Jump to content
POLITISTI.ro

Ce trebuie facut impotriva coruptiei?


patriotul

Recommended Posts

ce masuri credeti ca trebuie luate pentru exterminarea coruptiei? inasprirea sanctiunilor sau marirea salariilor?

http://observator.a1.ro/social/Politisti-filmati-in-timp-ce-luau-spaga_32870.html

Eu am vorbit cu mai multe persoane care aveau si functii de control in privinta spagii, iar majoritatea au citit cartea unui filozof care spunea ca spaga iau doar oamenii care s-au obisnuit cu ea, iar acum nu se mai pot lasa indiferent de averea fabuloasa pe care ar aveao, cica ar fi un fel de boala de care nu te poti vindeca. Eu tind sa-l contrazic pe acel filozof si pe toti cei care-i dau dreptate fiindca daca veti urmari cei mai multi politisti arestati din vami sunt politisti tineri care nu au o casa, masina...etc, sau siguranta zilei de maine.

Sunt foarte multi politisti arestati care au facut liceul de politie dupa care academia de politie, iar acum dupa un an sau doi de munca, au ajuns sa fie arestati. Atunci stau si ma intreb cum de s-au putut obisnuii acesti tineri cu spaga daca numai ce au inceput sa lucreze?

Nu este de vina oare sistemul sau mediul asta de trai din tara asta care nu iti asigura protectie sociala? Cum sa nu ia spaga acei tineri cand isi vad colegii lor la 30-35 de ani necasatoriti, fara casa si vai de mama lor...ce viata mai este asta cand dupa ce ai un salar mizer si iei bani din banca ca sa iti mobilezi apartamentul in care stai cu chirie, ajungi sa afli ca ti-a fost taiat din salar 37% fiindca imbuibatii de la putere nu mai au bani pentru asi platii datoriile din campania electorala.

Parerea mea este ca trbuie aplicate niste legi puternice care sa fie de partea politistului si a dreptatii...fiindca daca tot nu ai bani macar sa ai satisfactia ca ai scapat societatea de un nenorocit ( in ziua de azi nu ai nici bani, nici satisfactie). Sau daca se continua tot cu legiile astea macar asigura politistului protectia sociala minima, nu trebuie politistul sa fie transformat intr-un boschetar, parlamentarii trebuie sa se gandeasca ca politistul in fiecare zi isi risca viata cu tot felul de infractori, iar pentru asta merita macar faptul de asi permite macar un concediu, pentru asi traii macar viata, daca tot nu se poate sa-si intemeieze o familie.

VOI CE PARERE AVETI? TREBUIE INASPRITE PEDEPSELE SAU PROTECTIE SOCIALA?

Edited by patriotul
Link to comment

Ce trebuie facut?

Schimbata conducerea unitatilor MAI, primele 3 esaloane (pensionati, coborati la munca de executie, etc) si adusi ofiteri in acele functii capabili (si confirmati ca fiind asa) aflati la baza sistemului.

Aplicata metoda germana de stimulare si pastrare in sistem a politistului. Atat. E simplu, nu?

Link to comment

In primul rand trebuie marite salariile ,patriotul.

Trebuie schimbati sefii si redusa pana aproape de zero influenta politicului.

Daca decat o sa dam cu biciul nu vom rezolva nimic.

Link to comment

Si eu cred ca ar trebui marite salariile.

Daca oamenii ar avea salarii decente care sa le acopere toate necesitatile materiale fara niciun fel de probleme, cred ca nu ar mai fi tentati sa accepte mita.

Link to comment

Marirea salariului,schimbarea legislatiei si dotarea politistului cu tot ce are nevoie, dupa aceea cine nu munceste sa li se aplice sanctiuni drastice.Sa vezi atunci cum se separa singur "graul de neghina" si in politie vor ramane doar cei care intradevar si-au dorit sa faca aceasta meserie, garantez eu ca cei care vor ramane in politie vor fi dedicati trup si suflet acestei meserii.

Edited by rustic
  • Upvote 1
Link to comment

In afara faptului ca toata lumea doreste sa fie marite salariile ceea ce mi se pare normal, sa fie schimbati multi bolsevici si trimisi acasa, sa se diminueze numarul contabililor (ma refer aici ca daca noi prindem un hot, mai sunt inca 10 care il contabilizeaza). Asta nu se va intampla pentru ca structurile anticoruptie sunt relativ tinere si au fost dotate cu aparaturi la care multi nici nu viseaza si sunt platiti cu sume uriase iar ei nu o sa mai aiba cu ce sa-si justifice activitatea.

Link to comment

Termenul "exterminarea coruptiei" mi se pare şi este ireal. Niciodată corupţia nu va fi exterminată pe întrega noastră planetă atât timp cât vor exista: interese, concurenţe, corupători şi corupţi s.a.m.d., . Este adevărat că una din multiplele cauze este şi proasta sau injusta remunerare, dar este doar una. Poţi să-i faci salariul celui care este predispus sau obişnuit să ia cât să nu poată cheltui într-o viaţă, tot va lua!. Avem exemple proaspete în mass-media chiar săptămâna asta de poliţişti prinşi în flagrant că au luat, din păcate. Din cunoştinţele pe care le am nu există ţară în lumea asta care să nu fi descoperit şi pedepsit cazuri de corupţie la diferite nivele şi instituţii. Cine se riscă o face cu intenţie şi eu îi doresc:" la puscărie"!. Cine nu se riscă şi nu ia poate trăieşte mai sărăcăcios, dar doarme liniştit noaptea. Este o părere!. Să auzim de bine!

  • Upvote 1
Link to comment

Vamesul care veneain tura ide serviciu cu avionul de la Bucuresti la Timisoara iar de la aeroport cu X5-ul nu cred ca lua spaga pentru ca nu avea bani, sau pentru ca era nesigur pe ziua de maine...

Parerea mea...

Link to comment
  • Member

Nu cred că vom scăpa vreodată de corupţie. Aşa e natura omului, dar fenomenul se poate limita prin educaţie, prin o selecţie corectă şi sănătoasă când se fac angajări în instituţiile de stat. Păi aveam colegi în şcoala militară care-şi făceau planuri pentru când aveau să termine şcoala şi să lucreze: " Într-un an îmi cumpăr Merţan... peste un an îmi fac casă...".

Link to comment

Salariul mic nu e un motiv pentru a comite acte de coruptie.Daca un politist este corupt atunci care e diferenta intre el si un infractor? Unde e demnitatea acelui politist care ia spaga?

Parerea mea e ca pentru a combate coruptia trebuie adusi judecatori si procurori intangibili, care sa taie in carne vie si sa nu faca abateri de la lege.Si ar trebui construite multe mutle puscarii.

Link to comment
  • Marius changed the title to Ce trebuie facut impotriva coruptiei?

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.