Jump to content
POLITISTI.ro

Dotarea poliţiştilor de investigare a fraudelor


NewsBot

Recommended Posts

Proiect pentru dotarea poliţiştilor de investigare a fraudelor

 

Poliţiştii de investigare a fraudelor români vor fi înzestrați cu mijloace de transport şi echipamente tehnice noi, în cadrul unui proiect cu finanțare europeană derulat de Inspectoratul General al Poliției Române.
 

La data de 9 octombrie 2014, în București, a avut loc conferința de lansare a proiectului „Combaterea criminalităţii economice transfrontaliere la viitoarea frontieră Schengen”.
 
Proiectul a fost depus şi a obţinut finanţare în cadrul Programului RO 21 - „Cooperarea în spaţiul Schengen şi combaterea criminalităţii organizate şi a infracţiunilor transfrontaliere, inclusiv a traficului şi a grupurilor infracţionale itinerante”, finanţat din Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014.
 
Contractul cu privire la acordarea finanţării nerambursabile pentru proiect a fost semnat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, în calitate de Promotor de Program, și Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Operator de Program.
 
Parteneri în cadrul proiectului sunt Europol, Inspectoratul General al Poliţiei din Republica Moldova, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Generală a Vămilor.
 
Durata proiectului este de 18 luni, iar valoarea totală eligibilă maximă a contractului de finanţare este de 800.000 de euro, 680.000 de euro finanţare şi 120.000 de euro cofinanţare.
 
Obiectivul proiectului constă în îmbunătăţirea capacităţii operaţionale a autorităţilor de aplicare a legii de a preveni şi de a combate infracţiunile economice la viitoarea frontieră Schengen.
 
Beneficiarii sunt Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul I.G.P.R. şi serviciile de investigare a fraudelor de la inspectoratele de poliţie judeţene din Satu Mare, Maramureș, Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui, Galați şi Tulcea.
 
Pentru dotarea poliţiştilor de investigare a fraudelor, vor fi achiziţionate vehicule, echipamente de vedere pentru noapte, echipamente de supraveghere pe timp de zi, aparatură foto şi video, laptopuri, scannere, module GPS şi o ambarcaţiune.
 
De asemenea, o delegaţie de poliţişti români specializaţi în investigarea fraudelor se va deplasa în Republica Moldova, pentru o vizită de studiu. Vor fi dezbătute procedurile de lucru cele mai eficiente pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor economice.
 
Totodată, în cadrul proiectului, vor fi organizate şase seminarii de schimb de bune practici și pregătire la care vor participa, alături de poliţiştii români, poliţişti de la Europol şi din Republica Moldova, precum și polițiști de frontieră și specialiști de la Direcția Generală a Vămilor.
 
Sursa: IGPR
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.