Jump to content
POLITISTI.ro

Dovada de circulatie pt talon retinut, avizata de rar, expirata.


frozzz3n

Recommended Posts

Buna ziua, 

 Problema mea este urmatoarea: fratele meu a fost oprit in trafic de catre politie, i-a fost retinut talonul pentru ca avea faruri xenon neomologate, el nu stia asta, in fine nu asta conteaza, si i-au dat o dovada de circulatie de 15 zile ca sa isi rezolve problema. Ulterior am schimbat farurile, am fost la RAR, mi-a pus parafa pe spatele dovezii, iar acum trebuie doar sa ma duc la politie sa imi ridic talonul. Problema este ca masina nu e inmatriculata pe numele meu, stiu ca trebuie sa faca proprietarul masinii o procura sau imputernicire ca sa pot sa ridic eu talonul. proprietarul masinii e mai ocupat si nu prea are timp sa umble cu mine, ceea ce a dus la intarziere si ulterior expirarea dovezii de circulatie. Iar intrebarea mea este: se poate circula pe drumurile publice in conditiile in care dovada de circulatie este expirata dar avizata de RAR? Daca da, cat timp? 

Link to comment
  • Moderator

Nu poţi circula cu maşina având dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare cu valabilitatea expirată. Rişti să primeşti încă o sancţiune contravenţională şi să-ţi fie reţinute plăcuţele cu numerele de înmatriculare.

Rezolvă problema cu proprietarul şi recuperează certificatul de înmatriculare.

Link to comment

Multumesc pentru raspuns. In cazul asta mai am o intrebare, daca vreau sa prelungesc dreptul de a circula pe drumurile publice unde ar trebui sa ma duc? Mi-ar trebui un motiv "in acte" pentru a prelungi dreptul de circulatie?

Link to comment

Zic asta pt ca pe verso e o rubrica in care se specifica data de incepere a prelungirii si data de terminare a prelungirii dovezii inlocuitoare a certificatului de inmatriculare si numele celui ce a facut aceasta prelungire. Tin sa precizez ca e prima oara cand trec printr-un demers al redobandirii certificatului de inmatriculare si nu sunt prea informat, de aceea pun multe intrebari pt ca vreau sa fiu informat :D

Link to comment

daca ai dovada expirata risti sanctiune contraventionala si 4 puncte penalizare dar ,,NU SE RETIN PLACUTELE CU NR. INMATRICULARE,,.

pentru ridicarea certificatului de inmatriculare trebuie sa mergi impreuna cu proprietarul masinii la politie .

dovada nu se prelungeste in acest caz.

Edited by soimica
  • Upvote 2
Link to comment

Acea rubrică de pe spatele dovezii este destinată permisului de conducere nicidecum certificatului de înmatriculare. Și da, nu se rețin plăcuțele cu numărul de înmatriculare pentru asta.

Convinge-l pe proprietar să meargă cu tine la poliție pentru a-ți ridica certificatul și... Când mai aduci modificări mașinii, oricare ar fi ele, informează-te mai întâi.

  • Upvote 1
Link to comment

Dar mai am o intrebare, de ridicat talonul trebuie sa ma duc la D.R.P.C.I.V in Pipera? Sau la Politia Rutiera a Bucurestiului, care am auzit ca e pe strada 11 iunie? Tin sa precizez ca proprietarul e din Bucuresti si tot in Bucuresti a fost savarsita fapta.  

Link to comment
  • Moderator

Art. 202. – (1) Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare, precum şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se restituie de către serviciul poliţiei rutiere care le are în păstrare, proprietarului sau utilizatorului vehiculului, la prezentarea de către acesta a dovezii încetării motivelor pentru care s-a dispus măsura tehnico-administrativă.

Link to comment

bun, si urmatoarea mea intrebare este: ce adresa are serviciul politiei rutiere din Bucuresti, la ce adresa ar trebui sa ma prezint sa imi ridic talonul, proprietarul talonului avand domiciliul in sectorul 4. Eu nu sunt din Bucuresti si nu stiu decat de IPJ ILFOV care este in Pipera. Si ma gadeam ca tot acolo trebuie sa ajung. 

Link to comment
  • Moderator

Din ce îmi amintesc Brigada Rutieră Bucureşti se află pe strada Logofătul Udrişte nr. 9-15,  sector 3, Bucureşti.

Link to comment

Nu conteaza unde este savarsita fapta. C.I. se ridica de la serviciul politiei rutiere din localitatea unde este auto inmatriculat. In cazul tau Brigada Rutiera.

La fel si permisul retinut care se ridica de la serviciul rutier care l-a emis.

De la D.R.P.C.I.V. se ridica numai C.I. sau P.C. obtinute pentru prima data sau cele preschimbate. Cele retinute de politie numai de la serviciile rutiere care sunt separate de serviciile de inmatriculari.

Tot acolo a si ramas. Str. Logofat Udriste 9-15 cladirea noua. Brigada Rutiera se afla aproape de intersectia strazilor Logofat Udriste, Matei Bsarab si Bld. Mircea Voda.

Aproape de Piata Unirii in directia inversa strazii 11 Iunie.

Ia legatura cu propritarul pentru ca el cu siguranta stie unde este aceasta.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.