Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Accident intersectie semaforizata

laurt92

Question

Buna ziua. Sunt victima unui accident, s-a intamplat dupa urmatoarele:

1. Intersectie semaforizata 3 benzi. 2 de inainte, 1 NUMAI pt stanga! ( pe cea care ma aflam ) 

2. Verde la semafor

3. Trecere de pietoni cu semafor si pt ei, care strabate tot bulevardul si cele 3 benzi implicite, deci linie continua.

Eu, cu semnalul pus la stanga, aflandu-ma pe banda SPECIAL STANGA si FIIND ULTIMA BANDA, uitandu-ma in oglinzi, initializez manevra de mers la stanga, restul din fata/stanga/dreapta avand ROSU. Nici nu apuc sa intorc bine de volan la stanga, cand ma loveste un autoturism in partea stanga fata ( pagube aripa, far, bara, roata ) incalcand mai mult ca sigur marcajul liniei duble continua inainte de intersectie, specificand ca , credea ca eu o iau inainte ( ceea ce era imposibil ) deoarece era banda destinata la stanga, si in fata ereau ceilalti participanti la trafic stand la semafor. 

INTREBAREA MEA ESTE: Este clar vinovat?!  Multumesc 

6 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Cum trebuie sa procedez? Din ce am gasit, am gasit accidente similare, in cazul depasirii. In cazul meu in intersectie semaforizata, ce cauta sa faca prin stanga mea, fiind banda special destinata la stanga, are voie? Cand m-am uitat in oglinzi era in spatele meu, are voie sa incalce linia continua, fiind pe contrasens, el accelerand si vrand sa o ia prin stanga mea? El spunand ca EU vroiam sa o iau inainte, eu avand semnalul pus.

Nu gasesc butonul de edit, respectivul asumandu-si VINA ! Nu neaga, facand amiabila, si urmand sa mergem la constatator, sunt sanse sa NU ma despagubeasca, chiar daca vina si-o asuma ?

• 0
  • Moderator

Nu avem cum să ne pronunţăm aici, doar după relatarea unui singur conducător auto din cei implicaţi. Relatarea ta poate conţine elemente mai puţin adevărate sau poate lipsesc aspecte care pot schimba total datele problemei. E normal şi firesc ca această relatare să fie subiectivă.

Doar aşa, ca o simplă apreciere faţă de cele consemnate în prima postare, există cu siguranţă vinovăţie în partea conducătorului auto ce a efectuat virajul la stânga pentru neasigurare la schimbarea direcţiei de deplasare. La fel de posibilă este şi o culpă comună dacă există indicii clare că celălalt conducător auto a încălcat o normă rutieră.

• 0

Ok, si in cazul prezentat de mine,  prin articolul de mai jos, cu ce reiese culpa comuna, unde este clara legea de mai jos?   Cum are voie sa taie linia continua inainte de trecerea de pietoni, si sa incerce sa imi taie fata? 

Ce parere aveti, cum pot solutiona in caz ca asiguratorul NU ma despagubeste?! 

Art. 149. - (1) Depasirea vehiculelor se face numai pe partea stânga, în sensul de mers, cu exceptia celor ai caror conducatori au semnalizat si s-au încadrat corespunzator schimbarii directiei de deplasare spre stânga si a tramvaielor, care se depasesc pe partea dreapta.

• 0
  • Moderator

Fără o schiţă (eventual un print screen de pe google maps) a intersecţiei, să putem vedea semnalizarea rutieră din zonă (marcajele, indicatoarele etc.) nu avem cum să-ţi oferim un răspuns concret.

Dacă ţii neapărat, putem să ne dăm cu părerea, dar asta nu cred că te ajută prea mult.

Înainte să virezi la stânga sau la dreapta, ori de a trece pe o altă bandă de circulaţie, trebuie să te asiguri că lângă tine nu circulă în acel moment alţi participanţi la trafic.

Art.54. - (1) Conducătorul de vehicul care execută o manevră de schimbare a direcţiei de mers, de ieşire dintr-un rând de vehicule staţionate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o altă bandă de circulaţie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmează să efectueze o întoarcere ori să meargă cu spatele este obligat să semnalizeze din timp şi să se asigure că o poate face fără să perturbe circulaţia sau să pună în pericol siguranţa celorlalţi participanţi la trafic.

• 0

post-15323-0-34088700-1413116153_thumb.p Nu am momentan un print  screen al intersectiei, dar sper sa intelegeti, toti ceilalti participanti la trafic ( stanga, drepta, fata) aveau ROSU. Din moment ce, eu intru in intersectie pe VERDE, SEMNALIZEZ, MA ASIGUR ( el fiind in spatele meu) INITIEZ MANEVRA DE STANGA, si DEODATA INTRA IN MINE DE PE CONTRASENS! Unde se mai aplica legea de mai sus, neavand voie sa ma depaseasca prin stanga, cand eu am initiat deja procedura de a face la stanga! Multumesc 

Edited by laurt92