Jump to content
POLITISTI.ro

Fondul Proprietatea scos la vanzare


patriotul

Recommended Posts

In 20 de ani, autorităţile române au promis privatizări peste privatizări la bursă. Însă, doar două IPO-uri de marcă au avut loc în ultimele două decenii: Transgaz în 2007 şi Transelectrica în 2006. Acum, lucrurile par să se schimbe, după cum o spun chiar şi experţii International Financing Review, instituţie care oferă consultanţă în domeniul financiar.

Catalizatorul a fost listarea Fondului Proprietatea, o declaraţie de intenţie pentru privatizări în anii care vin, în opinia analiştilor străini. Şi cum statul român are nevoie masivă de bani vrea să mai vândă deja din deţinerile sale. Pentru 2011, a planificat listarea unui pachet din Petrom, evaluat la 600 de milioane de euro, dar şi vânzarea unor pachete mai puţin valoroase la Transelectrica şi Transgaz. Pentru anul viitor, statul ţinteşte privatizarea Romgaz, companie în valoare de 2 miliarde de euro, după estimările BCR.

Banii obţinutţi vor ajuta la coborârea deficitului bugetar. Sub bagheta FMI, acesta ar să ajungă la cel mult 3% din PIB anul viitor. În plus, România are o nevoie masivă de investiţii în infrastructură. Mai ales în condiţiile în care domeniul energetic trebuie să atingă standardele Bruxelles-ului. Greii finanţelor au simţit mirosul banilor.

Potrivit International Financing Review, JPMorgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Citigroup, UBS şi Nomura sunt doar câteva dintre instituţiile financiare care s-au arătat interesate de intermedierea privatizărilor statului român.

sursa My link

tot romanul se bucura ca se vor construii autostrazi din banii luati din privatizari? dar sa nu uitati ca autostrazile daca se vor face, vor fi de cea mai proasta calitate, iar in 3 ani nu vom mai avea nici firme profitabile si nici autostrazi...exemplu clar este autostrada timisoara-arad unde cei din PDL fac un kakat de autostrada, un km la campie costa 10 milioane de euro, podurile sunt facute de catre o firma spaniola care are in dotare doar 2 generatoare de curent si 30 de maramureseni, restul utilajelor se inchireaza cu 10.000 ron bucata/zi de la firma lui Cocos sau a altor simpatizanti P.D.L....vreau sa va mai anunt ca autostrada nu a fost data in folosinta si deja au aparut fisuri la poduri

asa ca haideti sa nu vindem ce este profitabil in tara, ci sa le dam doar pamant ieftin si legi astfel incat sa DESCHIDA STRAINII ALTE COMPANII PROFITABILE...NU PUTEM VINDE FIRMELE PROFITABILE FIINDCA AVEM NEVOIE DE O MINIMA GARANTIE,

Voi ce parere aveti? credeti ca trebuie vandut fondul proprietatea la fel cum au facut si cu BCR pe 3 miliarde cand el valora 6 , iar acum BCR Romania face cel mai mare profit din Europa dar din pacate toti banii sunt scosi din tara de catre Austrieci

Link to comment

TOT ceea ce ”a realizat” clasa politică postedecembristă sunt numai deciziile unor zevzeci ce au adus acest popor la sapă de lemn. Marea masă a populației, oamenii de rând, nu au nici-o vină decât aceea a faptului că au renunțat să se mai prezinte la vot pentru a transfera puterea celor care nu au mai deținut-o, astfel că de fiecare dată ”pleacă ai noștrii, vin ai noștrii, noi rămânem tot ca proștii”

La fel s-a întâmplat ți cu privatizările. Au distrus toată producția autohtonă, au privatizat resursele energetice ale țării, practic le-au vândut pe doi lei de fiecare dată la companii străine, pentru ca acestea, la rândul lor să vândă românului la suprapreț și mai nou, au ajuns să impună condiții de majorare, după bunul plac, al prețului la energie.

După recentele evenimente dramatice din Japonia, mă gândeam că ce inspirat aș fi fost dacă aș fi contractat creditele pe care le am acum în yeni japonezi, ce lovitură aș fi data cu scăderea cursului acestei valute, dar... surprizăăă, yenul nu s-a depreciat, ci din contră, s-a apreciat alarmant, astfel că banca Japoniei a fost nevoită să intervină pentru a menține cursul la un nivel care să protejeze marile companii exportatoare.

Ce s-a întâmplat de fapt și cum a fost posibil un astfel de comportament al yenului pe piața valutară?

Se pare că cutremurul a avut efecte total opuse asupra valutei autohtone, întrucât companiile nipone și-au repatriat capitalurile pentru a acoperi pagubele produse de cutremur lucru care a dus la aprecierea monedei naționale.Astfel, banca Japoniei a fost nevoită să injecteze pe piața financiară circa 220 miliarde de dolari pentru a tempera această apreciere.

Oare, (Doamne ferește) cum s-ar fi comportat România într-o situație similiară? Ce politică ar fi promovat BNR și Guvernul? Bineînțeles că nu ar fi ratat ocazia să devalorizeze și mai mult moneda națională și să mai stoarcă de la popor și ultimele economii...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.