Jump to content
POLITISTI.ro

Politist gasit impuscat in cap

Madalin

Recommended Posts

Suparari numai de el stiute l-au impins pe marginea prapastiei pe un politist din Galati. El a incercat sa-si ia viata joi seara, la scurt timp dupa ce s-a intors din misiune. Colegii din trupele speciale de interventie l-au gasit in stare grava, chiar in masina politiei.

Barbatul, in varsta de 42 de ani, este acum la spital, iar medicii incerca sa-i salveze viata.

Incidentul s-a produs in parcarea Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Galati. Agentul se intorsese din misiune, impreuna cu membrii echipei de pirotehnisti pe care o coordona. Colegii lui au coborat din duba politiei, iar el a ramas sa completeze foaia de parcurs, ca de obicei. Cateva minute mai tarziu, s-a auzit o impuscatura, iar ceilalti politisti l-au gasit agonizand in masina, cu pistolul intr-o mana si cu telefonul mobil in cealalta.

Nimeni nu stie de ce a incercat sa-si ia viata. Tot ce stiu colegii este ca in ultima perioada sotia acestuia sufera de probleme grave de sanatate . Agentul lucreaza de 10 ani in cadrul serviciului pirotehnic si a trecut cu brio toate testele psihologice.

Ce parere aveti despre testul psihologic actual , sa fie prea usor de trecut sau aceste scenarii sunt foarte greu de prevenit?

Edited by Madalin

In primul rand nu am inteles care este starea de sanatate a colegului. Daca nu a decedat eu sper sa isi revina si sa fie bine.

Care teste psihologice? Sunt curios pentru ca nici macar nu imi mai aduc aminte de vreunul. Sau...parca acum trei ani... ceva ceva... intr-o sala de mese, cam 100 de insi... Hmm. Dar sa fiu serios, nu cred ca asta ar fi principala problema. Ar trebui facute mai des aceste teste, multe ar trebui facute mai des si mai bine in politia asta. Dar ata ete. Pacat ca se intampla astfel de evenimente insa nu consider ca sunt strict legate de aceste "testari". Parerea mea...

Edited by Tyropol2000

Exact Arcan are dreptate cu testul. Am inteles ca este de la grupa pirotehnica. Imi pare rau pentru el. Numai Cel de sus stie ce o fi fost in capul lui. O seara faina.

Glonțul a intrat a intrat pe o parte a capului și a ieșit pe cealaltă, șansele de supraviețuire... păcat de ceea ce s-a întâmplat :( .

Eu vad testul psihologic ca pe o modalitate de a vedea ratioinamentul celui testat in diverse imprejurari. In toate aceste teste psihologice sunt si intrebari de genul : " cum ai reactiona daca ai afla ca sotia ta este pe moarte?'; " cum ai reactiona daca copilul tau s-ar sinucide?" ; "cum ai reactiona daca ar trebui sa dezamorsezi o bomba, de tine ar depinde viata a catorva sute de persoane, iar in acel moment ai fii anuntat ca familia ta a decedat intr-un accident?" ; cum ai reactiona daca ai stii ca propriul tau copil a ucis sau a furat, sau a violat si doar tu ai stii lucrul acesta? ai ascunde sau ti-ai face datoria?"

Eu nu vad relevanta rezultatului testului psihologic privind acel politist. Si el este om inainte de a fi politist. Sunt imprejurari in viata, imprejurari dramatice, ce se pot intampla oricui om si pot avea un impact dezastruos asupra lui, schimbandu-i intreaga existenta in cateva secunde.

Testul psihologic nu este un tratament ce este aplicat pentru imunizare in fata dezastrelor vietii. Un politist poate sa faca acel teste acum, il trece cu brio, daca in minutul urmator afla o veste tragica legata de familia lui, impactul asupra constientului sau este dezastruos, si nu mai exista, pe moment, rationament.

Ce vreau sa spun este ca imprejurarile triste din viata pot schimba o persoana in cateva secunde, ii pot schimba caracterul, comportamentul, intreaga viata, nu conteaza ca este poltist, doctor, ambasador, etc.Si politistul este om, si in viata acestui om exista neprevazutul, iar neprevazutul nu tine cont de testarea psihologica de 7 ore facuta acum o zi, o saptamana , o luna

Iti pot garanta ca psihologia e mult mai complicata de atat, iar testele la fel. Le-am dat pe cele mai ale naiba, iar majoritatea nici nu stii ce urmaresc sa afle de fapt, atunci cand le ai in fata.

In mod normal, un om cu toti biscuitii pe raft nu-si pierde instinctul de conservare, de-aia sinuciderea indica o problema grava in fundal.

• Upvote 1

• Membru

Care teste psihologice? Sunt curios pentru ca nici macar nu imi mai aduc aminte de vreunul. Sau...parca acum trei ani... ceva ceva... intr-o sala de mese, cam 100 de insi... Hmm.

Acum patru ani a fost acel test psihologic, am fost 200 in acea sala de mese, 200/ serie, rezultatele?!?1? :hmmmt: era pe vremea lui "cat o-si fi eu comandant" iar omul negru nu era decat seful meu. :P

As vrea ca acele teste sa se dea pe reale, cine pica, sa se duca, sa nu se tina cont de functii, persoana, etc...

Structurile de interventie dau anual test psihologic, asa ar trebuii si cu unii sefi de se vad D-zeu pe pamant!

Indiferent cat de greu ar fi viata, seviciul, ce probleme as avea, acest gest nu l-as face niciodata! Nu e o solutia asta, trebuie sa traim si sa luptam!

Edited by eti79ety

pe la noi se dau anual aceste teste, insa parerea mea este ca doar de forma. avem un ofiter care tot pica, daca nu ma insel in 2 ani consecutiv. oricum nu cred ca asta reflecta in totalitate ceea ce esti tu ca om. el pare un om destul de echilibrat. in primul rand aceste teste trebuiesc date cu maxima exigenta la admitere. cat despre colegul care s-a impuscat nici nu stiu ce sa zic. nu am fost niciodata de acord cu astfel de gesturi, consider ca orice problema cat de grava ar fi are o rezolvare, dar poate cum ziceati voi e om mai intai de toate... pacat ca a ales sa faca asta

Am aflat ca cu cateva minute ...ar fi vorbit cu sotia sa si i-ar fi spus : ,,ai sa vezi ce ce o sa se intample si ai sa ma tii minte toata viata" .....

Se pare ca totul ar fi plecat de la o neintelegere cu sotia..Pacat.

Poliţistul DPIR din Galaţi s-a împuşcat în cap din cauza soţiei. Starea de sănătate este foarte gravă, medicii se tem să nu-l piardă. Sursa : Adevarul.ro , Sâmbătă 19 mar 2011

Bărbatul se zbate acum între viaţă şi moarte, intubat mecanic, pe un pat de spital. Medicii spun că operaţia pe care au efectuat-o a fost una disperată şi extrem de complicată. Glonţul a distrus capul poliţistului.Problemele medicale de tip neurlogic ale soţiei, dar şi altele de ordin familial au condus către tragedia de joi seara când un poliţist DPIR Galaţi s-a împuşcat în cap în timpul serviciului. Acum, atât el cât şi soţia sa se zbat pentru o viaţă normală.

Nicu Tănase, în vârstă de 42 de ani, agent şef în cadrul Detaşamentului Poliţiei de Intervenţie Rapidă a încercat să se sinucidă joi seara, chiar în curtea sediului DPIR. Bărbatul s-a întors din misiune, împreună cu ceilalţi colegi, a parcat maşina, a completat foaia de parcurs şi a scos pistolul din teacă pentru ultima dată.

Cariera de 10 ani din cadrul grupei pirotehnice Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase a fost încheiată chiar de arma pe care o avea mereu asupra sa. Într-o fracţiune de secundă a apăsat pe trăgaci şi glonţul i-a spulberat capul. A fost găsit după câteva minute de unul dintre colegi, într-o baltă de sânge, întins pe bancheta maşinii. Într-o mână avea telefonul mobil şi în cealaltă arma de foc.

Şocaţi, colegii au chemat SMURD-ul care a ajuns în câteva minute la locul incidentului. I-au acordat primul ajutor, l-au stabilizat şi l-au transportat în mare viteză la spital. Aici a început marea bătălie contra cronometru pentru salvarea vieţii poliţistului.

Patru ore sub bisturiu

Medici, asistente, infirmiere şi brancardieri, toţi s-au imobilizat mai mult decât exemplar şi în mai puţin de 15 minute poliţistul era băgat în sala de operaţie. Operaţia a durat mai mult de patru ore şi a reprezentat un succes pentru medici. Fizicul impunător şi buna pregătire din punct de vedere sportiv i-au ajutat pe medici să-i salveze viaţa.

„Pacientul a ajuns în stare foarte gravă. Operaţia de acest tip nu este grea şi complicată ci una disperată. Timpul scurs de la accident până la operaţie trebuie să fie unul mic. În 15 minute avea bisturiul pe creier. Asta datorită medicilor SMURD şi restul personalului. Avea bucăţi de os în cap, avea totul sfărmat. Faptul că este robust şi are o pregătire fizică foarte bună a fost de mare folos”, spune dr. Corneliu Marinescu, medicul neurochirurg care l-a operat pe poliţistul împuşcat. În ceea ce priveşte operaţia chirurgicală, medicii s-au chinuit să creeze un spaţiu suplimentar pentru creierul umflat din cauza împuşcăturii şi să îndepărteze bucăţile de os care s-au împrăştiat în cavitatea craniană. În astfel de situaţii dimensiunile creierului cresc şi pur şi simplu nu mi încape în cap.

Blestemul bolilor

Adevăratele motive pentru care s-a ajuns în această situaţie sunt reprezentate de problemele de sănătate de care suferă soţia. Aceasta a trecut recent printr-o operaţie grea de anevrism cerebral iar recuperarea este dificilă. Toate aceste tulburări neurologice ale femeii l-au determinat pe poliţist să-şi dorească moartea.

„Starea clinică a poliţistului care a încercat să se sinucidă este staţionară. Asistăm la o dramă îngrozitoare. Soţia este operată de anevrism cerebral şi are numeroase tulburări de comportament. Vasele ei de sânge din creier au suferit modificări”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă.

Poliţistul Nicu Tănase, de 42 de ani, lucra de 10 ani la DPIR, în cadrul grupei pirotehnice Arme, Exploziv şi Substanţe Periculoase, iar testările psihilogice au arătat că acesta este apt de muncă.

„Cercetările sunt continuate sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi pentru stabilirea tuturor circumstanţelor în care s-a produs evenimentul. În ultimii ani a fost apreciat cu calificativul de foarte bun”, spune Cristina Tatulici, purtător de cuvânt al IPJ Galaţi.

Trist. Foarte trist ce s-a intamplat cu colegul de la Arme. Atat de trist incat e greu si sa comentezi un asa subiect.

O sa-mi permit insa sa comentez partea cu testele psihologice. O colega spunea mai sus:

Eu vad testul psihologic ca pe o modalitate de a vedea ratioinamentul celui testat in diverse imprejurari. In toate aceste teste psihologice sunt si intrebari de genul : " cum ai reactiona daca ai afla ca sotia ta este pe moarte?'; " cum ai reactiona daca copilul tau s-ar sinucide?" ; "cum ai reactiona daca ar trebui sa dezamorsezi o bomba, de tine ar depinde viata a catorva sute de persoane, iar in acel moment ai fii anuntat ca familia ta a decedat intr-un accident?" ; cum ai reactiona daca ai stii ca propriul tau copil a ucis sau a furat, sau a violat si doar tu ai stii lucrul acesta? ai ascunde sau ti-ai face datoria?"

Eu nu vad relevanta rezultatului testului psihologic privind acel politist. Si el este om inainte de a fi politist. Sunt imprejurari in viata, imprejurari dramatice, ce se pot intampla oricui om si pot avea un impact dezastruos asupra lui, schimbandu-i intreaga existenta in cateva secunde.

Testul psihologic nu este un tratament ce este aplicat pentru imunizare in fata dezastrelor vietii. Un politist poate sa faca acel teste acum, il trece cu brio, daca in minutul urmator afla o veste tragica legata de familia lui, impactul asupra constientului sau este dezastruos, si nu mai exista, pe moment, rationament.

Ce vreau sa spun este ca imprejurarile triste din viata pot schimba o persoana in cateva secunde, ii pot schimba caracterul, comportamentul, intreaga viata, nu conteaza ca este poltist, doctor, ambasador, etc.Si politistul este om, si in viata acestui om exista neprevazutul, iar neprevazutul nu tine cont de testarea psihologica de 7 ore facuta acum o zi, o saptamana , o luna

perfect adevatat ce zice, dar cred ca mai e un adevar care trebuie amintit.

Eu cred ca MAI nu isi permite un bun psiholog la fiecare inspectorat. Consider ca meseria de psiholog e mult mai complicata chiar ca cea de medic. Un adevarat psiholog nu e o doamna sau un domn care a terminat facultarea de psihologie si apoi si-a luat atestat de libera practica in domeniul Ordine si siguranta publica. Ca sa te poti numi un bun psiholog ai nevoie si de foarte multe ore (de ordinul sutelor) de cursuri de formare/specializare, care sunt si foarte costisitoare. Ori un psiholog care a investit in el, (sa zicem un minim 3000 de E pt cursurile amintite mai sus,) si are aceste capacitati profesionale sigur nu se va multumi cu un salariu de .... maxim 800 E.

E parerea mea si sper sa nu fi starnit antipatia celor de la Centru Psihologic al MAI.

Poliţistul DPIR din Galaţi s-a împuşcat în cap din cauza soţiei

Titlu tipic pentru Adevarul. Nu vreau sa comentez mai mult. -_-

@Snyperbullet: Asa o sa facem.

Ani de zile am lucrat cu el. Iar in ceea ce priveste discutia cu sotia sa cum ca i-ar fi spus : ,,ai sa vezi ce ce o sa se intample si ai sa ma tii minte toata viata" ..... este NEADEVARAT. Discutia cu sotia sa a fost cu totul alta, ultimele lui cuvinte au fost cu totul altele dar nu avem dreptul de a judeca pe nimeni.. Rugamintea mea este ca noi, ca si colegi, sa ne oprim cu supozitiile si sa incercam sa-i fim alaturi in cu totul alt mod. Sa ne rugam pentru el, este tot ceea ce putm face. Este o situatie groaznica, oribila si de neimaginat. Colegul nostru avea un caracter extrem de puternic, era un om corect si sincer, ceea ce l-a impins catre acest gest stie numai el. Ma simt indignat de mare parte din afirmatiile celor din presa, de supozitii si nascociri fara sens, dar asta este. Daca vreti sa-i fiti alaturi, atat colegii care l-au cunoscut cat si cei ce doar au auzit acum despre el, mergeti la o biserica, aprindeti o lumanare la vii s rugati-va pentru sanatatea sa. Va multumesc pentru timpul petrecut citind aceste randuri, va multumesc tuturor celor ce sunteti alaturi cu gandul de el si implicit de noi. In perioada urmatoare, promit sa postez pe site si alte vesti despre colegul nostru, daca vrea Dumnezeu, speram vesti bune.

neapărat să ne dai semne despre starea de sănătate a colegului nostru. consider ca, dacă se consideră necesar, să facem mai mult decât să ne rugăm pentru el.

toate cele bune.

Cu durere in suflet va aduc la cunostinta faptul ca in data de 20.03.2011 in jurul orelor 04:00, colegul nostru a incetat din viata :(. Daca se doreste, orice ajutor material este bine venit. Ma puteti contacta oricand la numarul de telefon 0740789670. Va asigur ca orice ajutor va ajunge la mama colegului nostru care se va ocupa de cele necesare inmormantarii si a celor necesare in astfel de situatii.

Edited by Snyperbullet