliţia militară nu spui nimic

Păi ce s-ar putea spune despre Poliția Militară? Există încă din anul 1990 și desfășoară activități distincte și specifice de control a cadrelor militare. Te poți documenta, iar cât despre denumire, poliție militară exista in majoritatea statelor din lume și va exista mereu, nu e nicio noutate. Pe când Poliție Penitenciară exista doar in Italia și... și cam atâta. Apropo, în Italia Poliția Penitenciară, probabil datorită statului în raport cu numele instituției, desfășoară activități de poliție: patrulare, intervenții în zonele de competență, participa la misiuni de asigurare și restabilire a O.P., nu știu dacă instrumentează și dosare penale, dar nu mai contează. Nu are nimeni nimic cu voi, dar ne-am cam săturat de plagiat și impostură, sincer.

• Member

@Reft trage aer în piept, liniștește-te un pic și șterge-ți lacrimile de prințesă că subiectul era despre altceva. Pitipoance sau nu în politie, voi nu ar trebui sa aveți aceasta denumire.

Dacă ai avea un pic de maturitate în tine, ți-ai da seama ca am avea dreptate și nu ai mai lua-o asa personal, dar la 20 de ani abia ai învățat sa te barbieresti. 

Ai ales salariul în locul statutului, îți asumi. Dar e mai greu la vârsta asta. 

Edited by Ben
  • Active member

@Reft chiar nu trebuie sa suporti nimic !

Cine a zis asta ? Dacă te referi la “cele îndurate” pe aici pe forum, e simplu ....părăsește-ne

Nu e o pierdere pt noi