Jump to content
POLITISTI.ro

Pariuri sportive în apropierea unei unităţi de învăţământ


VxS

Recommended Posts

De curand la o distanta de circa 20-25 m de poarta unui liceu s-a deschis un punct de lucru al unei societati de pariuri sportive, dar avand si aparate electronice cu castig (pacanelele). Atat OUG 77/2009 cat si normele de aplicare prevad obligatia organizatorilor de a interzice accesul minorilor, insa, ca orice lege bine facuta si mai ales gandita, nu prevede si o sanctiune in acest sens. Ideea e ca zilnic gasim elevi acolo (inclusiv minori) si suntem cu mainile legate. Cel putin din ce am citit si din discutiile purtate cu seful de birou. Pe minori ii mai scoatem de acolo cum ii scoatem, insa cu majorii ... Daca are cineva sugestii sau bune practici, multumesc anticipat! 

Edited by VxS
Link to comment
  • Moderator

Ar merge lg 12/1990 rep?

 

Art. 1. - Urmatoarele fapte reprezinta activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicite si constituie contraventii, daca nu au fost savarsite in astfel de conditii incat sa fie considerate, potrivit legii penale, infractiuni:
a) efectuarea de activitati de productie, comert sau prestari de servicii, dupa caz, fara indeplinirea conditiilor stabilite prin lege;
  • Upvote 6
Link to comment

Interesanta idee, dar nu stiu cine poate lamuri daca activitatea lor intra in categoria de "activitati de productie, comert sau prestari de servicii" pentru a pica pe textul legii.  

Link to comment
  • Member

Foarte buna observația Dane!

In mod normal, dpdv juridic ar trebui ca orice norma de interdicție sa fie sancționata in interiorul actului normativ respectiv...dar...

Cred ca ar merita făcută o practica judiciara pe Lg. 12 in aceasta situație...

Daca il contesta ar fi interesanta soluția si motivarea instanței.

Pana la urma Lg. 12 reprezintă cadrul general in domeniul sancționării contraventionale a activităților comerciale ilegale...

  • Upvote 2
Link to comment

VxS - "interesanta idee, dar nu stiu cine poate lamuri daca activitatea lor intra in categoria de "activitati de productie, comert sau prestari de servicii" pentru a pica pe textul legii" - clasificarea activitatilor economiei nationale- Cod CAEN 9200 - Activitati de jocuri de noroc si pariuri; prestare de servicii supusa autorizarii.  

Link to comment

Din ce am vazut aici LISTA ACTIVITATILOR CARE NECESITA AUTORIZATII, nu regasesc si activitatile prevazute de codul CAEN 9200. Si nu cred ca aceasta activitate poate fi inteleasa ca fiind de prestare servicii.

Link to comment

OUG 77/2009, modificata si completata de urmatoarele; pusa in aplicare de HG 870/2009 - organizarea si exploatarea jocurilor de noroc.

Art.1 (1) Organizarea de jocuri de noroc pe teritoriul Romaniei constituie monopol de stat....

         (2) Statul poate acorda dreptul de organizare si exploatare a jocurilor de noroc (...) pe baza de licenta de organizare a jocurilor de noroc, pe fiecare tip de activitate in parte, astfel cum acestea sunt clasificate in prezenta ordonanta de urgenta, si de autorizatie de exploatare a jocurilor de noroc, documente nominale si limitate in timp, ce vor fi exploatate in mod direct de detinatorul licentei.

Art.10 (1) Jocurile de noroc se clasifica dupa cum urmeaza: (...) b) pariuri, daca sunt folosite rezultatele unor evenimente ce se vor produce fara implicarea organizatorilor. In aceasta categorie se includ: i) pariuri mutuale; ii) pariuri in cota fixa...

 

Cum organizatorul de jocuri de noroc poate fi o persoana juridica romana, autorizata sa organizeze si sa exploateze jocuri de noroc - Art.6 din OUG77 - inseamna ca trebuie sa respecte si toate prevederile generale referitoare la autorizare sanitara, PSI, program de lucru...pot sa gresesc, dar stiam ca e implicat si MAI in autorizare. Pentru pariuri sportive, probabil, utilizeaza si programe si softuri supuse licentierii.

 

Jocurile de noroc reprezinta o activiate comerciala -Art.3 din OUG 77 - asa cum era definita inainte de aparitia noului Cod Civil, activitatea comerciala include: activitate de productie, comert si prestari de servicii. Productia si comertul sunt codificate separat in CAEN, activitatile de la 9200 sunt, cred, prestari de servicii. Ar putea desfasura concomitent si activitati de comert, prelucrare date...    

 

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.