Jump to content
POLITISTI.ro

Cercetaţi pentru omor


NewsBot
 Share

Recommended Posts

CERCETAŢI PENTRU OMOR

 

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R. şi procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, patru fraţi, doi bărbaţi şi două femei, au fost arestaţi preventiv, pentru un omor comis în anul 2008.

 

La  data de 8 august a.c., un bărbat s-a prezentat la sediul I.P.J. Buzău, unde a declarat poliţiştilor că, în cursul anului 2008, împreună cu fratele şi surorile sale, ar fi ucis un bărbat, iar apoi ar fi îngropat cadavrul acestuia pe un câmp din comuna Ziduri, judeţul Buzău.
 
Poliţiştii au efectuat cercetări în zona indicată şi au descoperit mai multe fragmente osoase şi obiecte de vestimentaţie, fiind dispusă o expertiză antropologică şi una genetică.
 
La  data de 26 august a.c., dosarul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul I.G.P.R., fiind începută urmărirea penală, sub aspectul săvârşirii  infracţiunii de omor.
 
În urma efectuării expertizei genetice, s-a stabilit că fragmentele osoase aparţin unui bărbat, de 38 de ani, din localitatea Petreşti, judeţul Alba, a cărui dispariţie a fost sesizată, la data de 7 martie 2013, de către membrii familiei sale. Aceştia au declarat poliţiştilor că, în cursul lunii ianuarie 2008, bărbatul ar fi părăsit locuinţa pentru rezolvarea unor probleme personale, iar ulterior nu i-ar mai fi contactat şi nu ar mai fi revenit la domiciliu.
 
În urma efectuării expertizelor de specialitate, s-a stabilit că moartea bărbatului a fost violentă, fiind constatate mai multe leziuni traumatice osoase, produse prin loviri repetate cu un corp dur.
 
Din cercetările efectuate a reieşit că, în cursul anului 2007, bărbatul ar fi început o relaţie de concubinaj cu o femeie şi cu sora acesteia, locuind la domiciliul lor din judeţul Buzău.
 
În luna martie 2008, pe fondul unor neînţelegeri şi al consumului de alcool, cele două surori şi doi fraţi ai acestora ar fi aplicat lovituri succesive şi de o intensitate deosebită victimei, care, urmare a leziunilor traumatice grave provocate, ar fi decedat, fiind, ulterior, transportat şi îngropat pe un câmp din localitatea Ziduri.
 
Cei doi bărbaţi au fost arestaţi preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. De asemenea, cei doi sunt cercetaţi şi pentru săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, fiind bănuiţi că, în cursul anului 2007, ar fi lipsit de libertate şi agresat un alt bărbat, întrucât acesta ar fi avut un conflict cu una din surorile lor, cu care avea o relaţie de concubinaj.
 
Totodată, cele două femei au fost arestate preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.
 
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care au fost comise faptele.

 

Sursă: IGPR 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.